torstai 18. syyskuuta 2014

Näillä treeneillä kisoihin

Noniin, seuraavan kerran kun pääsen hevosen selkään on kyseessä Itä-Suomen ratsastuskouluoppilaiden aluemestaruudet. Tällä viikolla menin vielä kaksi koulutuntia, joista viimeisellä harjoiteltiin koko koulurata läpi. Lähtölistat tulivat tänään ja mun osalta ne on seuraavanlaiset:

Lauantai 20.9. Lk. 1 helppo C: 9/22
Sunnuntai 21.9. Lk. 2 70cm: 16/23 ja lk. 3 80cm: 25/30

Menen Iitalla jokaisen luokan ja mestaruutta kisaan koulussa sekä 70cm radalla. Näitä kisoja varten meillä oli keväällä pari kuukautta valmennusryhmä ja otinkin niiltä tunneilta kuvia tähän postaukseen. Huomenna pitäisi mennä keskukselle tekemään vielä viimeiset valmistelut, kuten nyppimään Iitan etuharja. Harjan sain jo ihan hyvään kuntoon eilen.

7.4. ensimmäisellä valmennustunnilla esteitä

14.4. koulu

Nyt kuitenkin näihin viimeisiin tunteihin ennen kisoja. Maanantaina mentiin ulkona kouluaidoissa ja treenailtiin tosi tarkkoja kulmia sekä voltteja. Älysin kerrankin oikeesti liikutella kokoajan paljon kuolainta, eikä Iita nostanutkaan päätään ylös kovin paljon. Volttien avulla sain taivutukset ihan hyvin läpi ja Iitaa myötäämään paremmin, mutta aina suoralla uralla se tuntui taas jännittyneemmältä. Mentiin myös keskiympyrää.

Laukkatehtävässä oltiin yksitellen kouluaidoissa ja loput olivat muualla kentällä. Tehtiin R-kirjaimeen voltti harjoitusravissa, nostettiin laukka C-päädystä ja laukattiin kaksi pääty-ympyrää. Sen jälkeen piti vielä esittää temponlisäys harjoitusravissa pitkällä sivulla. Tulin tehtävän kaksi kertaa, kun ekalla kerralla ei varsinkaan oikein lisäys onnistunut.

28.4 koulu

Toisella kerralla sain laukan pyörimään kivasti ja lisäyskin oli paljon parempaan päin. Siirryin pois kouluaidoista keventelemään loppuravit. Iita liikkui todella hyvin takaa eteen omalla moottorilla ja sain tehdä vähän isompiakin puolipidätteitä aina välillä.

Sitten eilen mentiin vain vähän aikaa kaikki kouluaidoissa, kun alettiin tulemaan yksitellen ratoja. Aluksi harjoiteltiin vähän pituushalkaisijaa ja sillä voltteja. Sain taas hakea kunnon taivutusta hetken. Lävistäjillä mentiin lisäystä ja neljää käyntiaskelta, mitkä menivät ihan hyvin. Tehtiin muutamat laukannostot, toinen ravista toinen käynnistä. Ravista nostoista tuli välillä vähän löysiä, käynnistä oli parempia.

19.5 este

Mulla ei sitten ikinä onnistu mitenkään hyvin radat, jos harjoitellaan niitä tunnilla. Tälläkin kertaa tuntui kokonaisuudessaan aika sählältä ja varsinkin katseeseen mun pitää kiinnittää huomiota. Iita liikkui hyvin eteenpäin, tiet ja askellajit menivät oikein ym., mutta ei silti jäänyt mitenkään erikoisen hyvää fiilistä. No, toivottavasti paremmin sitten kisoissa! Ravasin taas ulkopuolella aidoista loppuravit ja Iita liikkui edelleen kivasti.
 
pari kuvaa eiliseltä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti