tiistai 30. huhtikuuta 2013

Uusi hevostuttavuus - Lanttu

 Sunnuntaina päätin skopailla Hannelle, koska ajattelin ensin mennä pitkästä aikaa moikkaamaan Ellaa. Pihassa Hannella ja Eevillä oli joku siivousprojekti meneillään, mut mä menin ottamaan Ellan tarhasta. Pistin sen pihalle kiinni ja harjasin tamman. En sitten muuta tehnytkään, koska kaverit oli lähtemässä tutulle Lanttu-ponia siedättämään ja sain lähteä mukaan, joten mikäs siinä. Uusia hevostuttavuuksia on aina kiva saada! :3

 Talutin Ellan siis takaisin tarhaan muiden luo ja pian lähdettiin ajelemaan projektiponin luokse. Heti aluksi paikan päällä meitä tuli tervehtimään pieni valkoinen koira, westie rodultaan. Hanne meni hakemaan Lantun tarhasta ja olipas ponissa paljon samaa näköä kuin Vonnessa! Tarhassa oli myös kaksi muuta hevosta, pienempi poni kauempana ja komea fellponi Kaali.

Muutama kuva on kaverin ottama! :3

Kaali

 Lanttu harjattiin ja sen aikaa mentiin Eevin kaa kuvailemaan hanhia, jotka sähisi paljon kun mentiin ekan kerran katsomaan. No, kun oltaisiin haluttu myöhemmin kuvia ja videota kun ne sähisee, niin ei sit tietenkään enää sähisty. :D

 Hanne maastakäsitteli Lanttua ensin pihassa ja siedätti ponia kepin kanssa, minkä päässä oli sellainen erivärinen vappuviuhka. Poni ei tuumannut oikeastaan mitään jos viuhkan kanssa heilui kun se oli paikoillaan. Sai koskettaa viuhkalla ihan minne vaan ja laittaa vaikka hienon erivärisen otsaharjan. Kun sitten ensimmäisen kerran Hanne talutti Lanttua ja Eevi heilutti viuhkaa vähän eri paikoissa, niin se olikin sit aika jännittävää.

 Sitä ei vielä sen enempää siedätetty, vaan siirryttiin pyöröaitaukseen ja omistaja haki pressun. Se olikin aluksi hirmuisen pelottava ja poni oli jännittynyt. Pressu oli keskellä kenttää aika kauan ja Hanne päästi Lantun irti. Hän pyysi ensin ponia mukaan ja kierteli sitten pressua eripuolilta. Eevi meni pitämään sen toista päätä vähän ylhäällä ja kahisteli sitä välillä.Hienosti seurasi!


 H otti myöhemmin mukaan myös sen vappuviuhkan ja viimein päästiin siihen tulokseen, että Lanttu seurasi vapaana vaikka vappuviuhkalla teki mitä vaan. Lähelle pressuakin poni uskaltautui useaan otteeseen ja tuntui hyvin kiinnostuneelta. Hanne siedätti vielä niin, että käveli Lantun kanssa liikkuvan pressun takana, vierellä ja edessä kun E käveli sen kanssa.

 Kepillä, minkä päässä oli huivi sai myös sitten vähän ajan päästä tehdä ihan mitä vaan vaikka sekin oli aluksi hirmuisen jännittävä. Hanne sanoi, että etenkin huivi oli pelottava kun se oli pisteessä, mistä Lanttu ei nähnyt sitä kunnolla. Yleisesti poni tuntui aluksi sellaiselta, ettei sitä kovinkaan kiinnostanut vaan se olisi mielummin mennyt vain pois tilanteesta. Ponin kiinnostus kuitenkin selvästi heräsi, koska se käveli korvat tötteröllä ja pää alhaalla lähelle pressuakin. Vappuviuhkaa se kävi yhdessä vaiheessa itse tutkiskelemassa. Mä toimin kokoajan paparazzina ja kuvia + videoita kertyikin aikas paljon..
 
 Kun Lanttu oli hoidettu pois ja viety takaisin tarhaan, niin saatiin katsella vielä hanhien kylpyhetkeä. Aika jänniä otuksia kun kiertävät kaulaa ihan epäluonnollisiin asentoihin ja tunkivat tietenkin samaan saaviin vaikka eivät todellakaan mahtuneet sinne. :D


 Kun sitten pääsen kuvailemaan ton mydayn, niin taidan tehdä sen tuntipäivästä. Sitä ja tallipäivää on äänestetty tässä nyt eniten, mut en tiiä mitä kaikista eniten, koska toi kysely näyttää taas kerran nollaa.. Tallipäivää ei myöskään oo nyt pariin viikkoon ja tuntipäivästä ton voisin väsäillä jo ehkäpä ensi viikolla, varsinkin jos mennään pihalla!


 Viettäkäähän hauska vappu! :D 

 

2 kommenttia: