torstai 21. helmikuuta 2013

Tunti Timmalla

Meiltä on tallille jotain 9 km ja tässä aluksi olisi joitakin pokkarilaatuisia kuvia.. Jotkut ovat siis aivan heilahtaneet mutta kai niistä selvää saa. :D

 Pihatietä ajellaan

 Odotetaan naapurista kaveri kyytiin kuten aina :3

 Ajellaan siis tollasella vanhalla autolla jossa on tuulilasikin rikki. :D

 Ajetaan edelleen samaa tietä, mikä menee meidän ohi.

 Sitten tästä onkin pakko kääntyä vasemmalle tai oikealle ja mennään vasemmalle. ;)

Jonkin aikaa on ajettava tätäkin tietä. Tuolla menee junarata, mikä menee meidän pihatien ylikin.

Siis ei parempaa laatua vois ollakkaan. :D Tässä kuitenkin käännytään oikealle.

Ehkä joku kilometri tätä tietä, en oo varma mutta kuitenkin. :3

Käännymme tallille, eli tuonne oikealle. :p

Laadukasta taas kerran mutta perille päästiin. :D

 noin 17.15 siis astelin hoitajien huoneeseen eli ajoissa oltiin.

 Meillä oli tälläkertaa 'viimeinen tunti kuukausihepalla' elikkäs neljäs tunti samalla hevosella. Tämä ei kuitenkaan aina pidä, että ne kaikki neljä kertaa mentäisiin samalla hevosella kuten ei oo mullakaan pitänyt. No melkein, koska menin vain yhden tunnin Kertulla ja loput Timmalla. Menin siis tänäänkin Timmuskalla ja meninkin siinä heti harjaamaan tammaa. Korvat luimussahan se siellä mua taas 'tervehti' mutta kuten aina, antoi kiltisti laittaa itsensä kiinni. Siinä tamma sitten seisoi aloillaan ja väisti kiltisti jos halusin sen siirtyvän. Kun harjasin ryntäitä tai mahanalusta, siirtyivät karvakorvat taas kunnolla luimuun mutta mitään kummempaa Timma ei tehnyt. Ei edes nostellut ollenkaan jalkoja kun harjasin niitä ja käärin pintelit!

 Ehdin harjata Timman hyvin ja selvittää kaikki jouhet. Aikaa jäi jotenkin kummallisesti silti, vaikka yleensä mulla on aika kiire laittaa hevonen kuntoon. Letitin siinä sitten tamman pitkän otsaharjan ja kehuin sitä, kun se seisoi kiltisti aloillaan. Laitoin tamman kuntoon samaan aikaan kuin muutkin.

Nyt ei ole pitkä otsaharja edessä! ;D
 Tunti
Kiristin satulavyön eikä mun tarvinnutkaan jalustimia säätää, koska eilen sisko ratsasti Timman ja meillä taitaa olla melko samanpituiset jalat. :D Lähdin sitten kävelemään pitkin ohjin. Kun ensimmäinen ryhmä lähti maneesista, niin kerättiin ohjat ja alettiin ravaamaan keskiympyrällä. Haettiin ravin rytmiä ja Timmalle mun täytyi tehdä jatkuvasti puolipidätteitä ja usein pidempiäkin. Aika nopeasti sainkin ravin rauhallisemmaksi ja omasta mielestäni tahdikkaamaksikin. Lähdimme tekemään sitten voltteja C:tä ja L:ää päin, eli ulos keskiympyrältä. Kuitenkin joka toinen ratsukko teki toiseen kirjaimeen ja silleen, eli mä tein aluksi vain L-päätyyn voltin. Timma taipui usein ihan kivasti mutta joskus taas sillä meinasi olla kiire pois voltilta. Sitten teimme niin, että voltit menimme harjoitusravissa. Vaihdettiin suuntaa ja samaa toisinpäin mutta kokoajan harjoitusravissa. Timma oli samanlainen toiseen suuntaan eli ihan mukava!
 Sitten välikäyntien jälkeen jaettiin maneesi pituushalkaisijan kummallekin puolelle ja lähdettiin ratsastamaan käynnissä täyskaartoja. Piti taivuttaa voltinpuolikas ja sitten jättää taivutus päälle ja väistää uralle, eli siis sulkutaivutusta. Mä väistin aina R:ää päin. Menin siis täyskaarron molemmissa päädyissä ja eri suuntiin. Timma oli todella mukava taivutuksissa! Oikeastaan mun ei tammalta pitänyt vaatiakaan vielät taivutusta, asetus liikkeeseen päin riitti. Onnistui usein oikein hyvin, välillä meinasi takapää jäädä liikaa jälkeen. Sitten vielä ravasimme hetkisen samaa kuviota mutta ilman sulkuja.

Siirryttiin sitten laukkatehtävään ja keskiympyrälle. Alukdi pidimme vain välit tasaisena ja piituushalkaisijalla tötteröiden välistä piti nostaa laukka ja laukata sen verran mitä ehti ennen edellä menevää ratsukkoa. Timman kanssa tää oli taas haastavaa, koska se oli nostamassa heti laukkaa kun etummainen nosti. Sain kuitenkin nostot aika hyvin tötteröiden kohdalle ja tamma laukkasikin hyvin. Ravisiirtymiset sitten taas usein venyi mutta otin välin kuntoon nopeasti. Sitten vaihdettiin niin, että nostimme käynnistä laukan tötteröiden kohdalla ja laukkasimme voltin ulospäin, eli päätyyn. Timman kanssa sain tehdä isomman ympyrän, etten mennyt tötteröiden välistä. Timma oli aika mukava, vähäsen se vain yritti ennakoida laukannostoa. Se laukkasi kuitenkin hyvin ja sain siirrettyä raviinkin ajoissa. Nää samat laukkatehtävät teimme toiseenkiin suuntaan. Kokonaisuudessaan tunti meni Timman osaavuuden kannalta hyvin!

 Hmm, tuli vähän tekstiä mutta toivottavasti joku jaksaa lukea! Tein myös nopeasti tällaisen pikkukoosteen mihin ei tosin tullut ollenkaan raveja keskiympyrällä, sillä kaveri ei vielä ehtinyt kuvaamaan. Hän siis meni ensimmäisellä tunnilla ja hoiti hevosen tietenkin pois. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti