torstai 9. tammikuuta 2014

Kevään tuntien aloitus Rautalammilla

Noniin, pari koulupäivää jo takana täällä Rautalammilla ja hommia on sen verran, että postauksia tänne ei välttämättä ilmesty niin usein nyt ainakaan pariin viikkoon. Koitan kuitenkin parhaani mukaan aina kirjoitella kun ehdin ja tässäpä nyt tuntipostaus eilisestä koulutunnista. Ratsastustunnit olen nyt siis vaihtanut niin, että tiistaina mulla on koulutunti ja torstaina este. Näin se on paljon helpompi, koska kumpikaan ei ole eka tunti mihin olisi hirveä kiire ja tiedän myös aina mennäänkö tunnilla esteitä vai ei. Tiistaisin tunti on klo. 17-18 ja torstaisin 18-19.

Eilen ratsastin kuitenkin Iitalla ja sehän oli mukava aloitus näin kevätkaudelle! Onnistuin olemaan vähän myöhässä silti, vaikka menin nyt toisella tunnilla, mutta kun kello oli pysähtynyt ja siinä meni hetki tajuta se. Iita oli aika likainen, mutta lika lähti onneksi helposti pois. Pistin ripeästi varusteet tammalle ja olinkin aika ajoissa valmiina.

Kuvat aikaisemmilta tunneilta.
Päätehtävä tunnilla

Tunnin päätehtävää on aika vaikeaa selittää vain tekstillä, joten väkersin tollasen kuvan, mistä selviää paljon paremmin minkälaista reittiä mentiin. Ensin kuitenkin ravattiin hetki ympyröillä, mutta ei ihan tavallisesti. Tehtiin ympyröitä vähän satunnaisesti joka paikkaan ja hevonen piti asettaa oikein päin aina kulmiin ja ympyröille. Piti ratsastaa vähän uran sisäpuolella ja aina suorilla urilla täytyi asettaa hevonen ulospäin. Tätä tehtiin sitten lopuksikin ja tehtävä onnistui Iitan kanssa hyvin, mutta mun piti saada ravia lyhyemmäksi ja terävämmäksi.

Tunnin päätehtävään sisältyi siis samaiset ympyrät mitkä aiemminkin, niiden välille laukkapätkät sekä vähänniinkuin pohkeenväistöä toisella pitkällä sivulla. Asetus oli vain menosuuntaan päin ja väistö sai olla hyvinkin loivaa. Parilla ekalla kerralla se sujui vielä ihan hyvin, mutta sitten Iita yritti kiirehtiä väistöpätkän läpi ja mentiin melkeinpä vaan suoraan.. Ihan vikoilla kerroilla otin vasta taas rajumman pidätteen ja heti alkoi sujumaan paremmin, olisi vaan pitänyt älytä jo aikasemmin. Volteilla tamma oli tosi mukava ja laukannostot onnistuivat hyvin, mutta en saanut laukkaa välillä oikein pyörimään lyhyillä pätkillä. Mutta, oli hyviä ja huonoja hetkiä, huomenna tänään sitten estetunnille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti