lauantai 11. tammikuuta 2014

Ensimmäinen estetunti Lillillä

 Lillillä menin syksyllä aika monta tuntia, mutta en hypännyt sillä kertaakaan. Viime tunnilla pääsinkin sitten testaamaan tammaa esteillä ja sehän oli oikein mukava! Jonkin aikaa olin kuvaamassa aikasempaa tuntia, mutta Lilli ei ollut tunnilla, joten piti lähteä jo hyvissä ajoin hoitamaan sitä. Tamma olikin saanut itsensä aika likaiseksi ja meinasi tulla vähän kiire kun piti kääriä sille vielä pintelitkin takasiin. Lilli käyttäytyi nätisti kokoajan kun hoidin sitä. Mulla tulee kokoajan mieleen, että se olisi joku poniristeytys, vaikka se on arvioitu puoliveriseksi ja säkääkin on yli 148cm.

 Alkuverkaksi mentiin sitä samaa loivaa kiemurauraa, missä viime tunnillä väistettiin, mutta nyt tehtiin vaan keskeltä voltti uralle. Toisella pitkällä sivulla sama juttu ja asetus piti käyttää joka voltilla aina hetkeksi ulkona. Päätyihin piti tehdä myös voltit ja sitten jokaiselta voltilta piti nostaa laukka hetkeksi. Lilli alkoi vähän innostumaan laukoista ja yritti kovasti puskea lapa edellä volteilta pois. Itsekin menin pari kertaa vähän sekaisin reitistä kun laukkasin päädystä ja heti olisi pitänyt käänytä taas loivalle, niin mä mennä laukkailin vaan suoraa uraa..



 Lähdettiin sitten hyppäämään ja videolta näkyykin hyvin kaikki tieti mitä mentiin. Ensin tultiin pari kertaa molempiin suuntiin noi pari pientä keltamustaa estettä, joiden väliin Lillille oli hyvä kuusi askelta ravilähestymisellä ja viisi kun laukattiin kokoajan. Ensin mä sanoin, että kuudella askeleella tuun edelleen vaikka lähestyttiin laukalla ja tulikin vaan sitten se viisi askelta. Seuraavalla kerralla piti kuitenkin tulla sillä kuudella ja Lilli lyhensi laukkaa tosi kivasti!

Kerran tultiin pari vinoa estettä suoralla pituushalkaisija-linjalla ja se meni muuten hyvin, mutta tultiin alas ristilaukalla ja Lilli innostui vähän vetämään päätään alas. Lopuksi tultiin rata niin, että ne keltamustat esteet, sitten yksi pysty lävistäjälinjalla millä piti vaihtaa laukka ja sitten vielä noi vinot esteet. Muuten sujui ihan hyvin ja vaikka laukka vaihtui jo ennen sitä pystyä, mutta sen jälkeen vauhtia olikin ihan liikaa ja mun oli pakko tehdä ympyrä ennen seuraavaa estettä kun en päässyt kääntymään.


 Selvittiin me sitten niille vinoille, mutta en pidättänyt tarpeeksi ja väliin tuli vaan neljä askelta vaikka sanoin, että tuun molemmat välit viidellä. Mun piti tulla uudestaan ja edelleenkin mentiin turhan kovaa, mutta se viides pieni töppöaskel sentään tuli, joten se riitti. Lillillä oli virtaa ja se oli tosi kiva ratsastaa, mutta mun olisi jälleen kerran pitänyt vaan ottaa ne pidätteet läpi paremmin. Mukava tunti oli kuitenkin!


Pari kuvaa kaappasin taas videoilta, kaikista matskuista kiitos jälleen Tiialle.

2 kommenttia: