perjantai 1. marraskuuta 2013

Toinen estetunti Hildyllä

Hyvää halloweenia kaikille! Pitäähän sitä toivottaa, vaikka en itse yleensä pahemmin juhli tai tee mitään muutakaan erikoista halloweenina. Tällä kertaa kuitenkin on vähän ohjelmaakin tiedossa kun pidetään lauantaina Vironmäellä "halloween bileet" mihin sisältyy vähän kaikenlaista. Tosiaan, oon nyt jo kotona ilman mitään sen erikoisempaa syytä, mutta kun huomenna ei olisi ollut kuin pari hassua tuntia ja kun Tiiakin lähti tänään, niin päätin lähteä myös. Tuohon muokattuun kuvaan pääsi Hilskari-pappa! ;)

---

 Kerron tässä myös vähäsen eilisestä tunnista, mikä oli taas estetunti. Jo siis kolmas estetunti peräkkäin ja toinen estetunti Hildyllä. Oikeastaan, muutenkin vasta toinen tunti tammalla kun en ole mennyt sillä vielä koulua. Suokkitamma ärsyyntyi tapansa mukaan kun menin hoitamaan sitä karsinaan. Kauheasti piti luimia ja loksuttaa leukojaan, mutta heti kun aloin harjaamaan kaulalta niin johan korvat kääntyivät sojottamaan eteenpäin. Sain tamman hoidettua hyvin, vähän aikaa kesti etsiä sille hyvä vatsapanssari mutta kun oltiin valmiita kaikki niin suunnattiin maneesille.

Kaikki ratsastuskuvat videoilta.

 Tunnilla esteet olivat niin, että toi keltamusta pituushalkaisijan suuntaisesti, seuraava vinottain halkaisijan päällä ja kolmas taas suorassa. Alkuraveissa Hildy meni tosi rauhallisesti ja välillä tuntui, että mentäisiin vähän liian hitaastikin. Kun aloitettiin sitten hyppäämään niin tamma tietenkin heräsi ja sain tehdä tosi paljon pidätteitä. Tultiin ensin vain keltamustaa ristikkoa, minkä jälkeen vasta piti nostaa laukka. Tätä samaa tulin Velilläkin silloin estetunnilla. Toiseen suuntaan tultiin keltamustaa estettä laukassa ja siitäkin suoriuduttiin vielä hyvin.

 Lopputunti tultiinkin sitten kaikkia kolmea estettä peräkkäin ja molempiin väleihin hyvä askelmäärä oli 5 tai 6. Suurin osa lähti tulemaan viidellä, mutta mun piti saada mahtumaan kuusi ja Hildy kunnolla lyhyempään laukkaan. Kun ensin tultiin ekalle esteelle ravissa, niin sain väleihin kuusi askelta aika hyvin. Kun kuitenkin lähdettiin tulemaan koko tehtävä laukassa, niin ensin en vaan ottanut kunnolla laukkaa lyhyemmäksi ja Hildy pääsi ihan leviämään väleissä. Mentiin vikasta esteestä kerran ohikin kun tyhmänä lähdin vaan loivasti kaartamaan sille vaikka kurvi oli aika tiukka.

Hirvee mä mut söpö Hildy! :3

 Onneksi älysin aika nopeesti ottaa oikeasti ne pidätteet läpi ja seuraavaksi tulin heti ekalle esteelle tosi lyhyessä laukassa. Eka väli sujui hyvin mutta toiseen hurviteltiin taas vain viisi askelta, tosin hyppy lähti aika kaukaa vikalle. Viimeisellä kerralla sain ratsastettua taas kuusi askelta molempiin väleihin niinkuin alussa ja muutenkin tehtävä onnistui hienosti. Siihen olikin hyvä lopettaa mun osalta ja kun kaikki olivat tulleet niin ravattiin loppuravit. Hevoset olivatkin aika virittäytyneitä ja melkein kaikki meinasivat heti alussa lähteä toisesta päästä. Iitakin oikein pukitteli! :p

 Hildy kävi vähän aikaa ihan hermona joten jäin ravailemaan pääty-ympyrälle. Pikkuhiljaa tamma siitä rentoutui ja kun oltiin ravattu molempiin suuntiin niin käveltiin loppukäynnit. Hildy ei jatkanut toiselle tunnille, joten talutin sen karsinaan missä otin varusteet pois. Tamma on ihan hassu kun välillä pitää esittää niin äkäistä neitiä, mutta sitten taas joskus tulla tutkimaan kaikkea ihan korvat tötteröllä, kuten harjaa mun kädessä eilen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti