maanantai 26. toukokuuta 2014

Mutkien kautta onnistumiseen!

Kevätkauden vikoista kisoista selvitty ja onnistuihan nekin sitten lopulta! Pääsin kisaamaan Iitalla sekä 70cm että 80cm, kun ensin ei ollut varmaa menisikö tammalla yksi toinenkin. Jos olisi mennyt niin olisin mennyt vain 80cm, mutta ihan hyvä kun pääsin nyt menemään molemmat kun taas vaihteeksi onnistuin sössimään sen ensimmäisen radan. Mutta, tallille suuntasin siinä kolmen jälkeen ja vielä kahden aikoihin oli semmoinen myrsky, että mietin jo siinä hetken pidettäisiinkö kisoja ollenkaan. Onneksi se meni sitten viimein ohi ja kisojen ajan oli hyvä sää!

Tallilla menin heti hakemaan Iitaa tarhasta ja harjasin sen. En ehtinyt harjata ihan kokonaan kun piti mennä rakentamaan rataa. Siinä kun rakennettiin niin ei tullut yhtään mieleen, että voisi vaikka opetellakin sen radan. Kukaan muukaan ei siinä opetellut, että mäkin unohin ihan kokonaan. Mä kun oon tottunut siihen, että käyn tosi monta kertaa radan läpi kunnolla, että varmasti muistan sen. Siinä vaan oli jo vähän kiirekin, kun piti hakea rahaa lähtömaksuun, harjata Iita loppuun ja laittaa varusteet.

Cassulla oli oma tyylinsä syödä.. :D

 Ekassa verkassa menivät kaikki 60-80cm ratsukot ja se alkoi siinä klo. 16:45. Vasta kun olin jo Iitan selässä niin tuli mieleen, että mä olin lähtemässä ekana tokassa luokassa enkä tiennyt yhtään rataa.. Onneksi pääsin katsomaan sen kun Henna piti Iitaa, mutta siinäkin vaan ehdin katsoa yhden ykkösluokkalaisen suorituksen ja sitten piti lähteä jo itse kentälle. Verkka kuitenkin meni ihan hyvin ja hypyt osuivat kohdalleen. Vähän löysältä Iita tuntui välillä, mutta eipä enää kentällä sitten tuntunutkaan.. :D

Kaikesta postauksen materiaalista kiitokset Ainolle ja Veeralle!

Tosiaan, 70cm luokkaan lähdin ensimmäisenä. En älynnyt ottaa harjoitushyppyä vitoselle, vaan tervehdin heti ja sain lähtömerkin. Lähestyin ykkösestettä - mutta väärästä suunnasta. Mä en ymmärrä kun vielä katsoin yhden suorituksen mikä meni oikein ja silti käänsin mun päässä, että ykkönen tultaisiin toisin päin. Kokoajan kun tulin lähemmäs niin kävi mielessä ajatus, että oliko sille kakkoselle muka näinkin pitkä tie. Ylitin siinä sitten ykkösen ihan huoletta ja kuulinkin pian pillin vihellykset. Paha kun oon tottunut menemään radat vaan muistista enkä niin, että katsoisin numeroita tai yhtään mitään muutakaan kuin sitä estettä..

Kuulutuksesta ei saanut tuulessa mitään selvää, joten mulla meni hetki ennen kun ymmärsin, että sain mennä radan vielä. Lähdinkin sitten ykköselle tälläkertaa oikeasta suunnasta. Muistin lopun radan kokonaan hyvin, Iita liikkui mukavasti ja kaikki hypyt osuivat kivasti kohdalleen. Kutosen ja seiskan väliin tuli pieni epämääräinen mutka, mutta puhdas rata saatiin! Ainoo vaan että oltiin jo hylätty, mutta oli kiva saada yksi sujuva rata alle ennen seuraavaa luokkaa. :D


 Radan jälkeen taputtelin Iitaa ja menin taas hetkeksi maneesiin. Siellä ravasin vähän ja otin yhdet hypyt pystylle sekä okserille, joita oli nostettu. Ne onnistuivat ihan hyvin, okserille tultiin vähän lähelle. Aika pian siinä pitikin jo lähteä taas kentälle odottamaan vuoroa. Kun oli mun vuoro, niin päätin ottaa harjoitushypyn vitoselle. Se ei sujunut mitenkään hyvin, askeleet eivät sopineet ja Iita otti vielä töpöaskeleen ennen hyppyä. Onnistuin kuitenkin ryhdistäytymään radalle ja ajattelemaan, että nyt saataisiin hyviä hyppyjä! 


 Heti ensimmäinen este ei ylittynyt kauhean sujuvasti, mutta sen jälkeen askeleet alkoivat osumaan kohdilleen kivasti ja loppurata suoritettiin aikalailla siististi. Taas siinä samalla 6-7 linjalla mulla tosin meinasi lähteä jalustin ja seiskan hyppäsinkin niin, että se oli ihan kengän kärjessä. Eipä se onneksi mitenkään menoa haitannut, mutta vikaa estettä ennen kun sain jalustimen takaisin hyvin jalkaan niin laukka pääsi vähän löysäksi. Kasille ei tullutkaan ihan niin hyvää hyppyä ja ajattelin jo, että se tippuu koska Iita oli päässyt sen verran veteläksi. Onneksi ei tippunut joten saatiin puhdas rata ja pieni söpö vaaleanpunainen ruusuke!


Arvostelu oli siis A.0.0 eli puhtaasta suorituksesta saa ruusukkeen. Sen vaan kai pitäisi olla punavalkoinen niinkuin ennen ollaan saatu, mutta tälläkertaa saatiin sitten vaaleanpunaiset. Olin luokassa toisiksi nopein, mutta arvostelussa kaikki puhtaan radan suorittaneet ovat tasavertaisia. Odotin kentällä vielä vikan ratsukon suorituksen ja sitten menin maneesiin kävelemään loppukäynnit. Tallissa purin Iitalta varusteet pois ja vein sen ulos pesulle. Sitten pistin kaikki kamat paikoilleen ja lähdin tallilta, kun ei tarvinnut purkaa rataa kentältä tai mitään. 

Vähän myöhemmin tuli taas mukava ukkonen, että aika sopivasti säästyttiin kisojen ajan huonolta säältä. Kisoihin oon loppujen lopuksi tyytyväinen, vaikka ekan luokan jälkeen ei ollut mitenkään parhaat fiilikset. Itse sössin, Iita oli hieno! Rata meni sitten kuitenkin niin hyvin vaikka otiinkin jo hylätty ja tyytyväinen oon erityisesti siihen 80cm, sehän oli meidän eka puhdas rata kun viimeeksi tuli yksi pudotus.



6 kommenttia:

  1. HYVÄ ALISA! Mut eihän tossa A.0.0 arvostelussa kai oo mitään väliä niitten ruusukkeitten värillä, Messilässä joskus estekisoissa tuolla arvostelulla ne ruusukkeet oli vaaleenvihreitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee KIITOS! Aijjaa, mä luulin että ne olis virallisesti punavalkosia ku aina ennen ollaan saatu. :D

      Poista
    2. Nooo en tiiä, niiltä varmaan loppu punavalkoset... :D

      Poista
  2. haha ihana cassius tossa ekassa :D

    VastaaPoista