sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Viimeinen vakkaritunti..

 Aloitin tän kirjoittamisen perjantaina, jatkoin lauantaina mut ehdin tehdä vasta nyt valmiiksi. Koko viikonloppu oli niin kiireinen mestaruuksien parissa! Kisoista saatte postausta huomenna tai viimeistään tiistaina.

 Menin torstaina kuitenkin ajoissa tallille, koska eka ryhmä meni puistoon ja halusin kuvata niitä. Satoi kuitenkin vähäsen, joten en saanut kovin montaa kuvaa. Ensin harjasin Mitun ja menin sit puistoon. Noora meni Kertulla ja muilla meni tosi hyvin mut Santin ratsastaja tipsahti kolme kertaa kun poni päätti taas olla vähän törkeä.

 Saatiin vasta vähän myöhässä tietää, että meidän tunti alkoi ajoissa joten mentiin sit kiireesti käärimään pintelit hevosille. Pistin itseni kuntoon ja pian Mitulle varusteet. Kun kaikki olivat valmiina, talutettiin hevoset estekentälle ja noustiin kyytiin.Kuvat ovat tummia kun en ehtinyt muokkailla mitenkään. :3

 Alkukäyntien jälkeen ravattiin hetki itsenäisesti ja tultiin sitten noita puomeja. Joka kerta niitä korotettiin vähäsen ja sit piti ratsastaa voltti aidan puolelle. Mittu toimi ihan kivasti, askeleita en aina meinannut saada kohdilleen. Tultiin siis molemmista suunnista ja verkattiin sitten hetki itsenäisesti molempiin suuntiin. Puomit tultiin pari kertaa ihan suoralla uralla laukassa.

 Hypättiin sit ensin vain sinikeltainen este ja seuraavaksi se ja perään portti. Mulla hypyt meinasi aina jäädä tosi juureen eikä Mittu meinannut liikkua tarpeeksi tarmokkaasti. Tultiin kuitenkin sinikeltaiselta esteeltä kapealle vihreelle ja portilta tötteröesteelle eli tuolle oranssille. Sit jossain vaiheessa lainetta niin, että ensin esteeltä vasemmalle ja uudestaan laineelle josta oikealle. Noi kavaletit oli kasattu siis yhdeksi esteeksi.


 Erilaisia ratoja mitä tultiin näkeekin paremmin tuolta videolta, mut vikan radan piti olla tällainen: portti, sinikeltainen, tötterö, kapea ja kavalettikasa. Mulla ei ollut aivot ihan mukana, kun sinikeltaisen jälkeen en meinannut muistaa mikä seuraavaksi, enkä sit tötteröesteenkään jälkeen.. :D

 Mittu toimi radalla jo ihan kivasti, ite vaan tunaroin. Muutama parempi hyppykin saatiin eikä koko tunnilla tullut yhtään pudotusta. Kokonaisuudessa harjoiteltiin siis paljon sellaisia teitä mitä tulisi mestaruusrataan ja mentiin pari tiukempaakin kurvia. Se oli siis mun viimeinen vakituinen tunti Vironmäellä ja Sannan opetuksessa.. Tai no, jos en yhtään viihdy seuraavassa koulussa niin tulen tottakai yhteen läheiseen lukioon ja jatkamaan Vironmäellä! Kuitenkin, tuntuu aika jännältä mut taidan älytä sen kunnolla vasta kun oon käynyt heinäkuun lopussa olevat valmennukset. Niiden jälkeen en välttämättä ratsasta enää pitkään aikaan tutuilla suokeilla vaan ratsut taitavat vaihtua enemmän puoliverisiin.

 En yhtään tiedä miten jatkan sitten syksyllä tämän blogin pitämistä, entä jos en saakaan kunnolla kuvia? Mut hei, jatkakaa toki lukemista edes tämän kesän ajan, koska tulee olemaan aika hevospainotteinen kesä! Ensin ratsastusrippileiri, kesäkuun lopulla Mikan valmennuksia, heinäkuussa viikko tallilla ja leiri metsäpirtissä sekä silloin heinäkuun lopulla Piken valmennukset. :D


Äh, milloinkohan tää taas löytäisi noita mun videoita....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti