sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Päästiinhän sitä keskukselle

 Otsikko ihan vaan sen takia, että ei tuolla pääkadulla meinannut eilen päästä pyörällä eteenpäin välillä ollenkaan kun ihmisiä oli niin paljon. Täällähän oli siis pestuumarkkinat koko viikonlopun. Joka risteyksessä hirveesti autoja ja kelloa sai rinkuttaa tosi paljon. Rahaakin piti käydä nostamassa ennen tuntia ja jonoa oli sielläkin. Päästiin me kuitenkin viimein sinne keskukselle ja vielä ihan ajoissa. Mulla oli siis pienryhmätunti, missä mun lisäksi ratsasti myös Tiia sekä Kristiina. Olin ottanut tunnin ihan kisatreenausta varten, joten meninkin Iitalla.


 Tamma oli yllättävän nätisti hoitaessa, eikä jaksanut sen enempää alkaa irvistelemään. Harjauksen jälkeen pistin sille suojat jalkaan, menin etsimään vatsapanssarin satulaan ja sitten pistin sekä hepan että itseni kuntoon. Mentiin maneesiin, missä verkattiin pikku hetki käynnissä ennen kun siirryttiin ulos kentälle. Siellä verkattiin molempiin suuntiin ravissa n. 10 minuuttia minkä jälkeen lähdettiin tulemaan laukalla puomeja. 

Väliin piti saada mahtumaan kolme askelta, joten mun piti tulla tosi lyhyessä laukassa. Ekalla kerralla en älynnytkään kuinka lyhyeksi mun pitäisi se laukka saada ja tultiin sujuvasti kahdella askeleella. Muutaman kerran sain tulla uudelleen, ennen kun sain sen kolme askelta tungettua väliin ja silloinkin en saanut laukkaa pidettyä kauhean terävänä.


 Sitten puomit pikkuhiljaa nousivat ja nyt piti ratsastaa väli sillä kahdella askeleella. Ensin ekalle esteelle askel ei sopinut yhtään enkä päässyt hyppyyn mukaan, mutta muut kerrat mentiin sujuvasti. Laukka ei tosin vaihtunut vikalta esteeltä joka kerta. Tultiin sitten yksi pikkuinen pysty, miltä piti kaartaa ympyrä ja tulla sama este uudelleen. Tehtävä onnistui mun osalta ihan hyvin.

Sitten taidettiin tulla jo rataa ja kaikki radat näkyvät videolla. Ensin ei otettu rataan sarjaa mukaan, vaan siinä oli vaan yksittäisiä esteitä melko pitkillä väleillä. Kahden viimeisen esteen jälkeen pitikin oikein ratsastaa vähän eteen, kun tie seuraavalle oli niin pitkä. Tämä rata meni kaikinpuolin kivasti.


 Tässä välissä tultiin sitten vielä pelkästään sarja, koska viimeinen este oli okseri mille piti esittää pitkä myötäys. Sen jälkeen tultiin vielä toinen rata ja tulin sen vähän korkeammilla esteillä. Rata oli aika samanlainen kuin ensimmäinenkin, mutta nyt siinä oli sarja mukana. Muutama este oli jotain 70cm ja loput pysyivät samassa korkeudessa. 

Olen ihan tyytyväinen rataan, kun askeleetkin sopivat hyvin jokaiselle esteelle. Vain viimeiselle pienelle pystylle tultiin vähän lähelle kun Iita pääsi sitä ennen kiihdyttämään ja puomi olisikin tullut mukaan jos este olisi ollut korkeampi. Kaikki mitä tehtiin tunnilla näkyy videolla, joten en kerro tässä sen enempää. 


 Tein vielä loppuverryttelyt ja annoin Iitan venyttää kaulaa. Se venytti sitä taas oikein kunnolla, niinkuin aina. Siirryin käyntiin, kokoonnuttiin portille ja mentiin takaisin maneesiin. Maneesissa juteltiin vähän ja mä taidan nyt hakea ensi viikonloppuna siistiä 70cm rataa estekisoissa, koulusta en tiiä mihin luokkaan oon menossa. Tallissa purin Iitalta varusteet, vein ne paikoilleen ja sitten kävin pesemässä tamman.

Kaikesta postauksen materiaalista kiitokset Ainolle ja Veeralle!

2 kommenttia:

  1. Oi ihania kuvia ja teillä kyllä synkkaa hyvin! :) meinasin tulla viikonloppuna sinne, mutta se vähän jäi olis ollu ihana nähä sut! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Olisi ollut kyllä tosi kiva nähdä mut harmi kun et nyt pääsekään tulemaan.. :/

      Poista