maanantai 19. elokuuta 2013

Ligniere

 Tänään oli vuorossa toinen tunti ratsastuskeskuksessa ja ensimmäinen tunti maanantaina, eli vähän eri ryhmässä. Kiiruhdin taas heti koulun jälkeen tallille ja luin listasta, että menisin vielä Lillillä. Aattelin, et ihan hyvä jospa vaikka yhteityö alkaisi pikkuhiljaa löytymään paremmin. Kuvaajaa ei ollut, joten ratsastuskuvia ei taaskaan tule.

Menin harjaamaan Lillin - nyt tamma sentään oli pysynyt ihan puhtaana, paitsi jaloissa oli kuivaa kuraa. Laitoin sille suojat etusiin ja pintelit takasiin, sit varusteet. Lilli nukkuu vähän joka välissä ja se nukkui taas kun ootin lähtöä maneesille.




 Tamma suorastaan raahautui mun vierellä matkan maneesiin ja rupesi heti nuokkumaan kaarrossa. Otin oven viereltä raipan mukaan. Kiristin vyön, säädin jalustimet ja nousin kyytiin. Säädin jalustimia vielä vähän selästä ja se oli hirveen vaikeeta kun siellä pitää olla jalka kokoajan jalustimessa! :D

 Heti alkukäynneissä koitin saada Lillin hereille ja kuulemma käynnissä se onkin haastavinta, koska tamma alkaa melkein nukkua kävellessäänkin ja unohtaa liikutella jalkojaan. Kerran kovempi huomautus raipalla riitti kuitenkin ja seuraavaksi mentiin niitä samoja ympyröitä hetki käynnissä, sitten ravissa.




 Vaihdettiin pituushalkaisijalla suuntaa ja tehtiin vielä hetki ympyröitä. Sitten siirryttiin käyntiin ja lähdettiin tulemaan pituushalkaisijaa joka tuolla on nimellä rata pituussuuntaan leikkaa. Käynnissä mulla oli taas enemmän hommaa pitää tahti reippaana. Tehtiin hetki aina pysähdys I:hin ja sitten ravissa tehtiin siihen käyntisiirtyminen. Sai tehdä aina välillä muuallekin ja Lilli heräsi ihan kivasti lyhyissä siirtymisissä.



nukkumassa joka välissä :D


 Jatkettiin käyntisiirtymisiä ja lisättiin pitkien sivujen keskelle voltit. Kokonaisuudessaan tää tehtävä onnistui multa aika hyvin ja Lilli toimi paljon paremmin kuin viimeeksi. Pidettiin hetken välikäynnit ja jatkettiin lopuksi samalla kuviolla. Piti vaan nostaa laukka pituushalkaisijan alusta ja laukata pieni pätkä, jonka jälkeen takaisin harjotusraviin. Piti myös laukata pitkän sivun alku. Laukannostot sujuivat nyt paljonpaljon paremmin ja sain laukattua aina aika tarkasti lyhyet pätkät siinä missä pitikin. Mentiin sitten molempiin suuntiin hetki kevyttä ravia ja siinä Lilli aina hakee parhaiten alas. Käveltiin loppukäynnit ja talutettiin hepat kaarron kautta takaisin talliin.



Hoidin tamman hyvin pois ja se on aika hauska kun jos meen harjaamaan tai tekemään jotain muuta sellaista tavallista niin se alkaa nukkumaan. Sit jos meen karsinaan silleen muuten vaan niin tamma katselee ihmeissään ja tutkii joka paikkaa. :D

Kooste viime tunnista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti