sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Talvinen haasteMut haastettiin tälläiseen uuteen talvihaasteeseen yksi päivä ja tottakai innostuin toteuttamaan tämän, koska kaikkia uusia ja erilaisia haasteita on niin kiva tehdä. Kiitos haasteesta Pinjalle! Tämän voi tehdä kaikki halukkaat, mutta alhaalla listasin myös viisi blogia, jotka ainakin haastan.

Ohjeet:
1. Kiitä haasteen antajaa!
2. Kerro yksi ikimuistoinen talveen ja hevosiin liittyvä kokemus/muisto/tapahtuma. Miksi valitsit juuri tämän? Mikä tekee tästä ikimuistoisen?
3. Tiivistä viime talvesi muutamaan kuvaan/kollaasiin ja kerro kuvista lyhyesti.
4. Valitse yksi mielestäsi paras tavinen hevoskuva ja kerro, miksi valitsit juuri sen.
5. Haasta ainakin viisi blogia mukaan haasteeseen!
  

Kerro yksi ikimuistoinen talveen ja hevosiin liittyvä kokemus.

Tähän otan sen, mikä tuli mieleen heti ensimmäisenä. Muutenkin tämän kokemuksen muistan niin tarkasti, ja se nousee aina mieleen kun mietin mitä olen tehnyt hevosten kanssa talvisin. Nimittäin ne viimeisimmät hankirallittelut ja samalla viimeinen ratsastuskerta Yvonnella Vironmäellä. Tämä tapahtui talvella 2012, milloin lunta oli ihan hirmuisesti ja pellolla hanki oli täydellinen rallitteluun. Sellaista talvea ei taas ollakaan nähty pariin vuoteen, toivottavasti tänä vuonna tulisi edes jossakin vaiheessa paljon lunta..

  Yvonne helmikuussa 2013 © Eevi
 
Niin, eli nämä hankirallit sisältyivät silloin tuntiin. Mentiin 20.12.2012 ennen jouluaattoa maastoon ja tietenkin tehtiin siitä tonttumaasto! Kaikilla oli tonttulakit kypärissä, eikä kenenkään tainnut edes pudota missään vaiheessa. Ilman satulaa lähdettiin reissuun tottakai ja heti selkään nouseminen pihalla oli aika huvittava tapahtuma. Mä nimittäin päätin loikata itse Vonnen kyytiin, mutta toppahousut kun oli jalassa niin liu'uin samantien toiselta puolelta alas ja poni pääsi karkuun. Se saatiin äkkiä kyllä kiinni ja eipä siinä muuta kun naurattanut.

Meillä oli kymmenen porukka ja ensin mentiin perinteisesti maastolenkki pari kertaa ympäri. Sitten poikettiin sinne pellolle, siirryttiin kaikki riviin toiseen päähän ja sitten lähdettiin! Lumi vaan pöllysi ja Vonnen piti loikkia hangessa kun se oli niin paksu. Joukon pienin poni ja pysyttiin silti kärkijoukoissa. Vauhti vaan koveni aina kun löydettiin polku, missä ei ollut niin paljoa lunta.

Koulukisat 10.11.2012

Se oli niin ihanaa, en ollut edes koskaan vielä päässyt tälläiseen hankirallitteluun. Aikaisemmin olin toki laukkaillut hangessa, mutta yksitellen suoraa puistossa, enkä yhtäaikaa kaikkien kanssa. Tapahtuma jäi tosi tarkasti mieleen ja myös sen takia, että ratsastin viimeisen kerran Yvonnella. En pystynyt sillä enempää ratsastamaan kun kasvoin liian pitkäksi.

Tiivistä viime talvesi muutamaan kuvaan/kollaasiin.

Viime talvi oli mun ensimmäinen talvi Rautalammilla. Suurimmaksi osaksihan se siellä meni, mutta jouluna oli ihana päästä pidemmäksi aikaa kotiin. Joulua oikein odotti ihan eri tavalla kuin ennen, mutta toisaalta kunnon joulutunnelmaa ei tosiaankaan ollut kun ulkona ei näkynyt lunta. Kuitenkin, viime talvena siis ratsastin ahkerasti Rautalammilla ja joulukuussa menin sekä este- että koulukisat Iitalla. Keväällä ratsastettiin paljon ilman satulaa kun tuli se parin viikon kylmä kausi.

Yritin käydä myös mahdollisimman paljon Vironmäellä ja siellä olinkin kuvailemassa parit kisat sekä Nooran tuntia. Pääsin myös ratsastamaan talven aikana kaksi irtotuntia, Leolla esteitä ja Mitulla koulua. Muuten ei tapahtunutkaan mitään hirmuisen erikoista. Lemmikkien kanssa vietin aikaa ja kuten näkyy, Nemo oli joulujutuissa ahkerasti mukana.


Valitse mielestäsi paras talvinen hevoskuva. Miksi tämä?

Tähän kun yritin etsiä kuvaa, niin sain huomata, että mä olen ottanut tosi vähän talvisia kuvia hepoista. Löysin kivoja ohjasajokuvia, mutta niitä en ole ottanut koska olen siellä itse ohjasajamassa. Halusin tähän kuitenkin jonkun, minkä olen itse ottanut ja päädyinkin talveen 2010. Tältä talvelta on ainoat kuvat, mitkä ovat oikeasti talvisia. Kuvassa lumipyry ja hevosten lumiset selät tuovat juuri kivan tunnelman. Taustakin on siisti ja pari muuta hevosta ovat kivoja yksityiskohtia. Raija ja Mittu taapertavat peräkkäin eivätkä nyt niin hirveän iloisilta näytä, mutta kun tämä on muuten niin ihanan talvinen, niin se pääsi nyt tähän osioon.

Haastan:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti