tiistai 21. toukokuuta 2013

Hermostuneita hevosia..

 Noniin, eli sunnuntaina olin katsomassa ratsastusseura Kopseen pieniä estekilpailuja, jotka pidettiin n. 9 km päässä meiltä. Menin Nooran kanssa samaa matkaa ja oltiin kisapaikalla ennen kun kisat alkoivat.

 Ihan aluksi tarkkailin melkein kaikki hevoset läpi, että millaisia tapauksia olisi kyseessä. Sain sitten huomata, että hevonen toisensa perään kulki hirveän hermostuneena ja muutamat hyppivät pystyyn jatkuvasti.

Tosin, tätä ponia ei tainnut hirveästi hermostuttaa..? :D Ensin pidettiin puomiluokka missä oli vain yksi osallistuja. Sitten oli 40cm missä yksi ratsastaja tippui ja pari taidettiin hylätä. Siinä oli siis neljä osallistujaa. Eevi starttasi Ellan kanssa 50-60cm luokassa kakkosena, mutta heidän suoritus hylättiin myöskin. Ella kuitenkin oli sentään yksi rauhallisimmista hevosista kisoissa! Luokassa tippui jälleen yksi ratsastaja ja hylättiin useita.

 Viimeisenä oli 70-80cm luokka, missä oli vain kolme osallistujaa. Niistä kaksi taas jouduttiin hylkäämään mutta voittaja pääsi radan vain useammilla pudotuksilla. Kisat olivat sitten siinä ja me jäätiin hieman Nooran kanssa ihmettelemään, miten olikin niin paljon hylättyjä suorituksia ja hyvin stressaavia hevosia.

 Hanne jäi kentälle vielä ratsastamaan Ellalla ilman satulaa Mintun kanssa, joka meni myöskin eräällä lämpöisellä. Katsottin kuitenkin heidän menoa vain vähän aikaa mut näytti menevän esteet yli paremmin kuin kisasuorituksissa. :3

 Tuli otettua aika paljon kuvia ja julkaisin tähän nyt useamman. Antaa niiden kertoa lisää kisatunnelmasta.ups..


....

Ei kaatunut selälleen, mut lähellä oli..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti