lauantai 3. toukokuuta 2014

Laske rytmiä

Vaihdan tällä hetkellä tunteja aina niin, että kun maanantain valkkutunnilla mennään koulua niin otan viikolle toisen estetunnin ja toisinpäin. Tällä viikolla menin estetunnin Kertulla ja sillä en ollutkaan taas mennyt vähään aikaan. Viimeeksi taisin sillä mennä myös esteitä joskus talvella, eikä sillon sujunut kauheen hyvin. Tällä kertaa tunnilla mentiin puomeja jotka olivat kaarevalla uralla päädyissä sekä vinottaisia pieniä pystyjä keskellä maneesia. Heti kun otin ohjat käteen niin Kerttu nosti päänsä taivaisiin ja tuntui kuin sen suu olisi jossain hirveän kaukana. Mentiin puomeja ravissa ja meno tuntui aika kauheelta selkään, vaikka kuvista sitä ei ehkä niin huomaa.

Onneksi kokoajan parani pikkuhiljaa ja sain kiinni tamman askeleista. Tultiin puomeilla laukkaympyröitä ja ne onnistuivat jotenkuten, piti vaan muistaa taas ottaa kunnolla pidätteitä ja hellittää niiden jälkeen. Lopputunnista tultiin edelleen puomeille ympyrät ja toinen este keskeltä, sitten vielä esteeltä toiseen päätyyn ja sama toisesta suunnasta. Piti keskittyä laukan rytmiin ja laskea sitä joko päässään tai ääneen.


Ei keskitytty niinkään laukanvaihtoon esteellä tai muuhun sellaiseen, vaan siihen rytmiin. Sain pidettyä hyvän rytmin aina niillä ympyröillä puomeilla, mutta sitten tosi usein vauhti lähti kiihtymään estelle enkä saanut pidätteitä läpi. Joka kerta koitin ottaa entistä kovemmat pidätteet ja alkoihan se onnistumaan aina välillä ja saatiin askeleet osumaan esteelle. Välillä taas homma vähän levähti ja kun viimeisellä kerralla kävi juuri näin niin sain tulla vielä kertaalleen vikan esteen. Sille tultiinkin hyvässä rytmissä ja hyppy onnistui. Tehtiin loppuverkat ja vietiin hevoset talliin. Hoidin Kertun pois ja veinkin sen sitten tarhaan. Ehkä mä joskus opin menemään vähän paremmin tolla hevosella. Ehkä..

Vappu tuli ja meni, ei tuntunut edes että sellainen oli. Itselläni ei ollut täällä Rautalammilla siis mitään kummallisempaa. Kävin keskuksella letittämässä Iitan harjan niin, että se pysyisi vain toisella puolella. Eilen kävin kuvaamassa tunteja ja letit olivatkin pysyneet tosi hyvin. Maanantaina on vuorossa estetunti ja koulutunnin menen torstaina. Viikon päästä onkin sitten puistoestekisat Vironmäellä minne menen auttamaan ja kuvaamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti