tiistai 2. syyskuuta 2014

Lisää treeniä Artulla

Eilen olin poikkeuksellisesti tunnilla, koska otin nyt ennen kisoja kaksi irtotuntia niin, että joka viikko on kaksi tuntia. Artulla treenaaminen siis jatkui edelleen ja oli ihan kiva päästä kolmaskin tunti ponilla, jospa saisi jo jotakin tuntumaa miten ruunalla pitäisi ratsastaa. Poni oli ihan pölyinen, mutta onneksi oltiin tallilla sen verran ajoissa, että hoitaessa ei tullut yhtään kiire. Arttu oli ihmeellisen herkkänä karsinassa ja yritti liikkua vähän väliä. Laitoin sille suojat ja hain sitten varusteet. Suunnattiin maneesiin kun oltiin kaikki valmiina.

28.8.2013 esteitä
 
Tunnilla harjoiteltiin voltteja, mikä olikin ihan hyvä juttu. Ne kun ei meinaa onnistua mun osalta ikinä hyvin. Alkuverkaksi tehtiin muutamat raviympyrät molempiin suuntiin ja sitten aloitettiin päätehtävä. B:ssä oli kartiot merkkinä minkä kokoinen voltti piti tehdä ja saman kokoiset, n. 10m voltit piti tehdä myös päätyihin. Aluksi tehtiin voltit käynnissä ja muuten mentiin harjoitusravia. Aluksi menin vähän laiskaa ravia, milloin siinä oli tosi helppo istua. Sitten älysin oikeesti ratsastaa ponia eteenpäin ja satulassa istumisesta tuli huomattavasti hankalampaa.

9.9.2013 koulua

Jatkettiin sitten myös voltit ravissa ja mun piti keskittyä eniten ulkopuolen apuihin, etten jäisi sisäpuolelta kiinni, kuten aina.. Panostinkin siihen tosi paljon ja kokoajan parani, mutta sitten meinasi taas unohtua sisäpohje jonka ympärille Artun olisi pitänyt taipua. Ruuna alkoi kuitenkin kokoajan kuuntelemaan paremmin ja taivutus tuli helpommin. Lisättiin tehtävään laukat. Nostettiin laukka tötterövoltilta käynnissä, siirryttiin raviin ennen päädyn volttia jolta sitten nosto uudestaan ravista.

Ensin mentiin vasemmassa kierroksessa ja se onnistui mun osalta paljon paremmin kuin oikea, vaikka vasen on mun vaikeampi puoli. Nostot käynnistä oli tarmokkaampia, sain voltit ratsastettua ihan hyvin ja Arttu kuunteli ihan mahtavasti. Poni oli herkkä suusta ja kulki tosi hienosti aina välillä! Tämä osuus oli ehdottomasti onnistunein koko tunnista. Oikeaan kierrokseen olin hitaampi nostoissa ja muutenkin sähläsin vähän. Suoritettiin sitten loppuravit ja -käynnit, tultiin kaartoon ja vietiin hepat talliin.

11.12.2013 itsenäisesti
16.1.2014 ilman satulaa koulua

Kerrankin sain hoitaa hepan pois, kun nyt melkein joka tunti mun hevonen on jatkanut seuraavalle tunnille. Nyt olin kuitenkin vikalla, klo. 19.00 tunnilla. Tämä tunti tuntui taas menevän jotenkin tosi nopeesti ja olisin voinut jatkaa vielä vaikka kuinka pitkään. Artulla voisi myös olla ihan kiva mennä niihin mestaruuksiin, mutta pitäisi päästä myös hyppäämään ponilla kun en ole sillä paljoakaan hyppinyt.

2 kommenttia:

  1. Arttu on kyllä tosi ihana! Kivasti yhdistelit uudempia ja vanhempia kuvia tätä postausta varten :) ite menin Artulla leirillä melkein joka tunti ja oli aika pohje treeniä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) haha joo, Artun kaa pääsee pohkeet töihin mut kun ponin saa heräämää ni se on kyllä tosi kiva! :D

      Poista