maanantai 22. syyskuuta 2014

Itä-Suomen ratsastuskouluoppilaiden mestaruudet - lauantai

Nyt ne kisat ovat sitten ohi, mihin treenattiin niin paljon viime keväänä ja tänä syksynäkin. Perjantaina käytiin keskuksella tekemässä vielä viime hetken valmistelut, kuten koristelemassa kouluaidat ja siistimässä varusteet. Siellä venyikin sitten ihan iltamyöhään, mutta tulihan siistiä jälkeäkin!


20.9. koulukisat
Oltiin Tiian kanssa keskuksella jossain yhdeksän jälkeen. Pesin ensin satulan ja menin sitten heti nyppimään Iitan etuharjaa. Tein sykeröt ja siinä menikin aikaa, mutta sykeröt onnistuivat mielestäni hyvin siihen nähden, että harja oli edelleen vähän turhan paksu. Tiia kävi maksamassa meidän molempien lähtömaksut sillä aikaa kun letitin.

Ajateltiin ensin, että meillä oli jo kiire lähteä verkkaamaan, mutta eipä sitten ollutkaan. Laitoin itseni ja Iitan kiireesti kuntoon, menin maneesiin verkkaamaan ja vähän ajan päästä huomasin, että ei siinä ollutkaan edes kiire. Maneesissa työstin vähän kaikkea, mitä C-merkin kouluohjelmassa 1997 on.

 © Aino U.

Siirryin sitten ulos kentälle verkkaamaan. Siellä kävelin jonkin verran, kun olikin vielä niin paljon aikaa. Ennen omaa suoritusta herätin Iitaa, työstin ravia ja tein pari laukannostoa. Tamma tuntui hyvältä ja yhdeksäntenä lähdin sitten radalle. Rata meni nopeesti, kuten aina. Se ei tuntunut selkään mitenkään hirveän erikoiselta, mutta mentiin tasaisesti ja hyvät tiet oikeissa askellajeissa. C-merkissähän vain juuri näitä arvostellaan, joten menihän se siihen arvosteluun oikein hyvin.


Iita liikkui mukavasti, ei kuitenkaan ihan niin tarmokkaasti mitä verkassa. Laukat nousivat kuitenkin hyvin käynnistä ja pyörivät myös kivasti. Täyskaarrot onnistuivat ja myös pysähdys keskellä oli ihan hyvä, takaisin raviin Iitaa piti vähän patistaa. Radan jälkeen tein loppuverkat ja vein Iitan jo pois. En ajatellut yhtään, että voisin olla sijoilla.


Tallissa sain kuulla, että olin toisena sillä hetkellä ja se tuli ihan puskista. Pesin Iitan ja vein varusteet paikoilleen, sitten menin katsomaan tilannetta kentälle. Pysyinkin toisena kokoajan ja myöskin mestaruuksien toinen sija napsahti siinä samalla! Radasta sain 65,56% ja se taitaa olla paras mitä oon saanut tosta radasta. Palkintojenjako oli yhtä sähläystä, koska mun piti hirveellä kiireellä hakea takaisin kisa-asu päälle. 

Mulla ei edes ollut hevosta ja sainkin lainahepan toiselta tallilta. Putte-niminen heppa oli ihan mukava, mitä nyt vähän pomppi kunniakierroksella. En ollut ehtinyt laittaa edes saappaanvarsia ja meidän meno näytti varmaan erittäin kauniilta, mutta ei voi mitään. En oo yhtään tottunut tämmössiin isoihin kisoihin ja hienoihin palkintojen jakoihin.. :D

 Toinen palkintojenjako. Olen itse ottanut kuvat.

Halusin vielä jälkeenpäin käydä ottamassa vähän kuvia Iitan kanssa, pitihän sellaisia saada missä tamma on hienosti palkintojen kanssa! Myöhemmin toimin vielä sihteerinä vikassa luokassa, enkä ollut ikinä ennen ollut sihteeri. Pienen alkuihmettelyn jälkeen sujui kuitenkin ihan hyvin. Illalla kisojen jälkeen laitettiin kenttä estekisoja varten kuntoon.

Kaikki kisaradat julkaisen seuraavassa postauksessa! Kuvattiin viikonlopusta Tiian kanssa myös jonkunlainen videopostaus, se tulee sitten myöhemmin kun saadaan tehtyä se.

© Maisa

2 kommenttia: