lauantai 5. heinäkuuta 2014

Vironmäen vitoset - maanantai

Niin se leiriviikko meni taas ihan hirmu nopeesti ja oli kyllä ihan parasta! Vaikka sää ei suosinutkaan ja mentiin melkein kaikki tunnit maneesissa, niin se ei haitannut yhtään. Päästiin kuitenkin menemään myös puistossa sekä maastossa, eikä edes kastuttu kumpanakaan kertana. Leirillä ei sattunut mitään vakavempaa ja muutenkin oli kaikinpuolin mukava viikko! Jokaisesta päivästä lupasin erikseen postauksen, joten tästä nyt lähdetään maanantaista. Kuvia on paljon joka päivältä ja tunneista on koostevideoita. Myöhemmin yritän myös kasata yleisen leirivideon!

Sunnuntaina saavuttiin Nooran kaa tallille ajoissa, joskus ennen kuutta. Katja olikin siellä jo ja vietiin kaikki kamat yläaittaan minne tuli myös Mia ja Ellen. Illemmalla harjailtiin heppoja ja harjasin Leon sekä Ranen Nooran kanssa. Sunnuntaina ei muuta erikoista tehtykään, mutta sitten maanantaina alkoi ratsastukset. Mun ryhmässä oli myös Ellen, Mia, Emppu, Ida ja Noora. Ekana oli koulutunti kuten yleensä ja listassa mun nimen perässä luki Taru.


Kävin harjaamassa tamman ja sitten käytiin kuvaamassa vähän ekaa tuntia. Tultiin ajoissa laittamaan pintelit ja suojat ja mentiin maneesille kun oltiin kaikki valmiina. Tunnilla katsottiin ensin ihan vain perusistuntaa käynnissä ja sen jälkeen lähdettiin ravaamaan pääty-ympyröillä. Taru lähti heti ravaamaan mukavan reippaasti, toisin kuin ekalla kerralla kun menin sillä. Kovasti tamma yritti aluksi puskea lapa edellä ympyrän sisälle, mutta pikkuhiljaa sain ratsastettua sisäpohkeen läpi ja alkoi sujumaan oikein hyvin!


Seuraavaksi lisättiin käyntisiirtymiset pitkän sivun pisteisiin. Ravista käyntiin oli mun osalta helppo, mutta toisinpäin ei aluksi onnisunut kovinkaan hyvin. Mun täytyi muutaman kerran muistuttaa raipalla, että sain Tarun terävämmäksi. Kokoajan kuitenkin parani ja lopuksi sain tehtyä hyviä siirtymisiä myös käynnistä raviin. Välikäyntien jälkeen laukattiin edelleen ympyröillä suljettu puoli. Nostot tulivat käynnistä ja mun piti taas aina välillä muistuttaa raipalla, kun pohje ei millään meinannut mennä läpi.

Oikealle nostot onnistuivat paljon paremmin kun se on Tarullekin vahvempi laukka. Sain laukattua hyvin koko pätkän ja olin tammaan tyytyväinen. Tehtiin loppuverkat ja vietiin hepat sitten takaisin talliin. Käytiin välissä syömässä ja oltiin vähän aikaa aitassa, kunnes sitten taas yhden aikoihin mentiin talliin. Vuorossa oli puomitunti ja menin sen Epulla. Menin ruunalla viimeeksi melkein kaksi vuotta sitten, joten oli tosi kiva päästä menemään sillä pitkästä aikaa!


Tässä vielä pikkuinen kooste tunnista.


Mentiin ennen tunteja laittamaan puomit maneesiin ja niitä tuli pääty-ympyröille jokaiseen kääntöpisteeseen. Tunnilla siirryttiinkin heti aluksi ravailemaan ympyröille ja en muistanutkaan kuinka lyhyttä ravia Eppu menee. Vaihdettiin pian ympyrä neliöksi ja jokaiseen kulmaan piti tehdä voltti harjoitusravissa + lyhentää ravia kunnolla. Aluksi mulla ei ollut paljoa eroa askelpituuksissa mutta kokoajan parani. Vähän ajan päästä piti tehdä sama kevyessä istunnassa ja se ei enää ollutkaan niin helppoa, mulla meinasi jäädä ulkoavutkin ratsastamatta.

Toiseen suuntaan lyhennettiin ravia vain kulmiin ja se onnistui tosi hyvin. Laukattiin yksitellen ympyrällä aina kierros niin, että muut odottivat keskellä. Sain askeleet sopimaan hyvin jokaiselle puomille molempiin suuntiin. Lopuksi laukattiin vielä yksitellen toista pitkää sivua, missä piti laskea askeleet kahden puomin väliin. Mulla olisi ollut hyvä 8 askelta, mutta en saanut laukkaa tarpeeksi eteen niin pari kertaa tuli joku pikku töpöaskel mukaan.


Yhdellä kerralla mun avut oli varmaan niin epäselvät, että Eppu alkoi vaihtelemaan laukkoja puomien välissä ja yksi kerta tultiinkin jo vähän liian kovaa niin, että kahdeksas askel jäi vähän lyhyeksi. Vikaksi väliin piti saada vain 7 askelta ja se onnistui Epun kanssa tosi hyvin kun sain laukkaa kasvatettua tarpeeksi. Sen jälkeen tehtiin loppuverkat, vietiin hepat talliin ja hoidettiin pois. Sitten oli vuorossa taas ruoka, jonka jälkeen ei ollutkaan enää muuta kun teoriatunti, iltapala ja sitten vapaa-aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti