perjantai 10. toukokuuta 2013

Lisävarusteilla hikoilua

 Tänään tulin Nooran kanssa samalla kyydillä tallille, eli olin tosi ajoissa. Tarkastin, että meenkö Ranella ja sitten odoteltiin et hevoset tulis sisälle. Ekalla ryhmällä oli estetunti ja Noora oli menossa ensin Kertulla, mut sitten ne vaihtoivat hevosia ja se meni sitten Leolla. Kun hepat oli saatu sisälle, nii menin hakemaan jo valmiiksi pintelit ja muut varusteet. Sit harjasin Ranen melko samaan aikaan ykkösryhmäläisten kanssa.

 Rane yritti taas vähäsen olla pahis, mut aika vaisusti ja lopetti heti ku komensin vähän enemmän. Sain harjaamisen päätökseen just sopivasti ku eka ryhmä lähti pihalle. Autoin muutamaa kyytiin nousemisessa ja jäin sit kuvaamaan kentän reunalle sekä järkkärillä, että pokkarilla. Ne meni ainakin kavaletti-innaria, porttia ja ristikkopystyä ja hyvin näytti menevän Nooralla Leon kaa. ;) Menin sit käärimään ja etittiin lisävarusteet ku mentiin nyt vihdoin niillä. Meidän nimittäin ois pitänyt mennä lisävarustetunti jo aikoja sitten talvella, mut sillon oli niin kylmä, että oli pakko laittaa kolmisormihanskat eikä niiden kanssa oikeen gramaanien kaa onnistu..

 Kun laitettiin hevoset kuntoon, niin tuli Rupiinin vyön kanssa vähän ongelmia koska sen ja Vilin vyöt olivatkin vaihtuneet ja Vili oli ekalla tunnilla.. Vilin vyö Rupiinille oli ihan liian pitkä vaikka se olis ollut vikoissa rei'issä, joten Rupsu tuli kentälle sit vaan satula selässä ilman vyötä. Kun eka ryhmä lopetti nii Vililtä otettiin sit vyö Rupsulle. :D

 Ilma oli ihan pysähtynyt ja hiostava, ukkonenkin tais jyrähdellä kauempana pari kertaa. Onneksi ei sit tullut muuta kuin aluksi vähän sadetta ja se olikii aika hyvä, koska kenttä ei enää pölissyt yhtään kun se oli vähän kastunut. Me ravattin aluksi itsenäisesti, haettiin hyvää ravia ja sitten siirryttiin kolmikaariselle.
Haha, jotain lisäysyrityksiä. :p Kolmikaariselle lisättiin myöhemmin pari volttia niin, että keskihalkaisijan päältä tehtiin ekassa kaarteessa voltti vasemmalle ja tokassa oikeelle. Mulla meinasi ravi vähän lopahtaa välillä mut muuten Ransu toimi ihan kivasti. Sit mentiin sellasia jänniä koukeroita, et ensin R:ästä vasemmalle ja heti I:stä oikeelle kohti lyhyttä sivua. Rane ei aluksi meinannut yhtään taipua oikeelle, mut pikkuhiljaa sain sen siitä vetrymään.

 Toinen koukero oli sellanen, että C:stä pituushalkaisijalle ja sit I:stä oikeelle kohti S- kirjainta. Tää koukero sujuikin sit jo paremmin kun oltiin jo taivuteltu aika paljon. Mentiin yhdessä vaiheessa myös pari kertaa lävistäjä lisätyssä ravissa ja mun eka kerta onnistu kaikista parhaiten. Muut meni vähän sellasta tikittävää ravia. Käveltiin sit välikäynnit jonka jälkeen ryhdyttiin laukkaharjoitukseen.

 Laukattiin ensin oikeaan kierrokseen niin, että C- päädystä laukka, R- kirjaimesta radanpoikkilinjalle ja I:stä pääty-ympyrä neliön sisälle. Ku vaihdettiin suuntaa nii vaihdettii myös päätyä. Mentiin samallailla toiseen suuntaan. Sain nostettua laukat ihan ookoosti kumpaankin suuntaan, välillä laukka jäi aika tahmeeksi mut sit ku sain vähän tarmokkuutta mukaan niin sujui aika hyvin.

 Ravattiin molempiin suuntiin vähäsen ja sit käveltiin loppukäynnit. Tultiin kaarrossa alas selästä ja vietiin heposet talliin. Harjasin Ranen Nooran kaa ja joku olikin jo vienyt mun varusteet paikoilleen. Käärittiin siis vaan pintelit ja menin sit laittaa kamoja lokeroon. Ilmottauduin myös pariin Mikan valmennukseen mihin ollaan saatu ryhmät, teho kouluun ja puistoesteisiin. Haluisin myös osallistua Piken valmennuksiin mitkä on sitten heinäkuun lopulla.

 Hei, teitä lukijoita on taas tullut pari lisää, isoiso kiitos! Jos teille tulee jotain erikoispostausta mieleen minkä voisin tehdä, niin pistäkää toki kommenttia, koska haluisin tehdä jonkun sitten jos lukijoita tulee 50. ;D
Kuuma tuli! :D

6 kommenttia:

 1. Ihana toi sun uus banneri ! :3
  Heei jos sulla on enemmän kuvia Anniinasta, joka meni tolla ykkös tunnilla Chikillä, ni laitatko vaikka mulle faceen ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katoin oisko mulla enemmän kuvia mut ei ollut, ku koitin lähinnä kuvata vaan Nooraa. :D

   Poista
 2. Tosi kiva tääkin blogi :) Ja hieno banneri! Oon huomannu ettei nää bloggerin kyselyt oikeen toimi niin oli pakko kommentoida :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :D Jep, noi ei yhtään toimi joten toi kysely on taas aika turha. ;3

   Poista