maanantai 22. huhtikuuta 2013

Viikonloppu tallilla, koulukisat!

 Lauantaina kun oltiin Lahdessa, nii sain suostuteltua iskän ja äidin käymään vielä Horzessa, ainakin katsomassa oisko se auki. Olihan se ja menin etsimään valkoista kisapaitaa. Löytyi sieltä täydellinen, mutta ei sopivaa kokoa ja kun mentiin kysymään, olisiko niitä jossain varastossa, niin kaikki oli siinä! En sitten saanut sellaista kivaa, mut päädyttiin ostamaan tollanen harmaa valkoisella kauluksella. Ostin myös kahdet valkoiset hanskat, mulle ja Annalle, sekä uudet nahkaiset hihnat kannuksiin!


Kaveri teki tosi hienon kakun joka oli kans hyvää! ;D


 Olin siis lauantaista sunnuntaihin yötä tallilla kuuden muun hemmon kanssa ja siinähän se ilta meni syödessä sekä jutustellessa mitä ihmeellisimmistä asioista, kuten aina..! Pesin illalla myös Mitun varusteet ja saappaatkin olin pessyt jo kotona. Eilen heräsin muutaman kaverin kaa kahdeksan maissa ja mentiin sit talliin. Vähän aikasemmin siis kuin yleensä, koska kisat alkoi jo klo. 12. Siivosin taas kerran Mitun karsinan samoihin kärryihin Nooran kanssa ja sit kuivitettiin molemmat.

 Mulla oli sitten siinä aikaa vaan oleskella kun hevosia ei vielä otettu sisälle ja olin pessyt jo kaikki kamat. Söin vähän aamupalaa ja vaan istuskelin oleskeluhuoneessa. Menin sit myöhemmin hakemaan Minnan kaa hevosia metsätarhasta ja lähti ne sitten hyvin kävelemään tallille kun mentiin vähän hoputtamaan. :3


Letitin tolleen jännästi Kertun harjan. :3


 Nyt on taas sen verran paljon kuraa, että ihan ensiksi oli operaationa melkein kaikkien kisahevosten jalkojen pesu ulkona. Ensin ykkösluokkalaiset pesi ja sit myöhemmin kaveri tuli pitämään Mittua kiinni ku pesin sen jalat, joista ei tosin oikeen lähtenyt ne kovettuneet liat vasta kun harjasin karsinassa.. Mittu oli siinä ulkona Vilin kanssa, mut silti se liikuskeli vähän väliä ja karsinassa neiti oli ihan stressaantunut kun hevosia vaan liikkui ulos ja takaisin. Kun kaikkien jalat oli pesty niin tilanne rauhoittui Mitunkin osalta. :D

 Noora kisasi Kertulla ja tein sille tollasen ihmeellisen pintaletin harjaan.. Sit menin harjaamaan Mitun oikein kunnolla, yritin saada siitä mahdollisimman paljon irtokarvaa pois. Tyttö käyttäytyi nätisti ja myöskin silloin kun selvitin sen hännän aineen kanssa ja letitin sen. Sain jopa tehtyä sille häntäletin, koska yleensä tammalle ei juuri lettejä voi tehdä ollenkaan, koska harja on ihan lyhyt ja myöskin hännän yläosa. Sen takia, koska neidillä on se kesäihottuma, joten jouhet eivät ehdi kasvaa syksyn ja talven aikana.



Kerttuli ♥




 Menin kuvailemaan vähän Nooraa Kertun kanssa ja myös Annaa Timman kanssa. Katsoin molempien radat ja sit kiiruhdin talliin vielä siistimään vähäsen Mitun pystäriä. Sainkin sen aika hyvin nyt viime hetkellä leikattua ainakin omasta mielestäni. :p

 Napitin kisapaidan, vedin valkoiset ratsarit jalkaan, pistin kisatakin päälle, tungin saappaat jalkoihin, säädin kannukset.. ja sellaista. Pistin valkoisen huovan kiinni Mitun satulaan ja sit menin laittaa kuntoon muiden kanssa. Pihalla säädin vyön, jalustimet ym. ja mentiin sit kävelemään alkukäyntejä puistoon. Estekentällä sai olla verkkaamassa viisi kerrallaan ja kun lähdin vasta seitsemäntenä, nii en vielä mennyt sinne.








 Ehdin kävellä pellolla vähän ja koulukentälle menin sitten kävelemään ohjat tuntumalla ja vähän ravaamaankin. Kun estekentältä poistui ratsukkoja, niin menin sinne verkkaamaan. Ajattelin ensin ratsastaa ravin tarmokkaaksi, mutta kun käskin Mitun raviin nii tammahan lähti tosi herkästi ja jatkoi mun mielestä ihan hyvälaatuista ravia. Niimpä aloin heti ratsastamaan kaikenlaisia teitä ja juttuja, mitä radassa olisi. Esim. pysähdyksiä, peruutuksia, keskiympyröitä, täyskaartoja ja ravilisäyksiä.

 Mun uudet hihnat tais pitää kannukset paikoillaan tosi hyvin ja kun olin tottunut kannustenkin kanssa ratsastamaan aika kovalla pohkeella, nii annoin kai hieman liian kovan käskyn laukkaan ekalla kerralla, koska Mittuhan lähti ja vähän liiankin vauhdikkaasti. Kun se nyt laukkasi sellasta isoa, tarmokasta laukkaa, nii siellä oli jännää mut tosi kiva istua! Neidillä oli kai muutenkin vähän virtaa, koska pari kertaa piti inahdella ja vähän hyppiä.


Säädin vielä toista jalustinta lyhyemmäksi.





 No, rauhoittuihan se siitä niinkuin ajattelinkin. Loppuun tein lyhyet pohkeenväistöt molempiin suuntiin ja menin sit vielä ravailemaan kevyesti ja kävelemään koulukentälle. Kun kuudes ratsukko pääsi radalle, niin kävelin takaovista maneesiin odotusalueelle. Kuten yleensä, Mittu oli odotusalueella säpäkkänä ja hirnui muutamaan otteeseen.

 Kun pääsin radalle niin kävelin ensin maneesin ympäri ja sain yhdet lähdötkin siinä katsomosivulla, kun Mittu tais olla vähän hönö ja pelästyi luultavasti parin ihmisen rapisevia vaatteita.. Tamma lähti siinä laukkailemaan keskemmälle oikein ruopaisemalla kun takakaviokin kolahti seinään. Kun ravasin sitten vielä maneesin ympäri, niin tyttö meni ihan tavallisesti.

 Ratana oli siis helppo C: 2 2000 ja Mittu oli mun mielestä jotenkin paljon huonompi kuin verryttelyssä. En saanut sitä ratsastettua ehkä niin avuille ja tamman kiinnostuskin meinasi välillä olla vaan päädyn ovessa, missä ihmisiä liikkui.. No, periaatteessa rata meni hyvin, koska seurasin mielestäni ihan hyvin teitä oikeassa askellajissa mut toisaalta taas tuntui, et vaan pompottelin menemään jotenkin sinnepäin.

 Oli mulla sitten ihan hyvin mennyt, koska voitin tuntiratsastajista! En olis todellakaan uskonut, koska mitä nyt näin muita ratoja, niin näytti menevän niillä niin hyvin. Palkinnoksi sain kuitenkin 20€ lahjakortin Wahlstenille.


 Pimeetä ku ei ollut säädöt vielä kohillaan. Mittu tutkiskeli ruusuketta.. :D






 Kuitenkin, kun pääsin ulos maneesista nii ravasin rempseästi molempiin suuntiin vähän ja kävelin loppukäynnit. Vein Mitun talliin, hoidin pois ja vein kamat. Irrotin satulahuovan ja vein oleskeluhuoneeseen, missä vaihdoin takasin rennot vaatteet. Myöhemmin menin kuvailemaan ja viemään pöytäkirjoja kanttiiniin. Kisat saatiin päätökseen klo. 17.30 maissa mut tallilta lähdettiin vasta joskus kahdeksalta kun piti aittakin siivota ym. :D


Tällaisen pöytäkirjan sain


 Tähän loppuun pieni kisakoostevideo, mihin päätin nyt laittaa ton mun radan kokonaan. Ajattelin tehdä talliesittelyn ehkäpä jossain lähiaikoina, koska sain tänään mun mielestä tarpeeksi kuvia. Mikään erityisen tarkkaa esittelyä ei ole tulossa, sellainen tärkeistä paikoista kuvat ja jotain tietoa tulossa.

HOX! Kyselyssä ainakin mulla näyttää taas nollaa, ettei vastauksia olisi tullut lainkaan vaikka silloin yks päivä niitä oli ainakin kolme. Jos olet siis vastannut, niin tarkista onko vastauksesi vielä paikoillaan. Saattaa olla, että toi vaan muuten vammaa.. Voit myös kommentoida millaisen mydayn haluaisit! :3

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia c: & onnee suorituksesta! :D

    Taidan tunnistaa ton vikan kuvan ponin :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos! :D Vikassa kuvassa poni on Shamrock Silent Squadron NLD. ;)

      Poista
  2. Tosi kivoja kuvia oot saanut! :)
    Onnea voitosta!

    saanko kopsata tuon viimeisen kuvan kun itse siinä ratsastan? Ja ei sulta sattuisi löytymään enempää kuvia kys. ratsukosta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tottakai voit kopsata kuvan, jos vielä ite siinä meet! :) Mulla on myös pari muuta kuvaa, haluutko et lähettäisin sulle vai miten? :D

      Poista
    2. Okei kiva! :) Ja jos viitsit pistää säpöön sipp.weeraratne@gmail.com ? :)

      Poista