perjantai 24. lokakuuta 2014

Kisatreenit suoritettu

Viikko taas vierähtikin jo, mutta postausta en kirjoittanutkaan niistä Vironmäen kuvailuista. Torstaina nimittäin otin enemmän videoita ja vaikka muutamat kuvatkin onnistuivat maneesissa, niin ei ne mitään erikoisia ollut. Perjantaina sitten suunnitelma meni vähän mönkään kun mun piti siis mennä kuvaamaan Nooran tuntia, mutta en ehtinytkään..

Nyt kuitenkin vähän tunnelmia tämän viikon tunneista, mitkä olivat siis treeniä kisoihin jotka ovat viikonloppuna. Aluksi suunnittelin meneväni Iitalla estekisoissa 80cm luokan ja koulussa K.N Specialin, mutta suunnitelmaan tuli pieni lisäys, sillä menen nyt myös Väiskillä 60cm luokan. Kisat ovat ihan rennot, sillä osallistujia ei ole kovin montaa ja kaikki ovat keskuksella käyviä/tuttuja.

20.2.-14 erikoisesteitä

Maanantain tunnilta on videomateriaalia, mutta sitä en ole vielä saanut joten ehkä sitten myöhemmin. Muuten mennään vanhoilla kuvilla. Tosiaan, menin maanantaina Väiskillä estetunnin, enkä ollutkaan vielä mennyt ruunalla tänä syksynä. Muutenkin olin kai hypännyt sillä vain kerran. Ruuna oli kovin innoissaan esteistä!

Harjoiteltiin esteitä kaarevalla uralla, mikä tuotti mulle ongelmia kun kaarre venyi ulos joka kerta, vaikka kuinka yritin ulkopohkeella ja -ohjalla ratsastaa. Aina Väiski ujuttautui ohi viimeisen esteen jälkeen olevasta puomista. Parani kuitenkin vähäsen loppua kohden. Tehtiin myös laukanvaihtoa yhdellä esteellä ja ne olivatkin paljon helpompi juttu. Onnistui joka kerta ja Väiski oli tarmokkaana menossa.


Olihan se vähän taas hakua, miten ruuna oikein toimikaan, mutta ihan hyvillä fiiliksillä kuitenkin oon kisoihin menossa! Koitan vaan saada pysymään rauhallisen tahdin ja hyvät tiet. Meidän piti tunnilla laskea kaarevalla askeleet, mutta siihen en ehtinyt oikein keskittyä kun sen verran vauhti kuitenkin aina kiihtyi.

Sitten keskiviikkona oli vuorostaan koulutreeni minkä menin Iitalla. Tehtiin kaikenlaista mitä k.n.:ssä on, eli mm. voltteja, loivaa kiemurauraa, kolmen askeleen käyntisiirtymisiä, laukkalävistäjää ja laukasta käyntiin siirtymisiä. Mentiin suurin osa tunnista puomien sisällä lyhyen radan alueella.

14.4.-14

En muistanutkaan miten jyrkkä loiva kiemuraura oikeasti on lyhyellä radalla. Alkoi se sujumaan kuitenkin parin kerran jälkeen hyvin, Iita vaan oli melko kova kädelle niinkuin yleensä. Volteilla mun täytyy vaan muistaa kunnolla se kääntävä ulkopohje, kolmen askeleen käyntisiirtymisiin oon tyytyväinen.

Laukan kanssa sitten ei ollut muuten mitään suurempia ongelmia, mutta se suoraan käyntiin siirtyminen on varmasti hankala radalla. Tunnilla kun en onnistunut siinä kunnolla kertaakaan. Parilla kerralla Iita ei päässyt ravaamaan ihan hirveää pätkää, mutta vähän kuitenkin. En vain saanut niitä pidätteitä kunnolla läpi, joten verkassa teen kyllä tosi paljon siirtymisiä.

28.4.-14

Tämäkin tunti meni kuitenkin ihan perushyvin. Koitan kouluradastakin saada vain kohtuullisen hyvät prosentit ja sellaisen radan tietysti mihin olisin itse tyytyväinen. Mitenkään erikoisesti en saa Iitaa kulkemaan, mitä B:n radoissa jo katsotaan, mutta ainakin koitan tehdä oikein huolelliset tiet ja siirtymiset.

Mitä pidätte uudesta bannerista/ulkoasusta?

Loppuun vielä pakko lisätä pari täällä julkaisematonta kuvaa 2013 kesän ratsasteluista kun menin Mitulla! Sain nämä kuvat Saaralta viime viikolla. :)

25.6.-13 irtotunti

 31.7.-13 Pirkko Herdin kenttävalmennus, hieno Mittu!

2 kommenttia:

  1. kivat kuvat & samoin tossa edellisessä postauksessa myös! :---)

    http://smiling-horse.blogspot.fi/

    VastaaPoista