torstai 22. elokuuta 2013

Seuraava uneksija - Arttu

 Eilen tuntilistassa luki, että meillä olisi puomeja ja mun nimen perässä luki Arttu. Jotenkin muistelin, että se oli joku poni ja niinhän se olikin, tumma risteytysponi. Laitoin ruunan kiinni ja nuokkumaanhan sekin alkoi. Arttu oli oikein nätisti harjatessa ja laitoin sille etusiin jännesuojat ja takasiin hivutussuojat. Hain varusteet ja poni oli hienosti myös kun laitoin ne sille. Kun olin valmis se taas nukahti ja siitä tuli vähän mieleen Oona.

 Mentiin sit maneesille, nappasin ihan suosiolla raipan mukaan ja menin kaartoon. Arttu vaan seisoi paikoillaan kun hääräilin sen ympärillä ja nousin kyytiin, oikein kiltti poni. Lähdettiin kävelemään vasemmalle. Alkukäyntien jälkeen tehtiin taas hetki pysähdyksiä kirjaimiin sekä ympyröitä, että saataisiin avut läpi.Mikähän könötysistunta tää on. :s Mentiin ravissa parit pääty-ympyrät alkuun ja sitten harjoiteltiin hetki kaarrossa kevyttä- sekä esteistuntaa. Mentiin myös käynnissä niitä, Artulla oli tosi pehmeet askeleet ja siellä oli helppo olla kevyessä istunnassa. Seuraavaksi siirryttiin toiselle pitkälle sivulle osastoon. Puomit oli toisen pitkän sivun sisäpuolella suoralla linjalla. Ravattiin A-päätyyn ympyrä, jonka jälkeen tultiin puomit pari kertaa vaan kevyessä ravissa.

 Arttu oli vähän sellainen, että se yritti päästä joka jutusta helpolla. Meidän meno oli vähän semmosta tupsuttelua vaikka välillä koitin huomauttaa ponille oikein kunnolla, että nyt pitäisi liikkua vähän reippaammin. Puomeille ei pariin kertaan sopineet askeleet, koska tultiin varmaan liian lyhyttä ravia. Mentiin samaa tehtävää vielä niin, että puomeille noustiin kevyeeseen istuntaan ja tehtiin pitkä myötäys.köhköh Pari kertaa piti puomien jälkeen nostaa laukka ja laukata A-päätyyn ympyrä. Arttu nosti laukat helposti ja pitikin sitä ihan kivasti yllä, mutta se oli muuten semmoista lössykkää enkä saanut ratsastettua laukkaa yhtään teräväksi. Lopputunnista mentiin vielä kolmikaarista niin, että eka kaarre ravissa kevyessä istunnassa, toka laukassa esteistunnassa ja kolmas taas ravissa kevyessä istunnassa. Tämä tehtävä sujuikin aika hyvin ja Arttu toimi hienosti. Mun istunnan osalta ei välillä taas mennyt niin hyvin..

 Loppuraveissa Arttu tietenkin vasta heräsi kunnolla eikä mun tarvinnut enää antaa yhtään pohkeita.. En mä vaan saanut sitä viritettyä aiemmin, vähän rapistuneet noi nopeat pohjeavut laiskoille hevosille, kun en oo sellaisilla mennyt pitkään aikaan. Mentiin kolmikaarista hetki ja käveltiin sit loppukäynnit. Mun poni ei jatkanut seuraavalle tunnille, joten talutin sen talliin ja hoidin pois. Ihmettelin yhdessä vaiheessa kun ruuna alkoi tökkimään mua turvallaan kauheesti ja sit vasta huomasin et yksi omena oli tipsahtanut lattialle eikä poni ylettynyt siihen. :D
Pari kuvaa matkalta takaisin kämpälle..2 kommenttia: