torstai 15. toukokuuta 2014

Sekamelskatunti

 Alkuun vähän ilmoitusasiaa. Eli nyt ennen torstaita 29.5 harjoitellaan ahkerasti meidän omaa pientä horse showta varten, joka kertoo suomenhevosesta sodassa ja Suomen voitosta. Osallistun tapahtumassa kahteen osioon, sotakohtaukseen sekä katrilliin. Sotakohtauksen menen Iitalla ja se on jo aika hyvässä mallissa, mutta katrillia pitää vielä ahkerasti treenata. Eilen pidettiin eka harjoittelukerta ja menin Lillillä, en siis ole vielä ihan varma kenellä katrillin tulen sitten menemään. Seuraavaksi tulossa kuitenkin jonkinlaista postausta sunnuntain koulukisoista.


Viime tunti oli ihan poikkeuksellinen. Tehtiin saman tunnin aikana vähän kaikennäköistä, koska meidän tuntia kuvattiin jonnekin näytetyöhön missä piti olla sekä koulua että esteitä. Tunnille sain taas Iitan, kuten normaalisti ja olin tallilla niin ajoissa, että ehdin hoitaa tamman tosi hyvin. Kun huomasin, että siitä lähti taas vaihteeksi hirveesti karvaa niin otin sen käytävälle harjaukseen. Onneksi otin, koska sen verran paljon karvaa oli lattialla kun vein tamman takaisin karsinaan. Sainkin siitä harjattua aika hyvin kaiken talvikarvan pois ja sen karvapeite vaaleni paljon. Onneksi irtokarvat lähtivät hyvin, että on sitten siisti ratsu kisoihin!


Tunnilta ei ole tälläkertaa kuvia, joten pääosin vanhoilla mennään. Alkukäyntien jälkeen siirryttiin enemmän C-päätyyn missä oli rajattu lyhyt rata puomeilla. Niiden sisäpuolella alettiin työstämään pituushalkaisijaa ja siinä keskeltä voltteja molempiin suuntiin. Iita tuntui yllättävän ryhdikkäältä heti aluksi, mutta aina kuitenkin välillä tuli niitä hetkiä kun tamma lähti painamaan aika paljon kädelle. Tehtävä onnistui hyvin ja seuraavaksi piti tehdä hetki pohkeenväistöä molemmilla pitkillä sivuilla. Tehtiin ensin käynnissä ja Iita kuunteli tosi hyvin mun apuja, väisti paljon herkemminkin mitä viimeeksi. 

Kun väistöt onnistuivat sujuvasti käynnissä niin sai siirtyä raviin ja jatkaa samaa tehtävää. Ensimmäinen raviväistöpätkä meni vähän sählästi kun en saanut pidätettä heti läpi mutta seuraavat onnistuivat yllättävänkin hyvin. Poikitusta oli tarpeeksi ja istuin ihan hyvin selässä, mutta parannettavaa oli ravin tahdissa väistön aikana kun se meinasi vähän hiipua. Tehtiin väistöjä siis molempiin suuntiin jonka jälkeen pidettiin välikäynnit.


Seuraavaksi meidän piti tulla yksi kerrallaan A-päädystä C-päätyyn laukkaamaan. Laukattiin keskiympyrä jonka jälkeen lävistäjä, ravin kautta vaihdettiin laukkaa ja heti sama tie toisin päin. Laukkatehtävä ei ole tälläinen mun radassa, mutta kun pari ryhmässä menevät helppo B:n niin harjoiteltiin sitä varten. Mun osalta suoritus tuntui selkään tosi sählältä, Iitakin innostui vähän liikaa eikä meinannut siirtyä laukasta raviin, vaihtoi sen vaan suoraan lennosta. 

Laukkatehtävän jälkeen siirryttiin esteiden pariin. Niitä kasattiin suoralle linjalle kaksi, joiden väliin tuli sujuvat viisi askelta. Tultiin esteet aika monta kertaa peräkkäin. Ensin ne olivat maapuomeina, ekalla piti esittää lyhyt myötäys ja toisella pitkä. Sitten puomit nousivat pikkuhiljaa ja myötäykset piti näyttää joka kerta, esteet olivat siis pysty ja okseri. Yhdessä vaiheessa laskettiin laukka-askeleet ääneen ja mä sain joka kerta sujuvan viisi. Iita liikkui innokkaasti edelleen ja tehtävä oli tosi kiva vaikka olikin ihan yksinkertainen. Tultiin myös toisinpäin niin, että pitkä myötäys okserille oli ekana.


Lopuksi ravattiin rennosti ja itsenäisesti, meidän tunti venyi yli 15 minuuttia. Tunnin jälkeen vein Iitan karsinaan, otin siltä varusteet ja harjasin sen. Sitten nappasin tamman jälleen käytävälle nypittäväksi - tällä kertaa oli hirmuisen pitkän otsaharjan vuoro. Nypin sitä myös eilen tiistaina ja nyt otsaharja onkin aika hyvässä kunnossa, että ehkä sen saa jo ihan siistille sykerölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti