torstai 2. tammikuuta 2014

Viime vuoden ratsastukset

Pari päivää takana vuotta 2014 ja vielä yhden isomman postauksen halusin tehdä viime vuodesta, koska sain kivan idean Pinjalta kun se teki tälläisen ensiksi! Vuoden 2013 aikana ratsastin tosi monella eri hevosella, sillä vaihtuihan se tallikin kokonaan kesän jälkeen. Myös kesällä kävin ratsastusriparin ja leirillä ihan uudessa paikassa. Tapasin monia uusia heppoja, mutta pääsin onneksi menemään myös muutaman tunnin ihan vanhoilla tutuilla hevosilla Vironmäellä. Onneksi löysin myös Rautalammilta hevosen, josta aloin tykkäämään paljon ja jolla ryhdyin kisaamaan, Iitan! Tamman hoitamisenkin aloitan nyt kunnolla tässä keväällä sitten.

 Millä kaikilla hevosilla siis ratsastinkaan viime vuonna ja mikä jäi parhaiten mieleen?

 Yhteensä vuonna 2013 ratsastin 38 eri hevosella
Yhteensä tunteja menin: 59
Rautalammilla ratsastuksia yhteensä: 41
Vironmäellä ratsastuksia yhteensä: 36
Valmennuksia: 5 (2 koulu, 2 este, 1 puistoeste)
Kisoja: 7 (4 este, 3 koulu)Vironmäen hevoset (8)

Mittu
 Tunteja yhteensä: 9
Koulutunteja: 6
Estetunteja: 2
Valmennuksia: 5
Kisoja: 4
Kahden tunnin maasto

Viime vuonna ratsastin kaikista eniten Mitulla. Tammalla menin kaikki valmennukset mihin osallistuin, eli Vironmäen neljät viime kevään valkut, kahdet este ja kahdet koulu + yhdet puistoestevalkut heinäkuussa. Myös osallistuin kaikkiin kisoihin Mitulla ja mentiin yhdet viestiestekisat, kahdet koulukisat ja yhdet tavalliset estekisat. Parhaiten ratsastuksista jäi mieleen ehdottomasti toukokuun koulutreenaus mestaruuksiin mikä onkin onnistunein tunti, minkä oon ikinä mennyt tammalla! Menin sillä myös vikan vakkaritunnin Vironmäellä. Harmittaa vähän, kun ehdin treenailla Mitun kanssa vain yhden kevään ajan. Viimeeksi ratsastin sillä heinäkuussa sen valkun.


Pikkis
 Tunteja yhteensä: 4
Koulutunteja: 3
Estetunteja: 1

Vironmäellä toiseksi eniten menin Pikkiksellä ja tunneista muistan parhaiten yhden koulutunnin, milloin ruuna oli tosi mukava! Se oli onnistunein tunti mitä menin sen kanssa ja tietenkin se tunti oli toikavika. Viimeisellä tunnilla minkä Pikkiksellä menin ei meinannut taas onnistua mikään ja harmittaa aikalailla kun juuri sen viimeisen tunnin piti mennä niin huonosti. Yleensäkään en oikein osannut ruunaa ratsastaa enkä siitä pahemmin pitänyt, mutta onneksi edes yhden kaikinpuolin onnistuneen tunnin pääsin sillä menemään.


 Timma
 Tunteja yhteensä: 3
Koulutunteja: 2
Estetunteja: 1


Timman kanssa viimeisin tunti on onneksi tällähetkellä onnistunein sen kanssa, että ei jäänyt siihen estetuntiin mikä meni ihan penkin alle. Se tunti jäi tietenkin parhaiten mieleen, koska pitkään aikaan ei ole ihan niin huonosti mennyt. En pysynyt edes laskuissa kuinka monta kieltoa tuli, aluksi siksi kun jyrättiin esteiden ohi ja sen jälkeen siksi kun vauhti hiipui esteelle vaikka kuinka yritin hoputtaa Timmaa eteenpäin. Ei siis yhtään pelannut meidän yhteistyö esteillä, mutta tämä viimeisin koulutunti onnistui hyvin ja Timma oli oikein kiva koko tunnin ajan!

 
Rane
 Tunteja yhteensä: 3
Koulutunteja: 2
Puistoestetunteja: 1


Viime keväänä oli tosi kiva päästä menemään pitkästä aikaa Ranella ja se oli mukava jokaisella tunnilla minkä menin sillä. Parhaiten jäi mieleen puistoestetunti ja myös toi koulutunti gramaaneilla. Puistossa tuli paljon vähemmän kieltoja mitä olin ajatellut ja Ranen pyöreisiin hyppyihin oli tosi kiva mennä mukaan.


 Rupiini
 Tunteja yhteensä: 2
Estetunteja: 1
Puistoestetunteja: 1

Noi molemmat tunnit Rupiinin kanssa jäi hyvin mieleen, koska molemmat onnistuivat paljon paremmin mitä aluksi ajattelin. Vauhtia tietysti riitti molemmilla tunneilla, etenkin puistotunnin alussa mutta päästiin esteistä hyvin yli eikä kieltoja tullut edes montaa. Puistossakin vain muutama uusille esteille.


Kerttu
 Tunteja yhteensä: 2
Koulutunteja: 2


Molemmilla kerroilla tuli aika iloisena yllätyksenä, että pääsin menemään Kertulla! Kevään koulutunnilla tamma oli ihanan villi ja piti oikein olla hurja ja pukitella laukoissa. Siltä tunnilta jäi myös hyvin mieleen se kun laukkasin jockey-istunnassa. Tämä viimeisin tunti jäi myös hyvin mieleen ihan varmaan jo senkin takia, että pääsin menemään Vironmäellä pitkästä aikaa. Tunnilla avot onnistuivat aika hyvin ja muutenkin Kerttu liikkui ihanan reippaasti.


Miks ja Leo
Estetunteja: 1 molemmilla


Molemmat estetunnit jäi tosi hyvin mieleen, koska en ollut kummallakaan mennyt pitkään aikaan. Miks yllätti tunnilla ja koko tunti onnistui hyvin. Myös Leo liikkui ihanan reippaasti ja saatiin useampi hyvä hyppy esteelle. Syksyn kaikki kolme tuntia Vironmäellä olivat niin kivoja!
Rautalammin hevoset (11)

Lilli
 Tunteja yhteensä: 6
Koulutunteja: 6
Katrilliharjoituksia: 2
Joulujuhlan katrilliesitys

Ihan yllätyksenä tuli, että Rautalammilla syksyllä ratsastin tunteja kaikista eniten Lillillä. Paria koulutuntia en edes enää muistanut ennen kun katsoin blogista, mutta sen muistan hyvin, että ihan ensimmäisen tunnin Rautalammilla menin Lillillä. Koulutunneista ei mitään erikoista ole jäänyt mieleen, se vaan kun en meinannut välillä saada tammaa liikkumaan minnekään silloin elokuussa. Parhaiten muistan tietysti tämän joulujuhlakatrillin ja sen harjoitukset, mitkä menivätkin jo vähän turhan vauhdikkaasti mutta Lilli oli oikein mukava.


Iita
 Tunteja yhteensä: 5
Koulutunteja: 2
Estetunteja: 3
Kisoja: 3
Ilman satulaa pari kertaa nuorisoklubissa

Iitalla kuitenkin oon ratsastanut muuten eniten tällähetkellä Rautalammilla ja sillä olen osallistunut jokaiseen kilpailuun mitä siellä on pidetty. Kahdet este- ja yhdet koulukisat tuli mentyä ja ne ovat jääneet parhaiten mieleen, etenkin nämä kahdet viimeisimmät kisat missä koulurata menikin hyvin vaikka ei tuntunut yhtään siltä ja menin mun ensimmäiset 70cm ja 80cm radat.


Arttu
 Tunteja yhteensä: 5
Koulutunteja: 2
Estetunteja: 2
Puomitunteja: 1

Artulla menin aluksi useamman tunnin ja nyt ihan joulukuussa menin sillä sitten pari tuntia. Parhaiten jäi mieleen toinen joulukuun tunti mikä mentiin suurimmaksi osaksi itsenäisesti yhden toisen kanssa ja kuunneltiin joulumusiikkia. Arttu oli hirmuisen tahmea ja mulle tuli kauheen kuuma sillä tunnilla. Poni on kuitenkin mukava kunhan sen vaan saa syttymään.


Cassu
 Tunteja yhteensä: 5
Koulutunteja: 2
Estetunteja: 3

Cassullakin oon päässyt menemään aika paljon ja ruuna on tosi hauska tapaus. Se on myös niin erilainen millä oon tottunut menemään niin sillä on tosi kiinnostava mennä. Vaikka ruuna on aika jytky, niin se tottelee herkästi pieniäkin apuja. Parhaiten on jäänyt mieleen yksi estetunti, missä pituushalkaisija oli täynnä puomeja ja niistä nousi aina joku pikkuhiljaa. Myös se kun nyt viimeisimmällä tunnilla Cassu hyppäsi yhden puomin yli sellaisella loikalla, että se olisi päässyt kuulemma vähintään 80cm okserin yli.


Kerttu
 Tunteja yhteensä: 3
Koulutunteja: 1
Estetunteja: 1
Puomi/estetunteja: 1
Vaelluskurssilla ratsastus kohteeseen

Kertun kanssa en ole ainakaan vielä päässyt oikein yhteisymmärrykseen, mutta on ollut joitain onnistumisiakin sentään. En osaa ratsastaa sitä yhtään lyhyemmäksi ja sitten tuntuu, että tamman suu on jossain kaukaisuudessa. Parhaiten jäi mieleen vaellusratsastus milloin menin Kertulla ekaa kertaa ja se oli maastossa oikein mukava.


Hildy
 Tunteja yhteensä: 3
Estetunteja: 3

Hildyn kanssa jokainen tunti on mennyt enemmän tai vähemmän hurvitteluksi jossain kohtaa, mutta tamma on mielestäni ihan mukava kunhan vaan saa sen turhan vauhdin karsittua pois. Mikään noista tunneista ei ole jäänyt mitenkään erikoisemmin mieleen, mutta ainakin Hildy hyppää tosi kivasti.


Väiski
 Tunteja yhteensä: 2
Koulutunteja: 1
Puomitunteja: 1

Väiskin kanssa molemmat tunnit onnistuivat ihan hyvin ja ruuna on mukava tapaus. Osastossa se ei malttaisi millään odottaa vuoroaan ja välillä voi mennä vähän vauhdikkaasti, mutta ruuna kuuntelee kuitenkin hyvin pidätteitä. Parhaiten jäi mieleen viimeisin koulutunti kun en ensin löytänyt Väiskille satulaa ja talutin sen ensin ilman sitä maneesiin. Sainhan sitten satulan viimein ja koulutunti ilman jalustimia sujui oikein hyvin.


Talle
 Tunteja yhteensä: 2
Estetunteja: 1
Puomitunteja: 1

Talle - jonka muistan kokoajan olevan ruuna vaikka tammahan se on - oli omalla tavallaan hauska poni, jolle piti tehdä välillä selväksi kuka määrää. Tamma ei ole enää Rautalammilla, ainakaan tällähetkellä. Molemmat tunnit sen kanssa jäi hyvin mieleen. Estetunnilla tamma oli tosi kiva ja hyppäsi hyvin, puomitunnilla alun taistelun jälkeen alkoi sujumaan myös hyvin.


 Remira, Rasmus ja Veli
Koulutunteja: 1 Remiralla ja 1 Rasmuksella
Estetunteja: 1 Velillä

Kaikilla näillä olen päässyt menemään vain kerran ja kaikilla olisi mukava päästä menemään enemmänkin. Parhaiten näistä tunneista muistan sen, minkä menin Remiralla, koska mentiin kouluradan juttuja ja saatiin aina vähänniinkuin tuomarin arvostelu suorituksesta. Remiralla oli myös tosi kiva päästä menemään kun olin sitä jo aikasemmin maastakäsitellyt. Veli oli oikein mukava ja hyppäsi kivasti, Rasmuksella menin aika kauan aikaa sitten mutta se oli myös tosi kiltti ja mukava tapaus.


---------------------------

Huomenna sitten vuoden ensimmäiselle tunnille Vironmäelle! Taitaa olla jälleen estetunti ja Noora pääsee myös kuvaamaan. Huomenna saan myös vihdoinkin pitkän putken kameraan jos vaan löytyy sopiva, eiköhän. Koitan myös tässä lähiaikoina tehdä blogille uuden ulkoasun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti