keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Istuntatunti

Wii, viimeinen viikko menossa ennen hiihtolomaa! Lomaviikolla meen aika varmasti maanantaina ja myös lauantaina käymään Vironmäellä. Maanantaina kuvaamassa Nooran tuntia ja lauantaina on estekisat mitä haluun mennä katsomaan + kuvaamaan. Olisi kiva päästä myös jollekin irtotunnille pitkästä aikaa, jos vaan jossakin ryhmässä on tilaa. Kyselyssä on vielä pari päivää aikaa vastata, mutta ainakin tällä hetkellä eniten on äänestetty päivä kuvina -postausta. Mikä postaus nyt sitten voittaakin, se ilmestyy tänne ensi viikolla jossain vaiheessa.

Eilen Väiskillä ratsastelu jatkui edelleen ja on tosi kiva kun oon nyt päässyt menemään yhdellä hevosella vähän enemmän, että on päässyt tutustumaan tarkemmin ruunaan ja hiomaan yhteistyötä. Väiski oli saanut karsinassa riimunsa ihmeellisesti solmuun, joten selvitin sitä hetken aikaa. Tunti keskittyi istuntaan ja oltiin kokoajan jommassa kummassa päädyssä suurella ympyrällä. Meitä oli sen verran, että toisella ympyrällä oli aina kolme ja toisella kaksi, joten vaihdeltiin aina niin, että jokainen pääsi jossakin vaiheessa kahdestaan ympyrälle.

Vain alhaalla on pari uutta kuvaa


Mentiin ensin ravia keventäen, mutta suurimmaksi osaksi mentiin harjoitusravia. Sai laittaa jalustimet kaulalle jos halusi ja mä päätin laittaa. Huomasi aina selvästi kun istuin kääntyneenä ulospäin niin Väiski yritti oikoa ympyrällä ja heti kun muistin kääntää yläkroppaa kunnolla sisälle niin sujui paljon paremmin. Kaikista eniten kuitenkin mun piti keskittyä käsiin koko tunnin ajan. Käynnissä vielä pidin ne hyvin yhäällä ja lähellä etukaarta, mutta ravissa ne lähtivät valumaan aina liian alas ja eteen. Jossain vaiheessa meinasi myös tulla se epäsuora ohjasote, mikä oli aikasemmin mulla aika paha ongelma.

Väiski tuntui aina välillä tosi hyvältä ja oli helppo huomata milloin istuin jotenkin väärin, kun silloin alkoi heti sähläys. Aina välillä tehtiin ympyräleikkaa ja kerran vaihdoin A-päädystä C-päätyyn ympyrälle. Laukattiin yhtäjaksoisesti ympyrällä ja keskityttiin edelleen istuntaan. Väiskin laukassa oli ihana istua, eikä kumpaankaan suuntaan tullut yhtään rikkoa. Varsinkin laukassa mun piti keskittyä ylävartaloon ja katseeseen kauas eteen, että sain ruunan pidettyä hyvin isolla ympyrällä. 
Kun oltiin suoritettu laukat molempiin suuntiin, niin taputettiin hevosia ja tehtiin loppuravit edelleen ympyrällä. Viimeiseksi piti antaa ihan pitkät ohjat, että hevoset venyttäisivät kaulaansa. Väiski laski vain vähän päätään, mutta siirtyi hyvin käyntiin kun vain istuin alas satulaan.


Tänään nypin jälleen kerran Iitan harjaa ja kyllä se siitä pikkuhiljaa alkaa näyttämään siistimmältä. Kiva se olisi saada sitten koulukisoihin siistiksi, jos nyt pääsen tammalla osallistumaan niihin. Harjasin myös Iitan ja selvitin sen hännän hyvin. Putsasin myös kaviot + katsoin kengät, ja laitoin suojat siististi harjapussin remmeihin. Kun olin menossa maneesille kuvaamaan tuntia, niin yritin ottaa pari kuvaa Cassusta kun taustakin oli niin kivan värinen. Olin aika järkevä, kun mulla oli kamera mukana, mutta otin noi silti kännykällä.. :D



2 kommenttia: