maanantai 3. helmikuuta 2014

Estekisaharjoitukset

 Eilen oli siis ne estekisaharjoitukset, mistä mainitsinkin jo aikasemmin. Sain kisoihin jälleen Iitan, mitä toivoin ensimmäisenä ja starttasin 70cm luokassa. Eilen oltiin tallilla siinä kymmenen maissa ja rakennettiin ekana rata maneesiin. Arvostelu kisoissa oli se A.0.0, eli puhtaasta radasta sai punavalkoisen ruusukkeen. Radalla oli kahdeksan estettä, yksi keltamusta hypättiin kaksi kertaa. Rata oli tosi helppo muistaa mutta se tuntui hankalalta, koska siinä oli paljon tiukkoja teitä. Ajattelin siinä aluksi, että varsinkin jos me kaahailtaisi yhtä kovaa Iitan kanssa kuin viime kisoissa 70cm radalla, niin käännökset voisivat olla hieman hankalia..

 Kun rata oli pystyssä niin lähdettiin hakemaan hevosia sisälle. Lauma oli tarhassa ja ensin koitettiin noukkia sieltä kisahepat yksitellen. Hetkeen en saanut Iitaa kiinni, mutta viimein tamma pysyi nätisti aloillaan kun menin sen luo. Vein sen talliin ja aloin jo harjailemaan. Koko lauma piti sitten kuitenkin ottaa sisälle, koska Risto ei antanut millään kiinni. Viimein kaikki kisahepat olivat kuitenkin tallissa ja aika ripeästi hoidin Iitan kuntoon.

 Kuvaajaa ei ollut, mutta alempana on pari kuvaa päivältä.

 Mentiin maneesiin missä nousin kyytiin, säädin sopivat jalustimet ja lähdin kävelemään hetkiseksi. Aika pian lähdin jo ravailemaan ja Iita tuntui varsin virkeältä kuten aina kisatilanteessa. Yritin tehdä paljon siirtymisiä, taivutteluja ja pysähdyksiä ja tamma kuunteli ihan kivasti. Pienet väistötkin koitin tehdä ja nekin onnistuivat hyvin. Kaikki verkkasivat samaan aikaan, joten verkkaeste nousi aina 60cm pikkuhiljaa ylöspäin.

 Hyppäsin molempiin suuntiin kerran 60cm esteen ja pari kertaa sitten 70cm. Hypyt onnistuivat aika hyvin lukuun ottamatta yhtä, mihin askel ei sopinut. En viitsinyt ottaa paria hyppyä enempää, kun Iita tuntui tarpeeksi hyvältä ja keskityin loppuverkasta enemmän vain taivutteluun. Sitten jäin odotusalueelle kun Tiia starttasi ensimmäisenä Ristolla. Mä lähdin toisena ja sain aloittaa radan heti kun esteet vain oli nostettu. Aluksi tuntui mukavan rennolta lähteä radalle, kun ei ollut kyseessä kuin kisaharjoitukset. Kuitenkin, kun tulin ekalle esteelle niin en saanut askelta sopimaan yhtään hyvin. Ajattelin siinä, että skarppaan loppuradassa enemmän ja toinen este ylittyikin ihan hyvin, mutta sitten taas kolmannelle tuli aivan outo hyppy. Iita vielä vähän katsoikin sinistä okseria, missä oli erikoisjohteet. Sarjassa oli yhden askeleen väli, mutta mä onnistuin saamaan sinne väliin lisäksi jonkun ihme töpöaskeleen. Siinä vaiheessa alkoi jo naurattaa siellä selässä, kun en onnistunut yhdelläkään esteellä. Vitonen sujui onneksi ihan hyvin, mutta kutoselle taas oli hirveä tie. Seiska ylitettiin myös ihan hyvin, mutta vikalle esteelle tadettiinkin tulla ravissa, kun en antanut pohkeita tarpeeksi ja ohjasinkin Iitaa niin, että se jo ajatteli radan loppuneen siihen.


 Radan jälkeen ei ollut sitten yhtään hyvä fiilis, vaikka olikin puhdas rata. Se tuntui kuitenkin niin sähläykseltä, että teki vain mieli yrittää uudestaan jos vaan olisi ollut mahdollisuus. Taputin Iitaa, olihan se totellut kiltisti mun sekavia käskyjä ja hyppäsi hienosti. Menin sitten ulos maneesista ja kävelin loppukäynnit tarhan ympärillä. Vein Iitan sitten talliin, missä hoidin sen pois ja taputin vielä lisää. Kuvaajaa ei siis ollut tälläkertaa, mikä ei toisaalta haitannut yhtään, koska meni sen verran huonosti. Toisaalta olisi voinut katsoa omia virheitään videolta. No, ehkä ensi kisasuoritus olisi sitten parempi, onneksi tälläkertaa ei tosiaan ollut kyseessä muut kuin kisaharjoitukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti