torstai 11. huhtikuuta 2013

Raviavoa ja takaosakäännöksiä

Mentiin tänään tallille vähän aikasemmin, koska eilenkin toinen ryhmä oli saanut taas valita. Meilläkään ei ollut listassa hevosia joten päätettiin mennä kisahevosilla, paitsi kun Vilillä on kaksi kisaajaa niin Jenni meni sitten Ranella ja Pinja meni Pikkiksen sijasta Rupiinilla, koska Pikkis on epäpuhdas.. :/

 Mä menin siis Mitulla ja menin harjaamaan tamman käytävän perälle sen uuteen karsinaan. Tamma oli nätisti ja oltiin niin ajoissa valmiita, että mentiin kuvaamaan ekaa tuntia. Otin järkkärin mukaan koska Noorakin jäi kuvailemaan meidän tuntia. Sit menin käärimään pintelit, pistämään itseni kuntoon ja vähän myöhemmin laitettiin varusteet. Kun oltiin lähdössä ulos nii päätin vielä jättää takin pois, koska ajattelin, että Mitun kanssa saisi kyllä työskennellä..

Mitun karsina

Pikkis :p




 Aluksi me ravailtiin hetki itsenäisesti kevyttä ravia ja sit siirryttiin ravaamaan vähänkuin kahdeksikkoa, mut terävemmillä kulmilla. Sit lisättii sillee, et radanpoikkilinjalla piti istua harjoitusraviin ja tehdä neliön sisälle ympyrä siihen suuntaan, mistä tuli. Ympyrällä sai päättää mistä nostaa laukan ja mihin lopettaa sen. Mittu oli aika tahmea, eikä tainnut edes huomata ku koitin välillä raipalla sitä vähän muistutella. Meni pari kertaa ihan kivasti.






 Sit lähdettiin käynnissä ratsastamaan pituushalkaisijaa. Ensin piti keskittyä vaan siihen, että tulee ihan kohtisuoraan ja sit alettiin tekemään pätkiä lyhyessä käynnissä. Mittu kuunteli ihan kivasti harjoituksessa. Seuraavaks tehtiin silleen, että pituushalkaisijaa käveltiin aika lähelle C:tä asti ja siitä tehtiin sit jompaankumpaa suuntaan takaosakäännös suoraan käynnistä. Kun jutun alkoi ymmärtämään niin sain tehtyä aika hyviä takaosakäännöksiä. Pitkät sivut ravattiin ja tehtiin ravivoltti.



Epätoivoista avoyritystä(kö)? :D



 Tehtiin pituushalkaisijalla vielä ravissa avotaivutusta enkä tainnut saada oikeestaan kertaakaan Mittua taipumaan muuta kuin kaulasta.. Mut välikäyntien jälkeen laukattiin vielä vähän lisää. Laukattiin eka H-B lävistäjää ja siitä piti joka kerta ratsastaa enemmän puolirataleikkaa. Mittu toimi tähän suuntaan kivasti ja sain laukan pidettyä usein sinne mihin halusin. Samaa tehtiin toiseen suuntaan E-M linjalla mistä piti siis myös kokoajan ratsastaa enemmän E-R linja. :3








6 kommenttia:

  1. Onks toi valkonen koira joku uus tallikoira? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanni taitaa taas vaan olla jonkun aikaa tallilla kun se aina välilä on.. :3

      Poista
  2. Mua häiritsee toi otsikko ku luen sen kokoajan et "Raviraivoa ja takaosakäännöksiä" :D Muthei kiva postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaa, kyl mäki meinaan välillä lukee sen vähä väärin.. :D Mut kiiitus! ;)

      Poista
  3. Onpa kiva nähdä että näin monella Vironmäellä käyvällä on oma blogi, kiva lukea tallin kuulumisia nykyään :) Ja uudet karsinat on tosi hienot!

    Liityinpä lukijaksi samalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt näitä on tehty aika paljon samaan aikaan. :D Karsinat ovat tosiaan hienot ja muutenkin toi uudistettu talli! Kiva kun liityit lukijaksi! ;)

      Poista