keskiviikko 14. elokuuta 2013

Ensimmäinen tunti Rautalammilla

 Tänään pääsin siihen, mitä eniten odotin täällä eli ratsastamaan tietenkin! Kuvia en saanut omalta tunnilta, mutta kämppis ehti ottaa pari videopätkää, mistä teen pienen koosteen vähän myöhemmin. Mun aikataulut tunneille on tosin aika kököt, koska molempina päivinä meen ekalla tunnilla mikä on siis klo. 16.00-17.00. Tänäänkin kiiruhdin siis viimeisen tunnin jälkeen kirjastolta kämpälle, vaihdoin pikapikaa vaatteet ja haukkasin nopeesti vain kaksi pientä korvapuustia ennen kun lähdin pyöräilemään tallille. :p

 Tallilla pyörin vähän siellä täällä, kun en löytänyt listoja mistään. Ne olikin sitten pienessä lapussa melkein heti kun tullaan sisälle ja luin, että menisin Lillillä. Lähdin kiireesti lukemaan tuntihevospuolen karsinoista nimikylttejä ja yksi valvoja opastikin mut sitten kauemmas Lillin karsinalle.

Tapaahan näitä kissoja täälläkin, tässä yksi tallikatti. :D

Tuntien jälkeen kuvailin vähäsen pikkuponeja :3





 Sain kuulla jo vähän aikasemmin, että Lillin harjauksessa tarvitsisin varmaankin apua ja karsinassa odottelikin kaunis hiekka/kura/turvesekoituskerroksen päälleen hommannut likainen hevonen, jonka kuului olla kärpäskimo.. Sainkin sit apua harjaukseen, laitoin Lillille etusiin suojat ja takasiin pintelit, sit pistin varusteet. Pintelipatjat oli hassut, sellaiset tosi korkeat ja tarrakiinnityksellä. Varmaan ihan yleiset, mut mä en oo semmossiin tottunut. :D

 Kun oltiin kaikki valmiita niin lähdettiin maneesiin. Oli nyt hyvä mennä siellä, koska sato kokoajan mutta siellä kai mennään vaikka olisi ihan hyvä sää. Hassua sekin! Talutin Lillin kaartoon ja odotin open Ruusun ohjeita. Selkään kun piti nousta vähän eri tavalla kuin Vironmäellä ja myöskin selässä säätää jalustimet erilailla. Se, että jalka pidettiin jalustimessa kun sitä säädettiin oli ihan outoa, mutta kai siihen tottuu jossain vaiheessa.

Lilli toisella tunnilla



 Lähdettiin sitten kävelemään ja taas tuli hassuja ohjeita mun mielestä. Jos oli liian lähellä etummaista, ei saanut kääntyä voltille tms. vaan piti hidastaa. Jos oli taas liian kaukana, piti lisätä vauhtia ja oikoa lyhyellä sivulla. Tehtiin ensin käynnissä vain pysähdyksiä kirjaimiin. Lilli oli tosi kapean tuntuinen selästä ja tamma oli sellainen aika tahmatassu, unohtui raippakin ottaa.

 Siirryttiin raviin ja tehtiin pääty-ympyröitä, tai sellaisia vähän pienempiä, mitkä ei tullut uralle. Lillin raviakin sain kokoajan patistaa eteenpäin, mutta muuten tamma tuntui ihan mukavalta. Se taipui hyvin. Ravattiin sit hetki suoraa uraa, mentiin radanpoikki ja ympyrät jatkui toiseen suuntaan. Ei me taidettu muuta tehdä, kun sitten vaan pidettiin pienet välikäynnit ja laukattiin myöskin ympyröillä.




Väiskin turpa

 Lilli oli vähän hankala laukannostoissa, ainakaan mä en saanut niitä oikein onnistumaan. Tamma veti helposti pään ihan ylös, selän notkolle ja kiihdytti vähän raviaan. Sain tehdä aika ison pidätteen, että saisin ravin ensin hyväksi ja silti vaikka se oli kuinka hyvä, niin laukka nousi vasta muutaman askeleen jälkeen kun annoin pohkeet. Laukka tuntui ihan kivalta, mutta herkästi Lilli myös lopetti sen.

 Laukattiin molempiin suuntiin, lopuksi ravailtiin vielä ja sit käveltiin. Ruusu opetti mielestäni hyvin ja kertoi jokaiselle vielä yksityiskohtaisesti kaikenlaista tunnin jälkeen. Hän ei kuitenkaan ole pääopettaja. Tunti oli sisällöllisesti vähän tylsä, mutta toisaalta eka tunti ja kesti mullakin aika kauan totutella uuteen hevoseen. Luulin muuten ensin, että Lilli on joku risteytys mutta se onkin puoliverinen! Se oli vaan niin pienen tuntuinen. Lilli muuten jatkoi toiselle tunnille, että en hoitanut sitä pois.

 Tallilta löytyy myös Kerttu-niminen hevonen! Wiekopolski tamma, joten hieman erilainen kuin paras suomiputte Kerttu.


Gabi "Kerttu"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti