sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Pappaliikutus

 Oho, nyt teitä lukijoita on jo se 50! Kiitos teille! Olisin kiinnostunut tekemään jonkun erikoispostauksen tän lukijamäärän kunniaksi, mut en yhtään tiedä minkälaisen tekisin.. Ehdottakaa erikoispostausaiheita jos tulee mieleen tai haluaisitteko edes sellaista. :D

 Tänään lähdin kuitenkin Annan kanssa liikuttelemaan Hilskaa ja Vinskiä siinä puolen neljän aikaan. Paikan päällä otettiin ensin papat sisälle ja Hilskarikin saatiin pienellä jekulla hyvin kiinni. Laitoin Vinsterin kiinni käytävälle ja harjasin ruunan hyvin. Siitä lähti edelleen hirmuisesti karvaa ja koitin sitä saada paljon pois. Laitettiin sitten itsemme kuntoon, hevosille varusteet ja lähdettiin ulos kentälle.



Talutin Vinskin kaartoon missä aloin kiristelemään vyötä. Ruuna liikuskeli vähäsen sinne tänne, mut hyvin antoi nousta selkään. Kun kiristin vyötä vielä vähän selästä niin se olisi halunnut jo lähteä käppäilemään. Kävelin aika pitkät alkukäynnit ja keräsin sitten ohjia. Menin aluksi ihan vaan käynnissä laajoja ympyröitä päätyihin ja välillä keskelle kenttää, kun Vinski oli kuitenkin sen verran jäykkä. Kentällä oli jo esteitä valmiina kun tänään tuli myös naapurit hyppimään vähän myöhemmin, joten kuvioista tuli hieman sovellettuja. :p

 Mentiin sitten käynnissä vielä kolmikaarista vähän aikaa ja sitä ei voinut ratsastaa yhtään symmetrisesti esteiden takia, mut mentiin sitten sellaista hauskaa kiemuraa. Lisättiin suoristuksiin pysähdyksiä ja Vinsteri kuunteli tosi hyvin. Anna meni sit ravaamaan toiselle pääty-ympyrälle ja mä jäin toiselle.

 Kävelin vielä jonkun aikaa ja tein muutamia pysähdyksiä. Sitten nostin rauhallisesti ravin ja tein silleen, että puolet ympyrästä ravia ja puolet käyntiä. Vinskin ravi oli vähän jäykän tuntuista, mutta koitti se välillä kiihdytelläkin. Käyntisiirtymiset venyivät välillä pikkuisen mut aika hyvin pappa kuunteli. Tein vähän aikaa myös niin, että yks neljäsosa ravia ja seuraava käyntiä. 

Kuvailua ratsastuksen jälkeen. Juhori. :3



 Vaihdoin suuntaa ja tein aikalailla noi samat ravitehtävät. Loppua kohden ravasin vielä pari kokonaista ympyrää molempiin suuntiin, tein sit vielä pysähdyksen ja annoin pitkät ohjat. Tää oli nyt mun eka ratsastus Vinsterillä kentällä ja ruuna oli yhtä mukavan tuntuinen kuin silloin maastossa! Se välillä oli menossa vähän vauhdikkaammin mut kuunteli kuitenkin tosi hyvin apuja.  Talutin maastakäsin vielä jonkun aikaa loppukäyntejä ja vietiin sit hepat takaisin talliin. Otin Vinskiltä varusteet ja vein sen pesukarsinaan. Ruunalle ei tullut kovinkaan hiki, mutta kuitenkin vähän jokapaikasta sellainen nihkeys, että halusin pestä sen pois.

 Pappa käyttäytyi pesun aikana hyvin ja vein sen sitten vielä hetkeksi käytävälle siksi aikaa kun Anna pesi Hilskan. Sivelin Vinsterin kavioihin kaviorasvaa ja vietiin papat sitten takaisin tarhaan. Molemmat menivät tietenkin piehtaroimaan ja saivat mukavan hiekkakuorrutuksen. ;D

Jalka :D



Rankkaa oli.. :p


 Myöhemmin naapurit tulivat hyppimään niitä esteitä ja me toimittiin Annan kanssa kuvaajina sekä esteiden fiksaajina. Vaihdettiin niiden väliä, korotettiin, nostettiin ym. Kuvasin Jennin kameralla ja koitin saada siitä mahtavia kuvia liikutusponin kanssa. Lähdettiin sitten ajelemaan kotia kohti kun naapurit alkoivat lastaamaan hevosia takaisin traileriin.



"Ketäs noi on?"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti