lauantai 24. elokuuta 2013

Puistikset 24.8 Vironmäellä

 Tähän postaukseen tulikin rutkasti kuvia, että varautukaa siihen. Huomenna tulee vielä tähän päivään liittyen materiaalia, mutta näette sitten.. Tottakai mä suuntasin kotiin eilen Rautalammilta, koska Vironmäellä oli tänään puistoestekisat! Ensin vielä mietin, että menisin tallille vasta vähän ennen kisojen alkua eli jossain puoli yhdeltä, mutta enhän mä olisi pysynyt vain kotona möllöttämässä koko aamua. :D

 Lähdin siis ajamaan skootterilla tallille jo yhdeksältä. Siellä oli jo koko porukka ja osa oli perinteisesti ollut yötä. Ensin mä vaan vähän haahuilin paikasta toiseen, mutta kun teki mieli tehdä jotain hyödyllistä niin hain sienen ja aloin pesemään Nooran kaa Ranen kamoja. Kasasin suitset, vietiin ne paikoilleen ja sit taidettiin mennä kävelemään rataa parin kisaajan kanssa. Kun hevosilla oli pöperöt karsinoissa niin ne haettiin sisälle ja mä kuvasin Eevin kanssa.

Kuvia rajattu, koska oli lyhyt putki..

Santti ja takana Chiki

Bella

Eppu

Hihi, Vili :D

Cupido

Rupiini


Leo saanut mahaa - vieläkin lisää. :3

Nyrps, ei pidetä toisistamme. Timma ja Kerttu ♥

 Hevoset olivat turvallisesti karsinoissaan ja mä harjasin Minnan ja Nooran kanssa vähäsen Ranea pesukarsinassa. Ransu koitti yhdessä vaiheessa vähän maistella mun kameraa, mutta ei sit ihan ylettynyt. Kun ruuna oli valmis, niin menin Minnan mukaan harjaamaan Taruliinaa, joka on siis uusi hevonen! Halusin nähdä tammaa lähempää ja muutenkin. Kyseessä siis 4 v. aika nätisti käyttäytyvä tamma, jota treenaillan tuntihevoseksi.




Hihi :p

Taru-neiti

Rebecca II ♥


 Pitihän sitä näpsiä pari kuvaa Rebestäkin, mutta vain pariin kuvaan se jäikin koska mitäpä muutakaan poni teki kuin söi. Oikeestaan mä en harjannut Tarua yhtään, kuvasin sitä vain vähäsen ja tutkiskelin muuten. Moni oli luullut, että tamma olisi pieni piensuomenhevonen, kun olivat katsoneet säkäkorkeutta mikä mitattiin aika nuorena. Taruhan onkin ihan iso hevonen, varmaan jotain Kertun luokkaa! Tyttö käyttäytyi ihan nätisti kun Minna harjasi sen, mitä nyt vähän liikuskeli välillä ja koitti niin kovasti tutkia kaikkea.

 Vietiin Taruliina takaisin tarhaan ja sitten siinä ykkösluokkalaiset alkoivatkin jo lähteä verkkaamaan. Mun piti ensin mennä liputtajaksi ykköseen, mut sitten siihen menikin joku muu ja mä menin vaan kuvaamaan ykköstä nippetukin päälle. Siitä nyt ei lyhyellä putkella paljon mitään saanut, mutta edes jotain ja kun vähän rajailee. Eevi starttasi Yvonnen kanssa luokassa ja niillä meni rata tosi hyvin, ne olivatkin toisia! Chiki ja Kerttu taisivat myös mennä nätisti puhtaat radat.



Hyvin asiaan kuuluva kuva mutta.. :D




Eevi & Vonne




Kerttu ♥


 Kakkosluokassa starttasi sitten Saara Leolla, Jenni Vilillä, Emma Santilla ja Pinja Epulla. Vili puksutti puhtaasti kaikista esteistä yli ja Jenni sijottui kolmanneksi! Kakkosluokan jälkeen mä kiiruhdin talliin hoitamaan yhdelle Mitun valmiiksi, koska hän meni ensin Miksillä. Noora tuli auttamaan tamman kanssa, kun se oli piehtaroinut itsensä uudestaan likaiseksi. Käärittiin sille pintelit ja laitettiin varusteet.

 Talutin Mitun pihalle ja kiristin vyötä jo tiukemmalle. Talutin tammaa jonkun aikaa koulukentällä ja kun kisaaja tuli Miksin kanssa radalta, niin autoin hänet Mitun kyytiin sekä nappasin vuorostaan Miksin mukaan. Talutin sitä jonkin aikaa kentällä ja kävelin sitten maneesin viereen varjoon katsomaan Minnan ja Ranen 70cm radan. Ne menivätkin koko perusradan ja uusinnan tosi hienosti, puhtaat radat!







 Vein Miksin karsinaan, otin siltä varusteet pois ja pesin sen kokonaan pesukarsinassa. Sit alkoikin radan purkaus ja mönkkäri ajettiin pellolle lava perässä. Kasattiin siihen kaikki rataesteet ja mentiin ottamaan vielä estekentältä verkkaesteet. Mä lähdin sit Pinjan kanssa viemään loputkin hevoset takaisin tarhaan, kun ne siellä jo oli kenellä ei kisattu. Kävelin edeltä, avasin portit ja Pinja sitten päästi karsinoista. Saatiin kaikki hepat hyvin aitaukseen, jutusteltiin enää oleskeluhuoneessa ja sit lähdin ajelemaan takaisin kotiin. Voi kun mä vaan odotan, että pääsis jollekin irtotunnille Vironmäelle..!

2 kommenttia: