torstai 30. tammikuuta 2014

Vastalaukkoja

Mielikuvituksellisia otsikkoja, mutta menkööt. Tässä on parhaillaan koeviikko menossa, mutta sain nyt kirjoteltua viime tunnista, saa nähdä milloin ehdin kirjoittaa estetunnista. Koulutunnin tälläviikolla menin Cassulla ja pakkasta ei ollut kauheen paljoa, joten laitettiin satulat. Cassulla olisi voinut olla aika mielenkiintoista mennä ilman satulaa, ainakin olisi ollut tosi leveä selkä missä istua. Ruuna käyttäytyi kiltisti karsinassa kuten aina mutta maneesissa kaarrossa se yritti kovasti hiippailla eteenpäin kun nousin kyytiin.

Tunnin pääaiheena oli taas asetukset ja koko tunti mentiin muuten uralla, mutta aina pitkän sivun alkuun piti tehdä voltti. Heti ensin lähdettiin käynnissä ratsastamaan voltilta pitkä sivu hevonen asettuneena sisällepäin. Cassu tuntui taas aluksi vähän hassulta ennen kun totuin paremmin sen liikkeisiin, mutta ruuna kuunteli apuja aika kivasti. Parin kerran jälkeen asetus piti vaihtaa ulospäin ja se tuntui vielä helpommalta.


 Siirryttiin sitten raviin ja tehtiin ihan sama juttu, ensin asetus muutaman kerran sisälle ja sitten ulos. Ravissa meinasin päästää Cassun vain humputtelemaan pitkänä eteenpäin, milloin kulmissa ei oltu yhtään tasapainossa ja se tuntui selvästi selkään. Koitin sitten keskittyä kunnolla ratsastamaan jokaisen askeleen, mutta en silti oikein saanut Cassua kunnolla teräväksi. Asetukset onnistuivat kuitenkin ihan hyvin, välillä tosin aloin jo vähän taivuttaakin.

Pidettiin välikäynnit ja laukkatehtävänä oli yksinkertaisesti nostaa laukka pitkän sivun alusta ja laukata sivu. Ensin tultiin pari kertaa ihan myötälaukkaa ja laukattiin päätykirjaimeen asti. Mietin, että Cassun kanssa pitkään suoraan laukkaaminen voisi olla aika vaikeaakin kun ruunan laukka on semmoinen iso ja olihan se välillä hankalaa saada laukka rytmiin. Kun myötälaukka onnistui hyvin, sai siirtyä vastalaukkaan. Pitkälle sivulle tultiin käynnissä mistä nostettiin vastalaukka ja ennen kulmaa siirryttiin raviin.



 Vastalaukat onnistuivatkin paremmin mitä ensin ajattelin. Yhtä kertaa lukuun ottamatta sain nostettua aina vastalaukan ja kehuin Cassua useasti. Ruuna kun keskittyikin niin hienosti, mitä se ei ihan aina jaksaisi tehdä. Laukattiin muutama sivu toiseenkin suuntaan ja kun oli esittänyt onnistuneen laukkapätkän, niin sai siirtyä loppuraveihin. Ravailtiin hetkinen molempiin suuntiin, käveltiin sitten loppukäynnit ja mentiin kaartoon. Oli kiva harjoitella pitkästä aikaa vastalaukkoja, oieastaan mä en edes muista olisinko mennyt niitä ikinä kunnolla tai kenellä niitä olisin mennyt.

Vein Cassun karsinaan ja hoidin sen pois. Iita oli vikalla tunnilla, joten en voinut harjata sitä tai putsata edes varusteita, kun mulla on vähänniinkuin hoitopäivä aina tiistaisin ja keskiviikkoisin nykyään. Eilen kuitenkin pääsin nyppimään vähän tamman harjaa, mistä tuo ei hirmuisesti pitänyt. Aluksi Iita heitteli päätään aika paljonkin, mutta rauhoittui pikkuhiljaa ja pääsin nyppimään hyvin. Tulihan siitä harjasta ehkä vähän siistimmän näköinen, mutta aika paljon olisi vielä nypittävää. En kuitenkaan halunnut nyppiä kauheen paljoa kerralla kun tamma ei siitä pitänytkään. Taputin sitä paljon kun olin lopettanut.


3 kommenttia: