tiistai 26. helmikuuta 2013

Hillevillä maastossa !



Jeps, toivottavasti tulisi edes pari kysymystä. :D
Tässä tää video mikä vähän muokkautui siitä, minkä tein ensin. En tätä oo vielä ite kattonut kokonaan, joten voi olla jotain ihan kökköjä kohtia.



 Tänään kun pääsin koulusta kotiin niin lähdettiin siskon kanssa yhdelle yksityiselle tallille, missä Hilskari asustelee. Anna hoitaa siellä hevoset tän viikon ajan ja tänään menin mukaan ratsastamaan Hilskan kun sisko ratsasti puoliverisen, Tompan. Otettiin aluksi noi kaksi sisään ja jätettiin muut vielä ulkoilemaan. Harjasin Hillevin ja käärin pintelit sen jalkoihin. Ruuna seisoskeli siinä nätisti, tosin olihan se molemmilta puolilta kiinni käytävällä. Pistin kypärän päähän ja varusteet Hilskalle. Ruuna on ottamassa kuolaimia suuhunsa jo paljon aikaisemmin mitä pitäisi ja sen suussa kävi tänäänkin pari remmiä ennen kuolaimia. :p

Napsin pari kuvaa siinä nopsasti ennen kun otettiin sisälle.



 Katsoin jalustimet sopivan mittaisiksi jo maasta ja kiristin satulavyönkin ennen selkäännousua. Oltiinkin nopeasti valmiita lähtemään ja menin Hillevin kanssa kärkeen käyntimatkan ajaksi. Mentiin kentän läpi yhdelle pienelle metsätielle, joka on tosi kiva maastoilureitti jos haluaa vähän lyhyemmän maaston mennä. Käveltiin pellonviertä aika kauan ja sitten käännyttiin takaisin kotiin päin jolloin vauhtikin vähän kiihtyi.. :3

 Hilskarihan on yleisesti sellainen vauhtipappa, onhan se jo 20 v. ja vauhtia riittää! Ruunan saa pidettyä aika helposti mutta siinä saakin sitten pidätellä usein pidemmän aikaa kun ruuna ei millään tahtoisi rauhottua vaan koittaa aina uudestaan ja uudestaan, että saisikos ehkä nyt mennä? Sellaista oli tänään kuitenkin melko vähän, siinä kun oltiin aika lähellä kotia. Mentiin vielä ravaamaan pari pätkää pellolle missä meni aurattu tie. 

 Vaihdettiin niin, että Anna meni ennen mua, että saataisiin Hilskakin ravaamaan ihan rauhassa. Se ravasikin Tompan perässä oikein hyvin! Pari kertaa tosin tuli kompurointia tilsojen takia mutta ei ainakaan huristeltu. Suoritettiin pellolla loppukäynnitkin ja menin Tompan perässä, koska muuten Hilska olisi tarjonnut uudelleen vain ravia. Sitten ratsastettiin hepat tallin pihaan ja hoidettiin pois.

 Tehtiin sitten muut iltahommat eli ensin otettiin kaikki hevoset sisälle. Toin yhden shettiksen ja sitten kaksi suokkiruunaa toinen toisessa kädessä ja toinen toisessa. Pistin kissoille ruokaa ja menin kasaamaan heiniä, jotka menisivät sitten tarhaan. Sisko hoiti lampaat ja teki jotain kaikkea sillä aikaa kun kasasin heiniä. :D Pistin vielä Hilskan pintelit kuivamaan ja oltiin valmiita!


Kuvasin hoitamista vähäsen ja yhden pätkän selästä. :p Huomenna uudestaan, pidempään maastoon ja koitan varmaan tehdä pidemmän videon.


 Miks tää tekee tälläsii ihme rivivälejä.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti