sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Estekisat Iitalla

 Kisapäivä meni ihan hirmuisen nopeasti ja videota en viitsinyt tehdä pelkästä hoidosta, kun ratoja ei nyt saatukaan videolle. Kuvaajat olivat myöhässä, koska kisat aloitettiinkin puoli tuntia aikaisemmin eivätkä he tietenkään voineet mitenkään tietää sitä. Muidenkaan radoista en saanut mitään materiaalia, koska olin kolmessa vikassa luokassa esteennostajana. Otettiin me kuitenkin sentään muutama kuvanen kun tultiin maneesilta tallille!

 Heräsin tänään siinä kasin jälkeen ja olisi voinut herätä myöhemminkin, koska lähdettiin Tiian kanssa tallille jo varttia yli yhdeksän vaikka siellä piti olla vasta kymmeneltä. Talutettiin sitten pyöriä suurimman osan matkasta, että ei oltaisi hirveän ajoissa tallilla. Paikan päällä rakennettiin rata ja käveltiin se kerran. Rata tuntui aika helpolta, siinä oli yhdeksän estettä. Mentiin sitten maneesitupaan missä jaettiin toimihenkilöjutut. Maksettiin lähtömaksu ja sen jälkeen mentiin hoitamaan hevosia. Haettiin ensin Veli ja Iita tarhasta.


kännykän videolaatu ..


 Oli jotenkin ihan hirveen vähän aikaa hoitaa hevonen ja musta tuntui, että Iita jäi ihan likaiseksi. Tamma oli aika nätisti kun harjasin sitä mutta kun laitoin satulan niin piti vähäsen taas nyrpistellä. Laitoin siinä välissä suojat ja sitten suitset minkä jälkeen pistin itseni valmiiksi. Sitten lähdin Tiian kanssa maneesiin missä nousin kyytiin. Nappasin vielä varmuuden vuoksi maneesista mukaan esteraipan, mutta se oli taas aika turhaan mulla mukana. Joku opasti meitä vähän verkassa ja sanoi mitä esteitä kannattaisi vielä hypätä ym.

 Iita tuntui verkassa tosi kivalta! Ravasin hetken ympyröitä ja otin sitten pari laukkapätkää. Tulin kaksi kertaa pienen ristikon, tokalla kerralla sille tuli paljon parempi hyppy. Tulin sitten korkeamman pystyn kaksi kertaa ja sen jälkeen vielä okserin kerran. Iita liikkui ihanasti ja tuntui innostuvan kokoajan lisää. Toiseen suuntaan ravasin myös vähäsen ja ehdin hypätä kerran pystyn. Mentiin sitten pihalle ja kentälle, missä oltiin kaikki kolme kakkosessa starttaavaa yhtä aikaa.


Kuvat © Aino

 Kun eka oli mennyt niin lähdin hyppäämään nro. 6 pystyn, minkä sai hypätä ennen rataa. Sille tuli ihan hyvä hyppy kun sain jarruteltua vauhtia vähän, sillä Iita olisi halunnut humputella vähän liian lujaa. Esteen jälkeen tervehdin ja sitten sähelsin hetkisen ohjien kanssa, kun koitin lyhentää niitä ja sain ne jotenkin ihmeellisesti sotkuun harjan kanssa. Ohjat irtosi sitten mun toisesta kädestä kokonaan ja keräsin ne siinä nopsasti takaisin.. :p

 Ekalle esteelle sain taas tehdä kunnon pisätteen, ettei mentäisi turhan kovaa ja esteelle tuli hyvä hyppy. Tokalle muistin jopa keskittyä kaikkiin apuihin ja katseeseen, sarja meni myös hyvin vaikka vähäsen meinas käydä väli ahtaaksi kahdelle askeleelle. Kun harjottelin rataa niin ajattelin nelosena hypätä kultaisen pystyn, mutta radalla menin ihan suosiolla pinkin. Sen jälkeen menin sinisen niinkuin olin ajatellut aikaisemmin.




Hirvee minä mut hieno Iita! :p

 Kutonen sujui hyvin ja seiskalle päätin ottaa varman päälle ja tulla pitkää reittiä. Se ylittyi hyvin, niinkuin myös kasi okseri. Viimeistä Rautalampi-lankkuestettä Iita päätti vähän katsoa, mutta siitäkin päästiin kuitenkin hienosti yli! Taputin tammaa paljon ja oon yllättävän tyytyväinen radasta, kun yleensä en ihan helpolla ole. Tänään sain ratsastettua kuitenkin tosi monta hyvää hyppyä ja Iita toimi radalla ihanan innokkaasti! Tavotteena mulla oli myös puhdas rata ja se saatiin. Mun istunnasta en tiiä kun ei ole sitä videotakaan, mutta tuntui ainakin välillä, että mun jalat olivat aika takana.

Tulos: 0vp, 1min 10sek

 Jäin vielä kentälle kun Tiia ratsasti radan ja heillä näytti myös menevän hyvin. Arvostelu kisoissa oli A.0.0 eli saatiin molemmat ruusukkeet portilta, koska saatiin puhtaat radat! Käveltiin maneesiin, missä ravattiin hetkinen. Mentiin kävelemään loppukäynnit tallin edustalle missä otettiin ne ainoat kuvatkin tältä päivältä. Sitten kehuin Iitaa paljon, tulin selästä alas ja kehuin sitä vielä vähän lisää. Oli se sen verran hieno tänään! Vein tamman karsinaan ja hoidin sen pois. Sitten mentiin esteennostajiksi kolmeen viimeiseen luokkaan ja lopuksi korjattiin numerot radalta pois ym.

Iita & Veli



2 kommenttia: