torstai 16. tammikuuta 2014

Kolmikaarinen väärin päin

 Tuntipostausta jälleen eilisestä koulutunnista minkä menin Remiralla. Tämä oli vasta toinen kerta kun menin sillä ja oli tosi kiva päästä koittamaan tammaa uudestaan, kun viime koulutunnillakin se oli niin mukava. Remira käyttäytyi karsinassa kiltisti kokoajan ja olin kerrankin niin ajoissa valmiina, että sain odotella jonkin aikaa. Suunnattiin sitten maneesiin, nousin kyytiin ja lähdin kävelemään vasemmalle.

Heti aluksi lähdettiin ratsastamaan tuollaista tietä mikä on kuvassa, eli kuin kolmikaarista väärinpäin. En ollutkaan mun mielestä ratsastanut ikinä ennen sellaista tietä. Mentiin ensin reitti vain käynnissä pari kertaa ja siirryttiin sitten harjoitusraviin. Remira tuntui aika herkältä ja se taipui kivasti. Lisättiin voltit jokaiseen kaarteeseen ja koitettiin saada hevosia taipumaan oikein kunnolla. Välillä tuntui onnistuvan ihan hyvin, mutta joskus taas volteista tuli ihan tyhmän tuntuisia ja unohdin helposti aina siirtää ulkojalkaa taakse.



Vaihdettiin siinä välillä suuntaa ja siirryttiin sitten työskentelemään käynnissä. Jokaisen voltin jälkeen piti jatkaa suoraan loivaa avotaivutusta jonkin aikaa ennen kun piti kääntää jo seuraavalle voltille. Aika pian jatkettiin avoja jo ravissa ja Remira toimi kivasti, meinasin vaan väistättää välillä liikaa. Oli hyvä kun tamma oli niin herkkä, että se reagoi heti aika pieniinkin apuihin, koska huomasin myös helposti jos en vaikka muistanut sitä ulkojalkaa volteilla kun ne pääsivät heti vähän venymään.

Jätettiin avot pois ja siirryttiin laukkatehtävään. Jokaiselta voltilta piti nostaa eri laukka, kun mihin päin voltti oli. Mentiin voltti vasemmalle, nostettiin sen jälkeen suoralle oikea laukka ja sitten toisinpäin. Remira oli edelleen herkkä myös nostoissa, mutta laukassa piti vähäsen hoputtaa eteenpäin. Sujui kuitenkin oikein hyvin ja lopuksi ravailtiin rennosti ympyröillä hakien hevosia vähän eteen ja alas. En tosin onnistunut siinä Remiran kanssa, mutta yleisesti tunti oli oikein mukava!



Tuntuu, ettei kirjoittaminen luonnistunut nyt yhtään, mutta onneksi on edes näitä uusia kuvia. Tämän päivän tunnista seuraavaksi postausta ja viikonloppuna ehkäpä jotain vähän erikoisempaa, saa nyt nähdä. Postausehdotuksia otan myös mielelläni vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti