perjantai 7. helmikuuta 2014

Kahdesta tunnista

 Tiistai

Vihdoin toi tiistain tuntikoostekin suostui latautumaan - vaikka kauan siinä kyllä meni - niin sain tehtyä tämän postauksen. Tiistaina siis listassa mun nimen perässä luki pitkästä aikaa Väiski ja olinkin aikasemmin jo miettinyt, että sillä voisi olla taas kiva mennä joku kerta. Olin tallilla hyvissä ajoin, joten oli hyvin aikaa hoitaa ruuna. Väiski käyttäytyi oikein nätisti kokoajan ja myös maneesissa kun kapusin sen kyytiin.

 Tunnilla mentiin alkuverkassa pääty-ympyröiden lisäksi pitkillä sivuilla tosi loivat kiemuraurat, joilla piti ratsastaa myös asetus ulospäin läpi. Väiski liikkui ensin vähän turhan pienillä askeleilla ennen kun älysin kiihdyttää ihan kunnolla vauhtia. Sitten alkoi sujumaan heti paremmin ja Väiski oli niin mukava! Tehtiin samaa toiseenkin suuntaan ja sitten piti ratsastaa aina väistöllä uralta pois ja takaisin. Väiski kuunteli edelleen mahtavasti ja väistöt tuntuivat hyviltä. Niin helppoa se ei ollut enää kun siirryttiin raviin, mutta sain silti aina välillä hyviä pätkiä väistöä.


 Seuraavaksi siirryttiin tielle, mitä mä oon mennyt aika monella eri hevosella aikasemmin. Tehtiin oikeen kokoiset loivat, keskelle piti mennä väistöllä ja keskeltä piti tehdä voltti uralle. Sain siirtyä aika pian raviväistöihin kun käynnissä sujui niin hyvin, mutta otin aina käyntiin kuitenkin, jos ei onnistunut ravissa. Lisättiin sitten tehtävään vielä laukka voltin puolesta välistä uralle. Laukannostot olivat aika hankalia, kun Väiskillä on vielä aika raaka laukkakin. Sain tehtyä kuitenkin ihan hyviä laukkapätkiä, varsinkin oikeassa kierroksessa. 

Vasemmassa suunnassa lopetin laukan pari kertaa liian aikasin, enkä muutamaan otteeseen päässyt kunnolla kulmaan. Viimeisellä kerralla sain laukan pidettyä kuitenkin hyvin uralle asti ja siihen oli hyvä lopettaa. Tehtiin rennot loppuravit molempiin suuntiin ja siirryttiin käyntiin. Kuulemma mun ratsastus näytti hyvältä tunnilla ja itsekin oon kyllä tyytyväinen kun kerrankin oikeesti uskalsin vaikuttaa kunnolla hevoseen koko tunnin ajan.
Torstai

Eilen pääsi taas pitkästä aikaa hyppäämään ja menin Iitalla. Se olikin jo viiden tunnilla, joten pystyin kuvaamaan koko sen tunnin, jonka jälkeen hyppäsin sitten itse tamman selkään. Maneesissa oli vain kaksi estettä suoralla linjalla pituushalkaisijan molemmilla puolilla, aika lähellä uraa. Mentiin niillä sitten erilaisia harjoituksia ja aluksi esteet olivat ravipuomeina. Keskityttiin johtavaan ohjaan ja katseeseen, puomeilla mentiin tota harjoitusta mikä näkyy kuvassa. Se onkin sama harjoitus mitä menin Artun kanssa ihan ekalla estetunnilla Rautalammilla.

Iita oli ihan oma itsensä, yritti välillä aika paljonkin punkea lapa edellä karteissa. Selviydyttiin tehtävästä kuitenkin hyvin ja lopputunti tultiinkin ihan vain laukalla esteet ympyrällä. Piti laskea montako askelta tuli kumpaankin väliin ja piti yrittää saada sama määrä molempiin. En saanut ihan samaa määrää vasta kuin viimeisellä kerralla ja silloinkin ensimmäinen kaarre mentiin ristilaukalla. Muilla kerroilla oikasin liikaa toista kaarta ja siihen tuli paljon vähemmän askelia. Iita liikkui kivasti ja loppuraveissa sain sitä vähäsen pehmeämmäksikin suusta, tai ainakin se tuntui siltä.. :p

Viikonloppuna kirjoittelen taas yhden erikoisemman postauksen.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti