tiistai 15. lokakuuta 2013

Tunti parhaalla ღ

 Niin, mun piti mennä vaan kuvaamaan Nooran tuntia eilen mutta aamulla sainkin viestin, että ykköstunnilla olisi yksi paikka vapaana ja tietenkin pistin takaisin, että tulisin ratsastamaan! Tallilla olin neljän aikoihin ja se kuka oli ykköstunnilta peruuttanut paikan, olisi mennyt Bellalla. Ponille mä olisin ollut hieman liian pitkä, joten Sanna sanoi, että saisin Kertun! Sehän kävi mulle hyvin ja kun saatiin hevoset sisälle niin menin harjaamaan tammaa. Se käyttäytyi nätisti kuten aina ja harjasin sen oikein hyvin, nyt kun oli kerrankin aikaa ennen tuntia.

 Hain sitten kaikki varusteet karsinan eteen ja karsinoihin onkin nyt tullut sellaiset telineet mihin saa laitettua satulat. Käärin pintelit Kertun jalkoihin ajoissa, koska kun Noora tuli viiden aikoihin tallille niin kuvasin sille vähän videoita. Laitoin Kertulle varusteetkin ajoissa, koska voitiin aloittaa tunti vähän aikaisemmin jos kaikki vaan olivat valmiina. Käveltiin maneesiin kaartoon ja nousin kyytiin.


Karsinoissa on nyt telineet satuloille ;)

 Alkukäyntien jälkeen otettiin ohjat ja siirryttiin astetta reippaampaan raviin, mitä normaali ravi. Kerttuhan oli taas reippaalla päällä ja L-päädyssä sain työskennellä paljon, että tamma keskittyi mun apuihin eikä siihe pelottavaan päätyyn. Tehtiin kaikki samaan aikaan kaksi volttia siitä kohdasta missä oltiin ja mä olin tietenkin just L-kirjaimen kohdalla. No, ainakin oli keskityttävä kunnolla, että sain Kertun taipumaan hyvin eikä niin, että se toljotti päätyä. :p

 Sitten otettiin normaaliin raviin ja siirryttiin kolmikaariselle. Suoristuksissa täytyi hidastaa ravia ja kaarteissa taas ratsastaa eteenpäin. Kun vaan muistin kunnolla pohkeet hidastuksissa, että Kerttu ravaisi ylöspäin niin sujui aika hyvin. Tehtiin nelikaarinen ja toiseen suuntaan piti hidastaa ravia kolmikaarisen kaarteissa. Piti myös taivuttaa melkein liioteltusti ja en meinannut onnistua molemmissa samaan aikaan. Lopuksi meni kuitenkin ihan hyvin.

Ainii ku blogger heittää laadun tällee.. no, ei voi nyt mitään..

 Pidettiin välikäynnit ja tultiin sitten pituushalkaisijalle. Kun hevonen oli halkaisijalla suora, piti siirtyä raviin ja taas ennen C-päätyä siirtyä käyntiin. Pitkillä sivuilla tehtiin avotaivutusta ja niissä Kerttu oli mukava! Haastettakin siinä oli, ettei menty pohkeenväistöä vaan sain tamman taipumaan. Tehtiin harjoitusta aika kauan, sen jälkeen pikaiset välikäynnit ja sitten alettiin työskennellä itsenäisesti laukassa. Tehtiin molempiin päätyihin pääty-ympyrät ja oltiin siis kokoajan laukassa. Sain työskennellä aika paljon, että Kerttu alkoi liikuttamaan takajalkojaan kunnolla ja välillä sain tosi hyviä pätkiä.

 Mentiin hetki kevyttä ravia, tehtiin lävistäjä ja työskenneltiin laukassa toiseen suuntaan. Sitten suoritettiin loppuravit ja mentiin C-päädyssä kun toinen ryhmä tuli sisään. Loppukäyntien jälkeen talutin Kertun talliin ja karsinaan nousi hirvee höyry! Tamma oli ihan hikinen ja harjasin sen hyvin piikkisualla. Vein kamat paikoilleen, sanoin Kertulle heipat ja menin sitten kuvaamaan Nooraa. Autoin laittamaan Ranen pois ja tallilta lähdin jossain kasin aikoihin. Perjantaina onkin muuten estetunti, että oli kiva päästä nyt yksi koulutuntikin Vironmäellä ja vieläpä Kertulla!

Kuuma tuli molemmille!


Loppuun vielä kooste tunnista, kun Noora pääsi kuvaamaan alusta. Kuvista ja videoista kiitos siis Nooralle! Vaihdoin eilen taas bannerinkin, kun edellinen alkoi ärsyttämään liikaa. Tämä taitaa nyt pysyä kauemmin, ainakin tämä onnistui ihan hyvin. :D
2 kommenttia: