tiistai 8. lokakuuta 2013

Hildyllä hurvittelua

 Nyt ollaankin päästy hyppäämään paljon, koska eilen meillä oli jälleen estetunti. Kuvia en tunnilta saanut, mutta ehkä sitten huomiselta. Listassa mun nimen perässä luki Hildy ja vasta sen jälkeen katsoin, että meillä olisi esteitä. En ollut vielä ikinä mennyt suokkitammalla ja se on vähän vauhdikkaamman puoleinen, joten vähäsen taas mietitytti miten tunti tulisi menemään. Menin kiireesti hoitamaan tammaa ja se kiukutteli vähäsen, kuten sillä on yleensä tapana. Tamma oli saanut toisen puolen itsestään aika rapaiseksi, joten harjasin siinä taas hirveellä kiireellä, että en myöhästäisi tunnin alkua. Pistin varusteet Hildylle ja itselleni ja lopuksi laitoin suojat, koska ne pitää tammalle laittaa viimeisenä.

vaellukselta


 Maneesissa olikin vielä ne esteet, mitä sunnuntaina oli verkassa. Koitin säätää hyvät estejalustimet maasta, mutta ne olivat taas vähän liian pitkät. Hildy käyttäytyi nätisti kaarrossa ja lähdin sitten kävelemään alkukäyntejä. Niiden jälkeen ravailtiin hetki ympyröitä molempiin suuntiin ja sitten mentiin osastoon M-kirjaimeen. Vihreä este oli kolmena puomina ja tultiin niitä yksi kerrallaan ravissa pari kertaa. C-päätyyn tehtiin ympyrä. Hildy halusi kovasti kiihdytellä aina puomeilla ja mun piti koko ajan keskittyä keventämään hitaaasti.

 Vaihdettiin suuntaa ja tultiin samat puomit myös ravissa. Sitten este korotettiin ristikoksi ja esteen jälkeen oli tarkoitus saada laukka sekä laukata ympyrä päätyyn. Hildy hyppäsi jo pikkuestettä tosi innokkaasti ja laukattiin sen jälkeen aina vähän matkaa turhan lujaa, muuten meni ihan hyvin. Tehtiinn toiseen suuntaan samaa tehtävää ja sitten lähdettiin tulemaan vaan laukassa. Tultiin edelleen vihreä, joka korotettiin pystyksi ja sen jälkeen laukattiin pääty ja tultiin vinossa linjassa lila ristikko.

Kaverukset Kerttu & Hildy :3

 Estettä ei voinut ensin Tallen ja Väiskin mielestä millään hypätä vinosti, mutta sitten nekin ylittivät sen hyvin. Mä sain vihreelle kivan hypyn, mutta päädyssä Hildy halusi kovasti oikoa ja ristikolle tultiin vähän kovaa. Seuraavalla kerralla tehtävä meni paljon paremmin, vaikka ristikon jälkeen en ollut ihan varma jatkettiinko oikeaa laukkaa, mutta jos ei jatkettu niin Hildy kumminkin vaihtoi laukan itse. Viimeinenkin tehtävä tultiin kaksi kertaa ja se meni loogisesti niin, että vihreen ja lilan jälkeen tultiin vielä keltamusta, mikä oli ihan minipysty.

 Tehtävä sujui muuten hyvin, mutta lilan jälkeen tultiin C-pääty aika lujaa. Viimeiseksi saatiin valita haluttiinko hypätä edelleen pienillä esteillä vai korkeammilla ja kaikki tahtoivat vähäsen korkeampia. Keltamustasta tuli okseri, ehkä jotain 65-70cm ja vihreä oli joku 60cm pysty. Vihreelle sain kivan hypyn ja pääsin aika hyvin päätyynkin. Vinolinjalla hyppy lähti kaukaa ja vähäsen mentiin taas kovaa päädyssä. Sain kuitenkin pidätettyä okserille ihan hyvin ja se ylitettiin hienosti. Tehtiin sitten loppuverkat ja mentiin kaartoon. Kehuin Hildyä ja vein sen karsinaan kun se ei ollut seuraavalla tunnilla, vaikka kolmannella se sitten taas olikin. Harjasin tammaa vähäsen ja se ei taas oikein tykännyt. Kamera taas sitten kiinnosti kovasti ja onnistuin saamaan sentään noi pari korvat hörössä -kuvaa. :D

 Teki mieli vähän kuvailla ja kun oli niin kiva väritys puissakin. :p


 Huomenna tosiaan taas tunti ja mun tekisi kauheesti mieli mennä Cassulla. Sitten perjantaina lähdenkin kotiin, koska syysloma! Lauantaina olisi Vironmäellä estekisat, mutta en tiedä saanko mitään kyytiä sinne, kun voisi mennä katsomaan vaikka pari luokkaa. Oon muuten osallistunut yhteen juttuun siellä hevosen kanssa, mutta siitä lisää sitten myöhemmin. Tosin, en tiiä saanko mitään materiaalia mutta kuitenkin.. Syyslomaviikon perjantaina sitten irtotunti Vironmäellä ja sitä oon niin oottanut! ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti