tiistai 20. toukokuuta 2014

Koulukisaharkat 18.5

Nyt postausta sunnuntain koulukisaharkoista kun vihdoin sain tämän valmiiksi kaiken muun kiireellisen lomassa! Kilpailut järjestettiin iltakisoina ja ensimmäinen luokka alkoi siinä neljältä. Pyöräilin tallille yhdeksi ja aloitin heti Iitan harjaamisen. Koitin harjata irtokarvaa pois mahdollisimman paljon ja menin sitten pesemään tamman jalat. Siinä menikin hetki kun kura oli ihan kovettunut eikä meinannut millään lähteä. Seuraavaksi tein harjaan sykeröt, että mulla olisi varmasti aikaa jos ne eivät onnistuisikaan. Sykeröistä tuli ihan hyviä, ei nyt mitään ihan kauneimpia mutta pysyi ne sentään kiinni.

Kun sain harjan laitettua niin menin pystyttämään hetkeksi kouluaitoja. Maneesissa oli tukalan kuuma ja mä mietin siinä jo et varmaan tulee pikkusen kuuma kisatakissa. Onneksi ei kuitenkaan tullut. Laitoin kisavaatteet päälle, harjasin Iitan loppuun Tiian kanssa ja laitettiin sille sitten varusteet. Mentiin kaikki C-luokan lähtijät samaan aikaan kentälle missä sitten verryttelin Iitan.Tamma tuntui verkassa ihan hyvältä, taivutus oli välillä hankala saada ja joskus taas Iita oli vähän hidas pohkeelle. Tein vähän kaikkea mitä rataan kuului mutta en mennyt kovin kauaa kun oli niin kuumakin. Pääsin aika pian maneesiin odottamaan vuoroa ja sitten kolmantena lähdin radalle.

Rata meni tasaisesti ja ihan hyvin. Iita yritti taas aika paljon viskoa päätään niinkuin viime kisoissakin, vaikka verkassa se ei tehnyt sitä yhtään. Askeleenpidennys ei ihan onnistunut mutta neljä askelta lävistäjällä meni hyvin ja laukannosto oikeaan laukkaan. Laukka tuntui hyvältä selässä mutta se olikin ollut aika etupainoista. Kuitenkin, oon tyytyväinen rataan ja periaatteessa voitin sen mun luokan, mutta nämähän oli vain kisaharjoitukset. Radasta sain 60%.Suorituksen jälkeen talutin maastakäsin loppukäynnit ja vein Iitan sitten tallin. Se pääsi pesulle ja aukaisin sykeröt. Sitten vein kamat paikoilleen, vaihdoin omat kisavaatteet pois ja menin maneesiin katsomaan + purkamaan aitoja pois.

Kuvista ja videoista kiitos Tiialle! Ensi sunnuntaina on sitten estekisat mihin osallistuin luokkiin 70cm ja 80cm. Hevostoiveiksi laitoin jälleen Iitan, Lillin sekä Artun. Enköhän mä sen Iitan taas saa. Seuraavaksi yritän postailla eilisestä valkkutunnista mikä oli vähän erikoisempi. :) Kahdenlaista edustusta. :D


2 kommenttia: