perjantai 14. helmikuuta 2014

Jos ottaisi ne pidätteet läpi

 Viime viikolla menin torstain estetunnin Iitalla ja niin menin eilenkin. Oli mukava mennä molemmat tunnit tällä viikolla samoilla hepoilla kuin viime viikollakin. Harjasin Iitan ripeästi puhtaaksi ennen kun menin kuvaamaan viiden tuntia maneesiin, jotta voisin kuvata siellä vähän pidempään. Iita olikin aika puhdas eikä harjaukseen mennyt aikaa, joten ehdin hetken kuvata tammaa. Se oli yllättävän mukavalla tuulella ja tuli korvat höröllä tutkimaan mitä oikein tein siellä karsinan nurkassa. Harjasin tamman myös irti eikä se muuta kun vähän vain luimisteli pari kertaa. Maneesista tulin takaisin talliin jossain 17:45 ja pistin Iitalle sekä itselleni varusteet.


 Tunnin pääaiheena oli harjoitukset vinottaisilla kavaleteilla. Alkuverkaksi tultiin noita kahta puomia ja ensin ravissa niiden välissä piti lyhentää ravia mahdollisimman paljon. Ensin Iita oli aika painava kädelle ja sain ohjeet, että jos se tuntui vähänkin kovalta suusta niin mun piti pysäyttää ja peruuttaa pari askelta. Ei mun kuitenkaan onneksi tarvinnut tehdä se kuin kerran ja kun muuten liikuttelin kuolainta tosi paljon, niin alkoihan se Iita vähän kevenemään kädeltä. Kun muistin pohkeet mukana lyhennyksessä niin onnistuttiin aika kivasti. Tehtiin vielä toiseen suuntaan ja sitten siirryttiin laukkaharjoitukseen.

Laukattiin yhtäjaksoisesti ja tultiin edelleen puomit. Toisella sivulla piti tehdä pieni temponlisäys kevyessä istunnassa, päätyyn ottaa laukka taas lyhyeksi ja puomien väliin piti edelleen saada mahdollisimman lyhyt laukka. Iita pääsi vähän leviämään aluksi enkä saanut sitä kunnolla takaisin temponlisäyksen jälkeen. Sitten kun otin pidätteet rajummin, niin unohdin pohkeet ja Iita siirtyi raviin. Kun muistin pidätteiden kanssa hyvin pohkeet, niin Iita toimi ihanasti ja laukkaharjoitus tuntui tosi kivalta!Ihan samaa tehtiin toiseen suuntaan ja nyt otin ne pidätteet heti vähän paremmin läpi, joten koko tehtävä meni sujuvammin. Pidettiin sitten välikäynnit jonka jälkeen mentiin osastoon B pitkälle sivulle. Yksi kerrallaan lähdettiin tulemaan kavalettilinjaa, ensimmäinen piti mennä ravissa, keskimmäiset laukassa ja vika taas ravissa. Muutama eka kerta mulla meni ihan huonosti, tein huonot tiet, en saanut oikeita laukkoja esteiden päällä enkä saanut Iitaa siirtymään vikalle raviin. Jäin vaan matkustelemaan tokavikan kavaletin jälkeen ja vasta ihan liian myöhään yritin saada sitä ravia. Tämä jäi ärsyttämään, mutta sentään meni sitten paremmin kun tultiin kaikki esteet laukassa.

Mun mielestä tälläinen tie oli tosi vaikea mennä Iitalla, koska se yrittää niin helposti oikoa kaarteissa ja esteille olisi pitänyt päästä tarpeeksi jyrkästi jottai saisi oikean laukan. En tainnut saada melkein millään kerralla, vaan Iita vaihtoi sitten aina kaarteessa. En kuitenkaan ehtinyt edes sen enempää miettimään oikeita laukkoja, kun mun piti keskittyä tosi paljon siihen, että istuin kunnolla satulassa esteiden välissä ja otin ne pidätteet läpi. Siinä menikin taas tosi kauan, ennen kun sain niitä läpi tarpeeksi hyvin ja välillä kurvailtiin ihan turhan lujaa kavaleteilla.

Klubissa letiteltiin heppoja, tää kampaus jäi ihan kesken.


Ihan lopuksi tultiin vielä niin, että ekalta esteeltä tehtiin ympyrä ja tultiin se uudelleen sekä samanlailla viimeinen tultiin kaksi kertaa. Ympyrät onnistuivat hyvin, mutta keskilinjalla mentiin aina tosi sählästi. Sainkin tulla vielä lopuksi ne kaksi keskimmäistä estettä erikseen ja nyt onnistui ihan hyvin, joten sain siirtyä loppuraveihin. Tunnin jälkeen autettiin ensin iltatallissa ja sitten letiteltiin poneja. Tai no, mä otin Iitan letitettäväksi ja se taisi ensin ajatella, että se joutuisi taas nypittäväksi. Tamma rauhoittui kuitenkin pian ja koitin tehdä sille tollasen jännän kampauksen, mikä tosin jäi ihan kesken. Verkkoa tein nopeesti kun aika alkoi loppumaan ja halusin kuitenkin nähdä vähän miltä kampaus olisi näyttänyt kokonaisuudessaan.

Ilmoittauduin muuten äskettäin koulukisoihin mitkä ovat 16.3. Hevostoiveiksi laitoin Iitan, Lillin sekä Artun ja osallistun kakkosluokkaan, missä ratana on Helppo C:1 2000. Sen taisin mennä viimeeksi Kertulla. :3

Tein viereen kyselyn, joten kaikki vastailemaan siihen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti