torstai 13. helmikuuta 2014

Peruutuksia ja nyppimistä

 Eilen menin taas koulutunnin Väiskillä ja oli kiva päästä menemään ruunalla kaksi tuntia peräkkäin. Aluksi kun kävelin talliin, niin olin jo avaamassa sen karsinan ovea missä Väiski oli ennen, mutta sitten huomasin, että karsinasta kurkistelikin Cassu. Menin sitten Cassun entiselle paikalle ja sieltä löysinkin sen oikean hevosen, mitä menin harjailemaan. Väiski oli tosi puhdas, eikä hoitamiseen mennyt kauaa aikaa.

 Tunti oli tosi yksinkertainen. Mentiin kokoajan sellaisella reitillä, että aina toiselta pitkältä sivulta käännettiin radan poikkilinjalle ja muualle sai sitten tehdä voltteja tarpeen mukaan. Maneesissa oli kolme estettä niin, että oli kolme väliä mistä pääsi ratsastamaan radan poikki. Ensin tehtiin käynnistä pysähdys pituushalkaisijan päälle, sitten ravista muutaman askeleen käyntisiirtyminen ja sitten ravista pysähdys. Sen jälkeen tehtiin taas käyntisiirtyminen, josta nostettiin laukka ja laukattiin sen verran mitä pystyi.

Kuvista kiitos taas Tiialle, osa on videoilta.

 Mun ratsastus tuntui taas välillä tosi sählältä, tai sitten meinasin jäädä vain matkustelemaan. Käynnistä pysähdykset onnistuivat hyvin, ravistakin jotenkuten, välillä Väiski pääsi vain hiipimään jonnekin suuntaan. Kun alettiin laukkaamaan, niin Väiski koitti kovasti punkea lapa edellä radan poikkilinjalle, enkä välillä meinannut saada sitä kävelemään rauhassa. Nostot onnistuivat kuitenkin hyvin ja sain pidettyä laukan siihen asti mihin halusinkin.

 Näitä kaikkia tehtiin molempiin suuntiin ja sitten lopuksi keskellä piti tehdä muutaman askeleen peruutus. Parilla ekalla kerralla en onnistunut Väiskin kanssa yhtään, vaan ruuna lähti sivuttamaan tai puskemaan eteenpäin. Vasempaan kierrokseen en saanutkaan kuin pari ihan ookoota peruutusta, mutta sitten oikeaan oli jotenkin paljon helpompi. Lopuksi saatiin tosi hyviäkin peruutuksia ja taputin Väiskiä paljon. Siinä tunti sitten olikin ja suoritettiin loppuverryttelyt. Eilen ja tänään kun mulla oli ne hoitopäivät, niin nypin Iitan harjaa molemmilla kerroilla. Talutin tamman käytävälle missä selvitin ensin sen jouhet ja aloin sitten nyppimään paksua harjaa. Iita ei tykkää siitä juurikaan ja välillä on vähän hankalaa saada oikeasta kohtaa harjasta kiinni, mutta kyllä se pikkuhiljaa alkaa näyttämään siistimmältä. Harjaa kuitenkin riittää ja nyppiminen tuntuu olevan sellainen koko kevään työurakka.. Tänään on kuitenkin estetunti ja klubissa letitellään joitakin hevosia/poneja. Voisi vaikka koittaa letittää tota Iitan harjaa.


Iita innokkaana nypittävänä.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti