sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Vironmäen vitoset - tiistai

Tiistaina aamulla herätys soi taas klo. 7.05 ja mentiin aamupalan jälkeen katsomaan olisiko hepat jo listassa. Ei ollut ja saatiinkin toivoa hepat tunnille. Mun ryhmä meni nyt ekana joten saatiin toivoakin ekana ja ajattelin ottaa Rupiinin. Meillä oli siis koulua. Menin sitten heti hoitamaan ruunan valmiiksi ja tunti aloitettiin yhdeksältä. Aluksi mentiin taas vähän aikaa pääty-ympyröitä ja sain tehdä paljon töitä, että sain Rupiinin taipumaan edes vähän. Vaihdettiin sitten kolmikaariselle.

Kolmikaarisella mun piti edelleen keskittyä paljon taivutuksiin. Mentiin harjoitusravissa ja muistin, että Rupiinin ravi olisi ollut paljon pahempi istuttava satulan kanssa. Seuraavaksi siirryttiin käyntiin ja tehtiin vähän pohkeenväistöä pituushalkaisijalta uralle. Molemmista päädyistä aina käännyttiin pituushalkaisijalle ja mun väistöt onnistuivat ihan hyvin molempiin suuntiin, välillä Rupiini vain yritti kiirehtiä.


Sitten olikin välikäyntien aika, joiden jälkeen aloitettiin laukkatehtävä. Piti laukata aina kolmikaarisen eka ja vika kaarre, nostot tulivat ravista. Mun mielestä ravinostot ovat Rupiinin kanssa paljon haastavampia kun ruuna yrittää kiihdytellä ravissa jo paljon ennen nostoa. Se siis ennakoi aika paljon nostoissa, mutta aina eka kaarre onnistui ihan hyvin. Viimeinen ei sitten niinkään, vaan Rupiini puski kovasti sisäpohjetta päin ja oijottiin kaarre usein.


Pikkuhiljaa ruuna rauhoittui vähän ja nostotkin olivat rauhallisempia. Lopuksi tehtiin taas loppuverkat ja Rupiini ravasi hyvin rentoa ravia. Tunti onnistui ihan hyvin siihen nähden, että en edes muista millon viimeeksi olisin sillä mennyt koulua. Tunnin jälkeen oli taas ruoka, hetki vapaa-aikaa ja sitten yhdeltä suunnattiin takaisin talliin.

Saatiin taas valita hepat estetunnille niistä hevosista, mitkä meillä oli ekallakin tunnilla ja sain Ranen, mitä ekana toivoinkin. Ruuna käyttäytyi oikein hyvin karsinassa, aluksi piti vain vähän testailla olisinko sellainen tyyppi joka pelkäisi. Taiteilin tohon alas, miten esteet olivat maneesissa. Aluksi vinot esteet olivat puomeina ja tultiin niitä loivalla. Rane liikkui heti aluksi ravissa mukavasti eteenpäin. Tehtiin sitten laukkasiirtymiset viimeisten puomien jälkeen. Ensin piti muistuttaa raipalla muutaman kerran mutta sitten alkoi laukkakin sujumaan tarmokkaammin.


Tultiin ensin pituushalkaisijalla esteet ja sitten ensimmäinen este, jonka jälkeen jompi kumpi vinoista. Sain tultua hyvässä tempossa ja tehtävät onnistuivat hyvin. En kunnolla muista, tultiinko vielä jotain muita pikkutehtäviä, mutta ainakin lopussa tultiin toi rata mikä alhaalla. Se onnistui Ranen kanssa kaikinpuolin hyvin, askeleet osuivat kohdilleen eikä tullut kieltoja tai pudotuksia. Tunti oli tosi kiva ja Rane liikkui mukavan reippaasti kokoajan! 


Tunnin jälkeen hoidin Ranen pois ja mentiin kuvaamaan tokaa tuntia. Siellä Katja sitten tippuikin Cupilta kaksi kertaa kun poni oli taas vähän riiviö. Muuten näytti menevän ihan hyvin ja kun he olivat valmiita niin autettiin hoitamaan hepat pois ja sen jälkeen oli taas perus iltaohjelma. Mentiin myös kuvailemaan illalla kun hepat tulivat sisälle.

Tunneista en nyt tehnyt koosteita, koska ei videoita ollutkaan muuta kuin pääty-ympyröiltä Rupiinin kanssa, joten ei olisi ollut mitenkään kummoinen video. Leirivideoon sitten! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti