torstai 25. syyskuuta 2014

Itä-Suomen ratsastuskouluoppilaiden mestaruudet - sunnuntai

21.9. estekisat
Estekisat alkoivat vähän aikasemmin, jo puoli yhdeltätoista. Mulla oli hyvin aikaa hoitaa Iita ja sen jälkeenkin piti vähän aikaa odotella ennen kun lähti verkkaamaan. Starttasin siis luokissa 70cm sekä 80cm, ja aluksi oli 60cm. Aika nopeestihan ne esteradat kuitenkin menee ja menin laittamaan Iitan kuntoon kun oli ensimmäisen luokan palkintojen jako.

Kun talutin tammaa maneesille, niin Tiia tuli vastaan ja piti Iitaa sen aikaa kun menin kävelemään radan. Olin harjoitellut sen jo aikasemmin, joten nyt vaan katsoin miten menisin tiet. Suunnittelin jo pari oikaisua uusinnassa, mutta en kuitenkaan uusintaan asti päässyt..

Kaikki postauksen kuvat © Tiia

Eli menin sitten verkkaamaan Iitan maneesiin, missä oli keskellä suoralla linjalla pysty, ristikko ja okseri. Pari ensimmäistä hyppyä pystylle eivät onnistuneet ollenkaan ja okserillekin tuli yksi ihan outo hyppy. Onneksi se siitä kuitenkin parani ja sain otettua pari onnistunutta hyppyä molemmille. Siirryin ulos odottamaan omaa vuoroa, mikä oli 16.

Ennen rataa sai hypätä kerran yhden verkkaesteen mikä oli odotusalueella. Mun rata alkoi hyvin, ensimmäinen ylitettiin hienosti, mutta toiselle se sitten tyssäsi. En saanut yhtään katsottua askelta okserille ja ajattelin, että Iita ottaisi vielä töpöaskeleen ennen hyppyä, mutta eipä ottanutkaan. Niimpä en päässyt hyppyyn yhtään mukaan, jalustimet lähtivät enkä ehtinyt enää kääntää kolmoselle mille oli tiukka tie.


Oli siis tehtävä ympyrä ja tultava uudestaan kolmoselle. Harmittihan se, kun kisasin vielä mestaruudesta siinä luokassa, mutta aina ei voi onnistua. Loppurata meni kivasti, mutta kun videolta katsoo niin siellä olikin aika paljon ristilaukkapätkiä. Iita oli aika kova kädelle, eikä meinannut ennen sarjaa antaa kiinni, kun piti korjata ristilaukka. Päästiin kuitenkin hyvin loppuun ja virhepisteitä tuli yhteensä 7, joista 3 ylitetystä enimmäisajasta.

kuvat 80cm radalta
 
Siinä oli sitten odottelua ennen seuraavaa luokkaa. Tiia tuli taas pitämään Iitaa radan kävelyn ajan. Olin taas katsonut jo aikasemmin rataa ja se tuntui helpommalta kuin edellinen. Kävin hyppäämässä taas vähän maneesissa ennen suoritusta. Hypyt onnistuivat kivasti, mutta verkkasin ehkä vähän liikaa. Lähdin 25:tenä radalle.

80cm perusrataan oon tosi tyytyväinen. Askeleet osuivat kohdilleen ja päästiin puhtaasti kaikki yli. Jatkoin suoraan uusintaan, eikä sitten enää mennytkään niin hyvin. Jälkeenpäin olisi tehnyt mieli jättää suoritus vain perusrataan. Uusinnassa molemmat okserit putosivat ja kaiken lisäksi tokavikalla esteellä olin ihan pihalla minne olin menossa. Oikeeseen suuntaan mä menin, mutta vain sen väärän esteen siitä oikean vierestä. Olin ihan lukossa, pitäisi vaan oppia katsomaan niitä numeroita.


Tämä ei kuitenkaan paljoakaan harmita, koska perusrata oli niin hyvä. Tein loppuverryttelyt ja vein Iitan pois. Tamma pääsi taas pesulle, jonka jälkeen menin syömään maneesitupaan ja katsomaan viimeisiä luokkia. Pian kisat olivatkin jo päättyneet ja porukka lähti pikkuhiljaa.

Yleisesti jäi tosi hyvä fiilis koko viikonlopusta! Saatiin pari ruusuketta ja mitali Iitan kanssa koulusta, esteissä oon tyytyväinen niihin onnistuneisiin kohtiin, eli 70cm loppurataan ja 80cm perusrataan. Tästä sai hyvin kisakokemusta suuremmista kisoista ja olisi kiva jos tämmösiä järjestettäisiin useamminkin! Viereiseen tapahtumakalenteriin päivitin pari juttua. ;)

Kisoista tulee vielä vähän myöhemmin videopostaus!
Videoista kiitos Ainolle sekä Maisalle.

2 kommenttia:

  1. Tosi hienostihan se meni muutama puomin mukaa ottoo lukuunottamatta ! :D (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep oon kyl tosi tyytyväinen ja sai vähän kokemusta! Mun syyhän ne pudotuksetki oli, ku en saanu Iitaa tarpeeks teräväks tai tultii liian lähelle :)

      Poista