perjantai 12. joulukuuta 2014

Hildy, Remira ja Lilli

Nyt joulukuussa onkin jäänyt tuntipostaukset vähäisiksi, koska halusin painottaa enemmän erikoispostauksiin. Niitä onkin vielä tulossa muutama, mutta nyt tähän väliin ihan perus postausta kenellä olen ratsastellut, mitä, missä, milloin, miten.. Joo, eli toinen syy miksi ei ole niin paljoa innostusta kirjoitella tunneista, on materiaalin puute. Kukaan ei ole ollut nyt kuvaamassa, joten tälläkin kertaa piti turvautua vanhempiin kuviin.

Viime viikolla menin kaksi tuntia, maanantaina Hildyllä esteitä. Tunti onnistui oikeasti tosi hyvin! Harjoiteltiin vinoa lähestymistä esteelle ja siltä tiukkaa kaarretta toiselle esteelle. Tultiin ensin vain okserilta lilalle pystylle ja sain väliin kahdeksan askelta. Toisella kerralla sujuvammin tuli kuitenkin seitsemän, joten menin sillä lopputunnin. Vinolta lähestymiseltä kuuden askeleen kaarre lilalle onnistui molemmilla kerroilla. 


Hildy on juuri näppärä tälläisissä tehtävissä, joten mitenkään haastava se ei ollut ratsastaa, mutta olin tyytyväinen etenkin siihen, että sain vauhdin pysymään kokoajan sopivana ja askeleet sopivat jokaiselle esteelle kohdalleen. Varsinkin okserille jokainen hyppy tuntui niin hyvältä, muutenkin jäi ihan mahtava fiilis tunnista!


Toisen tunnin, eli keskiviikkona menin Remiralla koulua. Oli kiva päästä silläkin pitkästä aikaa ja vieläpä kun tunnilla löysin ihan uusia puolia tammasta. Keskityttiin oikein kunnolla siihen, että saataisiin hevoset tukeutumaan ohjalle ja kulkemaan oikein päin. Keskiympyrällä treenattiin ihan suorilla hevosilla ja sitten lisättiin asetus. Lisättiin pitkille sivuille voltit ja lopuksi niiltä jatkettiin aina pääty laukassa.


En saanut Remiraa nopeasti tukeutumaan ohjaan, koska en ensin saanut oikeaa tuntumaa. Kun sain tuntumasta kiinni, rentoutin käsivarret ja pistin tammaa eteen, niin alkoihan se sieltä tukeutumaan ohjaan ja kokoajan vaan parani! Laukassakin selkään tuntui välillä oikein hyvältä ja loppuraveissa varsinkin. Kerrankin sain kuitenkin ratsastettua hevosen oikein ennen niitä loppuraveja!


Sitten viime tuntiin, mikä oli estetunti keskiviikkona. Pitkästä aikaa menin Lillillä! Olin hypännyt sillä muistaakseni kerran aikaisemmin. Treenattiin taas vinoa lähestymistä esteelle ja sitä olikin kiva harjoitella Lillillä, mikä ainakin mun mielestä on helposti vähän venkula. Olin taas ihan unohtanut, miten tammaa ratsastetaan, vaikka menin sillä viime vuonna aika useasti koulua. Suurimman osan tunnista menin taas ihan liian hitaassa temmossa ja heti perään toinen tunti olisi tullut niin tarpeeseen.

Yksi erikoisestekin maneesissa oli, nimittäin vesimatto. Lilli ylitti sen ihan helposti, mun piti näyttää Tiialle ja Rasmuksellekin tietä, kun Rasmuksen mielestä vesimatto oli hirmuisen pelottava. Piirsin ratakuvaan viimeisen radan mitä tultiin tunnilla. Ensin käytiin noi kaikki radan osat läpi ja kyllä me Lillin kanssa yli päästiin hyvin, mutta laiskahkoa menoa oli. 


Ihan kunnolla päästiin vauhtiin vasta tolla viimeisellä radalla. Eka ylitettiin ihan löysästi, mutta sitten piti oikeesti skarpata ja kehotin Lilliä ihan kunnolla eteen. Loppurata sujuikin heti paljon sulavammin ja näin helpommin ponnistuspaikat. Laukatkin taisivat vaihtua joka esteeltä, kun aiemmin ei aina vaihtunut. Viimeinen hyppy vesimatolle osui juuri kohdalleen ja tuntui tosi hyvältä selkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti