lauantai 22. helmikuuta 2014

Väiski vähän vei

Tiistain tunnista ajattelin kirjoittaa vähäsen tähän alkuun. Tunti ei ollut mitenkään erikoinen eikä siltä ole kuviakaan. Menin siis Arttu-ponilla ja mentiin koko tunti lyhyellä radalla mikä oli rajattu puomeilla. Ravissa tehtiin vain tosi tarkat kulmat ja sitten tehtiin jo laukkaharjoitus, missä piti nostaa käynnistä laukka päädyissä ja laukata ympyrä. Lopuksi tehtiin pituushalkaisijalle ravista pysähdyksiä ja uralla neljän askeleen peruutuksia. Arttu liikkui tosi kivasti ja etenkin laukannostoihin oon tyytyväinen. Laukka meinasi välillä jäädä tahmeaksi mutta poni reagoi taas mukavan nopeasti pohkeeseen. Yleisesti tunti onnistui hyvin ja voisi Artullakin olla ihan kiva osallistua niihin koulukisoihin!

Sitten viime tuntiin. Estetunnin torstaina menin Väiskillä, enkä ollut vielä ikinä hypännyt ruunalla, ja mentiin vielä erikoisesteitä. Maneesissa oli pystytettynä kapea este, vesimattoeste ja muuri. Kun esteitä kasattiin niin tehtiin samalla itsenäisesti alkuverkkaa ja tein Väiskin kanssa pysähdyksiä, käynti-ravisiirtymisiä ja ympyröitä. Ruuna tuntui mukavan rauhalliselta ja mun piti jopa vähän ratsastaa sitä terävämmäksi. Laukattiin yhtäjaksoisesti molempiin suuntiin, pitkillä sivuilla piti tehdä temponlisäys kevyessä istunnassa ja päätyihin ympyrät. Tässä vaiheessa Väiski alkoikin sitten pinkoa jo turhan lujaa eteenpäin ja sain pidätellä sitä paljon.
 
Materiaalista kiitokset tälläkertaa Tiialle sekä Saanalle!

Laukkojen jälkeen tehtiin vuorojärjestys ja lähdettiin sitten tulemaan yksi kerrallaan kapea keltainen este. Olin ihan viimeisenä vuorossa ja kaikki muut pääsivät esteen hienosti yli, mutta me hurviteltiin siitä tietenkin ohi. En ollut tosin itsekään ihan kunnolla menossa esteestä yli ja toisella kerralla päästiin ylittämään este. Tultiin se toisestakin suunnasta ja piti lähestyä laukassa, mutta me ohitettiin este taas, joten tulin ravissa. Päästiin taas toisella kerralla yli ja mun piti aina kehua Väiskiä tosi paljon kun se hyppäsi esteen. Onneksi ne kaksi kieltoa olivatkin sitten tunnin ainoot kiellot, mutta myöhemmin kieltojen sijasta olikin ongelmia jarrujen kanssa.

Muurista päästiin heti yli molemmilla kerroilla ja kehuin Väiskiä paljon. Kun tultiin este toisesta suunnasta, niin mun olisikin pitänyt hypätä vain kerran mutta mennä laukkailin esteen toisenkin kerran yli. Hienosti Väiski hyppäsi, mutta kovaa mentiin. Tultiin vielä vesimatto kertaalleen ja kun ensimmäinen lähti esteelle niin Väiski päätti lähteä perään, enkä saanut sitä hidastamaan pitkään aikaan, ennen kun käänsin ruunan sitten seinää päin. Vesimatolle Väiski otti tosi ison loikan, mihin en päässyt yhtään mukaan. Yli päästiin kuitenkin ja ruuna sai jälleen paljon kehuja. Lopuksi tultiin pieni rata mikä näkyykin tuossa alhaalla kuvassa


Hyppy mihin en päässyt juurikaan mukaan ..

Radalla mentiin edelleen turhan kovaa, mutta esteistä päästiin yli ja mäkin olin mukana ihan kohtalaisesti muilla esteillä paitsi vesimatolla missä jäin jälkeen. Viimeisen esteen jälkeen en saanut taaskaan ruunaa hidastamaan millään ja laukkailtiin aika vauhdikkaasti melkein koko kierroksen verran. Ainakin Väiskillä tuntui olevan hauskaa ja oli tunti muutenkin tosi kiva sitten, kun päästiin niistä esteistä yli ja olin itse edes jotenkin mukana. Väiski tosin vei mua melkein koko tunnin, mutta olisi se voinut paljon huonomminkin mennä. Tyytyväinen oon siihen, että kieltoja tuli vaan ne kaksi

Klubissa sitten treenailtiin vähän ajamista sekä ohjasajoa. Oli tosi kiva päästä taas pitkästä aikaa ohjasajamaan, vuosi sitten suoritin juuri näihin aikoihin niitä ohjasajokursseja Kertun kanssa. Ohjasajossa oli shettistamma Tipsu sekä Veikku-poni, kärryjen edessä oli myös shettis Vanja. Kaikki testasi kaikkea ja mä ajoin ensin vähän aikaa. Se sujui hyvin ja seuraavaksi ohjasajoin Veikkua ympyrällä. Alun pienen sähläyksen jälkeen alkoi sekin sujumaan tosi hyvin ja myös ravi onnistui. Lopuksi ohjasajoin vielä vähän aikaa Tipsua takaa ja poni meni oikein hyvin.

Loppuun tämä tosi lyhyt ja laadukas kooste, mikä ei ole youtubessa ja missä ei ole edes musiikkia tälläkertaa. Ratakin on kokonaan tossa. Kyselyyn toivoisin vielä ratkaisevia vastauksia, jotta näkisin mitä postausta noista alan toteuttamaan!
 

Takana mä ja Veikku, edessä Vanja

6 kommenttia:

  1. Sinut on haastettu lue tuolta http://koskaratsastus.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tehnyt ton haasteen niin monta kertaa, että en tee sitä enää mutta kiitos kumminkin! :)

      Poista
    2. Okei tiesin sen mut ku en seuraa melkee mitää hevos blogii nii laitoin kiva postaus muute :)

      Poista
    3. Juu ei mitään, kiiitos! :)

      Poista
  2. Ihana blogi, liityin lukijaksi! :)

    http://tiiajamaistro.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sullakin on tosi kiva blogi ja liityin myös lukijaksi :)

      Poista