perjantai 22. marraskuuta 2013

Esteet kolmikaarisella

 Maanantaina en päässyt ratsastamaan, koska maneesista oli sähköt poikki sen myrskyn jäljiltä ja tunteja ei pidetty. Siksi postailen nyt vasta eilisestä tunnista ja muutenkin kun nyt on koeviikko menossa niin bloggaamiseen ei ehdi käyttää niin paljoa aikaa. Eilinen tunti oli estetunti ja se tuli aika yllätyksenä, koska mentiinhän me viime viikollakin esteitä. Tai no, oikeastaan suurimmaksi osaksi puomeja. Listassa mun nimen perässä luki Iita ja oli tosi kiva päästä hyppäämään tammalla, koska aion toivoa sitä ensimmäisenä niihin joulukuun kisoihin. Toivottavasti pääsee kuitenkin harjoittelemaan vielä lähempänäkin kisoja.

 Iita oli saanut itsensä aika likaiseksi toiselta puolelta ja jalatkin olisi ehkä kannattanut mennä pesemään, mutta onneksi kuraa ei ollut pahemmin suojien kohdilla. Laitoin tamman Tiian kanssa kuntoon ja katsoin, että meitähän oli vaan kolme laittamassa hevosia vaikka listassa luki, että tulisi neljä ratsastajaa. Mentiin sitten kolmestaan maneesiin ja nousin kaarrossa kyytiin.

Tuntikuvista ja -videoista kiitos kuuluu Tiialle!

 Puomeja oli kolmikaarisen molemmissa suoristuksissa sekä keskimmäisessä kaarteessa uralla molemmin puolin. Ensin tehtiin pari pysähdystä ja ravattiin muutama ympyrä molempiin suuntiin, niinkun aina alkulämmittelyksi. Tultiin sitten pari kertaa kolmikaarinen ravissa ja sain työskennellä aika paljon, että Iita taipui hyvin. Puomit ylitettiin ihan tahdikkaasti ja seuraavaksi tultiin vuorotellen niin, että ensimmäisten puomien jälkeen piti nostaa laukka ja laukata voltti kaarteen puomilta niin, että puomin tuli uudelleen.

 Laukkavoltit ei jotenkaan onnistunut kauhean hyvin, eikä myöskään toiseen suuntaan. Suoristusten puomit nousivat sitten pystyiksi ja molempien esteiden edessä sekä takana oli puomit. Askeleet piti siis saada sopimaan hyvin ja oikea laukkakin vielä piti saada esteen päältä. Ekat pari kertaa tuntui, että sähläsin ihan hirveesti mutta siitä se alkoi sentään vähän paranemaan. Iita oli tosi mukava ja hyppäsi kivasti, oikeat laukatkin saatiin parin kerran jälkeen joka esteeltä. Viimeiseksi tultiin niin, että laukattiin samalla tavalla kolmikaarinen, mutta sitten päädystä lähdettiin heti taas kolmikaariselle toisinpäin.


 Iita alkoi jo liikkumaan vähän liiankin reippaasti ja sain aina välillä pidätellä ihan kunnolla. Kerran tamma ei ihan ehtinyt asettaa jalkojaan alleen ja mentiin yhden esteen yli aika sekavasti, mutta muuten tehtävä sujui aika hyvin. Ihan viimeisellä kerralla jokaiselle nostettiin esteitä tietyn verran. Tulin vikana ja ensimmäinen kolmikaarinen meni vähän huonommin. Toinen sujuikin sitten jo hyvin ja tulin heti perään vielä sen ekan kolmikaarisen uudelleen. Kolmikaarinen meni kivasti, kehuin Iitaa ja sitten suoritettiin loppuravit. Oli tosi kiva päästä pitkästä aikaa hyppäämään vähäsen korkeampia, vaikka tehtävä oli muutenkin niin tekninen, että tuntui välillä menevän ihan sekavasti. Ihan tyytyväinen oon kuitenkin tuntiin ja Iita oli mukava!

 Muita tunteja ei ollutkaan illalla ja hoidin tamman tallissa pois. Tänään oltiin sitten taas klubissa missä irtojuoksutettiin ensin pikkuponit. Hoidin Tipsun pesarissa ja taluttelin sitä hetken ennen kun päästin irti. Nuoremmilla riitti vauhtia ja aika hyvin ne vanhemmatkin pysyivät mukana. Kameraa mulla ei ollut vielä mukana kun ponit olivat maneesissa. Seuraavaksi otettiin vähän isommat hevoset Hartsa ja Ville. Ne menivät myös aika vauhdikkaasti ja viimeiseksi otettiin suokkitamma Töpö juoksentelemaan. Se ravailikin itsekseen hirmuisen pitkään, mutta antoi sitten onneksi tosi hyvin kiinni.

Loppuun vielä kooste tunnista + irtojuoksutuksesta.Viikonloppuna sitten tulossa postausta Vironmäeltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti