perjantai 23. toukokuuta 2014

Erikoisempi estetunti

Viime valmennustunnilla meidän piti ensin mennä maastoesteitä, mutta niiden pohjaa haluttiinkin vielä tarkistaa niin ei sitten päästy menemään. Tosin, muutamat hypyt otettiin yhdelle pikkutukille sitten lopputunnista ja tehtiin vähän muutakin erikoista, mistä lisää alempana. Suurin osa tunnista mentiin siis ihan rataesteitä ja harjoiteltiin kolmikaarisen tietä. Siinä oli ensin puomit suoristuksissa, minkä yli ravailtiin ja myöhemmin laukattiin. Laukka piti tietysti saada vaihtumaan ja mulla onnistui vasemmalle paljon paremmin, kuten yleensä.

Tultiin sitten pari kertaa kahdeksikkoa toiselle esteelle niin, että hypättiin aina vinosti. Se onnistui Iitan kanssa ihan hyvin, mun vaan piti aina kaarteissa muistaa pitää jalat alhaalla, sisäjalka kun tuppaa niin helposti nousemaan. Iita liikkui mukavan reippaasti, kuten yleensä ja hypyt onnistuivat hyvin.


Seuraavaksi tultiin se samainen este mitä hypättiin vinostikin, mutta sen jälkeen piti ohjata suoraan ja hypätä portti missä ei ollut johteita. Siltä piti kaartaa vasemmalle ja tulla ihan sama linja toisesta suunnasta. Tehtiin siis vähän isompi kahdeksikko ja esteiden väliin piti tulla kolme laukka-askelta. Saatiin askeleet sopimaan hyvin ja muutenkin tehtävä sujui kivasti. Laukat taisivat myöskin vaihtua aina oikein, en nyt oo varma muistanko ihan oikein. Lopuksi tultiin linjan jälkeen vielä yksi sininen este, mikä näkyy vain koosteessa. Sille saatiin myös hyviä hyppyjä.


Lopputunniksi lähdettiin sitten siihen kentän vierelle maastoestealueelle! Meidän piti jokainen lähteä yksi kerrallaan aina kiertämään pieni lenkki itsekseen. Siihen kuului pieni laukkasuora ja sitten piti seikkailla yhden tarhan läpi. Iita liikkui lenkillä oikein innokkaasti ja kaikki onnistui hyvin. Kävelin maneesinviertä takaisin muiden luo ja sitten seuraava sai lähteä. Sillä aikaa kun yksi oli aina kiertämässä lenkkiä, niin muut kaksi ottivat pari hyppyä pienelle puutukille.

Iita liikkui tapansa mukaan kivan reippaasti, tosin, välillä se alkoi jo olemaan vähän liian kova suusta. Tukille tulin toisesta suunnasta ensin pari kertaa ravissa. Ekaan hyppyyn pääsin vähän huonosti mukaan, toinen meni jo paremmin. Tulin sitten vielä kerran tukin toisesta suunnasta laukassa ja ylitettiin este hienosti. Taputin Iitaa kunnolla, odotettiin vielä viimeinen lenkiltä ja sitten suunnattiin maneesiin kävelemään loppukäynnit.Loppuun vielä Tiian tekemä kooste tunnista, kiitos hänelle taas kaikesta materiaalista! Oli mukava päästä tunnilla edes vähäsen maastoestealueelle, kun ei koko tunti onnistunut siellä. Maanantaina sitten viimeinen valkkutunti ja sekin mennään ihan rennosti, luvassa on nimittäin kahden tunnin maasto! Mennään ehkäpä vähän kahlalemaan järveenkin. Sunnuntain estekisoista kirjoittelen nyt seuraavaksi, toivottavasti silloin on hyvä ilma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti