tiistai 28. lokakuuta 2014

Kisaviikonloppu - koulukisat

Sunnuntaina menin tallille vähän ennen yhdeksää ja ehdin hetken nyppiä Iitan harjaa ennen kun piti mennä maneesitupaan toimihenkilöiden tehtäväjakoon. Sen jälkeen palasin nyppimään ja sitten tein Tiian kanssa harjaan sykeröt. Toisen luokan ensimmäinen verkkaryhmä lähti siinä jo maneesille ja mä otin Iitan pesariin harjaukseen. Pesin tamman jalkoja vähän ja selvitin hännän kunnolla. Sitten vein sen takaisin karsinaan ja pistin sekä itseni että hevosen kuntoon.

Talutin Iitan pihalle, kiristin vyön ja nousin kyytiin. Kävelin maneesin taakse, missä odotettiin vähän aikaa, että toinen verkka alkaisi. Verkassa tein paljon siirtymisiä, niin kuin olin suunnitellutkin ja tuntui, että sain pidätteet ihan hyvin läpi. Loivan tietä kävin tarkasti läpi ja harjoittelin keskiravia, mutta ei se erikoisemmin irronnut.


Välillä oli taas vähän häslää kun kaikki menivät erisuuntiin, enkä saanut moniakaan teitä tehtyä ihan niin kuin olisin halunnut. Sain kuitenkin käytyä läpi edes vähän kaikkia radan juttuja ja radalle lähdin meidän verkkaryhmästä toisena.

Rata meni kaikinpuolin tasaisesti, pääsin menemään melkein kaikki tiet hyvin ja siirtymiset oikeissa pisteissä. Arvostelussa katsottiin jo hevosen muotoa ja muuta tälläistä, mistä toki vähän rokotettiin melkein joka kohdassa, kun en saanut Iitaa kulkemaan mitenkään erikoisesti. Parhaiten onnistui pituushalkaisijat alussa sekä lopussa, niistä sain 7.


Niin tosta, että sain melkein kaikki tiet huolellisesti, niin toisessa laukassa menin vähän sekaisin mitä piti tehdä. Tarkoitushan oli I:stä laukka, vasemmalle uraa pitkin ja päädystä pääty-ympyrä, mutta mä lähdin ympyrälle jo I:stä ja sitten tein vähänniinkuin yhden kulman ympyrälle. Sen näkee kyllä selvästi videosta, mutta ei tästä kuitenkaan tullut huonompaa numeroa kuin 5,5.


Laukasta siirtyminen suoraan käyntiin onnistui paremmin mitä olin ajatellut! Videolla juuri sitä siirtymistä ei näy, koska kamera päätti katkaista videon siihen.. En oikein tiedä miksi se tekee välillä niin, onko muilla kokemuksia tälläisestä ongelmasta? Tosiaan, radasta sain 58,20% ja olin sijalla 7/12. Suorituksen jälkeen kävelytin Iitan taas pihalla ja hoidin sen tallissa pois.



Menin maneesitupaan taas katsomaan viimeisiä ratoja, joiden jälkeen purettiin kouluaidat pois ja pidettiin vielä pikku palaveri maneesituvassa. Siivottiin kaikki paikat ja sitten olikin taas yksi kisaviikonloppu ohi. Seuraavaksi suurempaa ohjelmaa on 10.11. Antti Jauhiaisen estevalmennus, minne ilmottauduin tässä eilen, sekä seuraavat kisat ovat 29.-30.11 seuran mestaruudet. Jännää mennä taas pitkästä aikaa valkkuun!

2 kommenttia:

  1. Hyvä te!
    Ite olin tässä ennen syyslomaa mun ekoissa koulukisoissa, luokka heC:2 2000 ja tuloksena 59.091% ja sija 12/28. Pisteskaala oli 5-8. Opettaja oli tosi tyytyväinen rataan ja mustakin tuntu pitkästä aikaa siltä, että hei mähän osaan jotakin! Ympyrä-, peruutus- ja pysähdystreeniä vielä lisää niin eiköhän me se 60% rikota keväällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja hei onnee sulle! Sait kyllä tosi hyvät prosentit heti ekoista koulukisoista! Mä en edes saanut silloin joskus hyväksyttyä ekasta radasta, mutta toisesta sain jopa vähän yli 50% :D

      Poista