sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Arttu-poni ja issikoita

Tällä viikolla oli vain yksi tunti, nyt kun en ota enää lisätunteja kun ei ole mitään suurempia kisojakaan tulossa. Ratsastin silti enemmänkin, mutta siitä lisää alempana. Meillä oli keskiviikkona estetunti ja menin Artulla. Sillä en ollutkaan hypännyt vähään aikaan, saattoi olla jopa viime vuoden puolella. Pistin kannukset jalkaan ja menin hoitamaan ruunan.

Kuvista kiitos Janikalle!

Kuvat saavat kertoa tunnista enemmän, kun sain niitä aika paljon ja joka esteeltä. Mentiin tunti kentällä. Alkuverryttelyksi tultiin muutaman kerran ravipuomit molemmista suunnista. Sää oli yllättävän lämmin ja mä olin tietysti pistänyt paljon päälle ja vielä mustaa + turvaliivi siihen lisäksi. Tuli kieltämättä pikkusen kuuma, kun Arttukaan ei meinannut liikkua mihinkään.. :PRavipuomit nousivat pikkuiseksi pystyksi, mitä tultiin ravilähestymisellä. Mun mielestä ravilähestymiset on tosi hankalia, enkä saa melkein ikinä pidettyä käsiä rentoina. Niin se meinasi olla nytkin. Lisättiin sitten aina yksi este lisää rataan ja sain keskittyä kaikista eniten vaan siihen, että poni liikkuisi tarmokkaasti.
 

Kuvista huomaa hyvin, kuinka mun jalat taas heilahtivat esteellä välillä tosi taakse niin kuin melkein aina jos alla on laiskempi hevonen. Tultiin muutamia teitä, mitä oli ollut kisaradassa ja kaikista esteistä päästiin Artun kanssa ihan hyvin yli, mutta tempo ei ollut oikein missään vaiheessa tarpeeksi reipas. Lopuksi sarjan väliin kaikkien piti saada kaksi askelta ja mä tiesin jo heti, etten tulisi onnistumaan siinä. Sain kuitenkin vikalla kerralla melko tarmokkaat kolme askelta, joten se riitti.


Sitten niihin toisiin ratsastuskertoihin, mitkä meninkin Sahalassa perjantaina sekä eilen. Molempina päivinä siellä oli siis 4h päivävaellus, missä olin kummassakin apuohjaajana Ainon kanssa. Perjantaina oli vähän pienempi ryhmä, mä menin Monalla nro. 13. Tehtiin kiva pieni retki kodalle, missä syötiin ja kun lähdettiin takaisin, niin saatiin johtaa laukkaryhmä millä otettiin sitten käyntiryhmä kiinni. Mona oli tosi kiva ja osasi kulkea hienosti ekana, vaikka sillä ei oltukaan niin paljoa johdettu ennen!

 Edessä Humor, takana Mona.

Sitten eilen samanlainen vaellus klo. 11-15 ja ryhmä oli vähän isompi. Menin Hnyfillillä nro. 33 ja se oli vähän sähäkämpi tapaus Monaan verrattuna. Johdettiin nyt laukkaryhmä ennen kun päästiin kodalle ja laukattiin paljon pidempiä pätkiä, mitä perjantaina. Hnyfill oli ihan innoissaan ja aina laukkapätkän alkuun piti vähän pomppia. Se oli kuitenkin myös oikein kiva ja töltti löytyi hyvin, vaikka se ei vielä niin osaava olekaan.

Hnyfill

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti