perjantai 9. toukokuuta 2014

Pitkästä aikaa Cassulla

Nyt olenkin taas pitkästä aikaa kotona ja huomenna menen tietenkin Vironmäelle auttamaan + kuvaamaan puistoestekisoja. Toivotaan, että ilma tästä paranisi huomiseksi, ettei tarvitsisi vesisateessa yrittää kuvata. Tallilta löytyy nyt muuten Timman pikkuinen tammavarsa Helmi, joka syntyi tässä aika äskettäin! Helmistä myös mahdollisesti joitakin kuvia ilmaantuu sitten tännekin. Timmasta löytyy enemmän tietoa hevoset- sivuilta ja tämän linkin takaa löytyy yksi postaus viime keväältä kun sillä menin. Seuraavaksi kuitenkin tulossa siis vähän erikoisempaa postausta.

Sitten palaillaan taas keskukselle, eli Iitan harjan sain tässä keskiviikkona valmiiksi. Otsaharjaan en siis ole koskenut ja sille vielä pitäisi tehdä jotakin, mutta harjaa ohensin vähäsen ja kun koitin sitten tehdä siihen sykeröitä niin ne onnistuivat kivasti. Toisaalta, en yhtään tiedä miten hyviä sykeröitä oikeesti tein, että miten pysyy kiinni koska kokeilin tehdä niitä vasta ensimmäistä kertaa. Iitallekin nyt helpotus vihdoinkin, että ei tarvitse enää kestää sitä nyppimistä kun tamma ei siitä kovinkaan pidä.

Toi Iitan pitkä otsaharja sopii tosi hyvin sykeröiden kanssa.. :D

Sitten eiliseen tuntiin, mikä oli koulutunti ja minkä menin pitkästä aikaa Cassulla! Mietinkin yksi päivä, että pitäisikö toivoa sitä kun en ole pitkään aikaan sillä mennyt, tai sitten meinasin toivoa Risto kun sillä en ole mennyt vielä koskaan. En kuitenkaan toivonut ketään, mutta sopivasti sitten Cassun sain. Ruuna oli oma hömelö itsensä karsinassa ja vähän väliä piti yrittää hamuta jotakin suuhunsa. Kun laitoin suojia niin ruuna ylsi nappaamaan kiinni toisesta takasuojasta ja sillä oli kiva leikkiä.. Onneksi sain sen takaisin aika nopeesti. Suitsien laitossakin muutama remmi käväisi siellä suussa ennen kun ne kuolaimet löytyivät.

Tunnilta ei ole kuvia, mutta laitoin tähän postaukseen muutaman muun uuden kuvan Cassusta. Kaarrossa ruunan piti taas vähän häslätä ja yrittää napata ohjia suuhunsa, mutta pääsin hyvin selkään ja lähdin kävelemään. Tunti oli tosi yksinkertainen, kun aluksi vain ravattiin pääty-ympyröitä aika kauan. Työstettiin kuitenkin ravia tosi tarkasti ja kun sain heti aluksi Cassun ratsastettua vähän ryhdikkäämmäksi edestä, niin se alkoi kulkemaan tosi kivasti!

© Aino

Toinen tie tunnilla oli sellainen, että tehtiin toiselle pitkälle sivulle loiva kiemuraura. Sille tehtiin voltti keskeltä uralle, sekä päätyihin sai tehdä myös voltit. Tätä tietä mentiin lopputunti molempiin suuntiin. Ensin ihan vaan harjoitusravissa ja Cassu tuntui edelleen oikein kivalta. Mun piti vaan muistaa taas se selvä hellitys pidätteiden välissä, ettei ruuna vain jäänyt painamaan kuolaimelle. Välillä aina tuli vähän sellaisia humpsuttelu-pätkiä, että se pääsi etupainoisemmaksi ja tunsi kyllä selvästi satulaan milloin ravi taas nousi enemmän maasta, kun se alkoi liikuttamaan niin paljon enemmän.

Laukkaa työstettiin tällä samalla tiellä niin, että voltin puolesta välistä uralta nostettiin laukka ja jatkettiin loivan loppuun asti. Mun piti taas muistaa ne nopeat puolipidätteet sekä piti keskittyä istumaan ulkotakajalalla. Heti kun siinä onnistuin niin laukka oli tarmokkaampi ja helpommin säädeltävissä. Ihan lopuksi sai tulla laukalla koko loivan + voltin ja se onnistui mulla aika hyvin. Cassu oli kyllä ihan super taas pitkästä aikaa ja se on niin mukavan herkkä, vaikka onkin niin suurikokoinen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti