tiistai 26. marraskuuta 2013

Estetunti Kertulla

 Eilen menin vasta viiden tunnille, kun yleensä kiirehdin siihen ekalle neljän tunnille. En ole varma onko toinen tunti este- vai sekaryhmä, mutta eilen ainakin mentiin esteitä. Menin Kertulla ja tässä postauksessa on nyt taas vain vanhempia kuvia. Tallilla olin ihan hyvissä ajoin ja menin harjailemaan Kerttua karsinaan. Tamma oli pysynyt aika puhtaana ja laitoin sille suojat, pintelit sekä varusteet. Tunnilla meitä oli aika monta ja kun kaikki olivat valmiina niin mentiin maneesiin. Alkuverryttelyissä Kerttu tuntui taas tosi virkeeltä ja sain tehdä paljon töitä, että se kuuntelis mun apuja mitä se ei tosin tainnut hirveen keskittyneesti kuunnella.. :p

 Lähdettiin aika pian tekemään laukkaharjoitusta, missä tehtiin ympyrä A-kirjaimeen perusistunnassa ja sitten B-kirjaimeen kevyessä istunnassa ympyrä puomin yli. Ekalla kerralla Kerttu oli tosi mukava ja pääsin menemään rauhassa, mutta seuraavilla kerroilla vauhti alkoi kiihtymään turhan paljon. Perusistunnassa Kertun laukassa en meinannut millään pysyä satulassa vaan tuntui, että pompin kauheesti.




 Tultiin samaa toisin päin ja sitten tultiin pari kertaa lilavalkoista ravilähestymisellä. Se onnistui hyvin, mutta kun esteen jälkeen piti laukata päätyyn ympyrä niin Kerttu päätti parilla kerralla taas pukitella. Pysyin kuitenkin kyydissä ja jatkettiin vaan matkaa. Seuraavaksi lilavalkoiselta piti ratsastaa ekalle punavalkoiselle, ratsastaa ympyrä puomin yli mutta vielä ei menty toista punavalkoista. Muuten mulla onnistui ihan jees, mutta meinasin aina unohtaa katseen puomille.

 Sitten hypättiin pari kertaa valkovihreä okseri missä piti esittää kunnolla pitkä myötäys. Se oli jotenkin hankalaa kun este oli niin matala ja varsinkin Kerttu vaan töpsäytti siitä yli. Tein kuitenkin kuulemma ihan tarpeeksi hyvän myötäyksen ja varsinkin toisella kerralla kun Kerttu vähän innostui ja hyppäsi esteen suuremmalla loikalla niin oli helpompi myödätä. Lopuksi tultiin kaikkia esteitä järjestyksessä lilavalkoinen, punavalkoinen, puomi, punavalkoinen ja okseri. Muuten onnistuin hyvin, mutta toiselle punavalkoiselle tuli ihan outo hyppy ja multa irtosi jalustin toisesta jalasta. Sain sen onneksi aika pian takaisin ja jatkoin okserille.

vaellukselta otetuista videoista pari kuvakaappausta

 Loppuravit menivät taas aika pidätellessä, mutta ei niin pahasti mitä viimeeksi. Kävelin loppukäynnit, käännyin kaartoon ja kiitin Kerttua. Se on yleisesti tosi mukava tamma, mutta en vaan osaa ratsastaa sillä hirveen hyvin. Ehkä mä tästä pikkuhiljaa opin jossain vaiheessa. Harjasin Kertun tallissa ja pistin kamat paikoilleen. Tänään oltiin tossa vähän aikaa sitten irtojuoksuttamassa pikkuponeja Tiian kanssa, mutta kamerat jäivät yhdessä vaiheessa talliin ja kun talutettiin ponit maneesiin suoraan tarhasta niin ei jaksanut enää mennä hakemaan. Poneilla riitti taas virtaa, paitsi Tipsu otti vähän  rauhallisemmin mitä yleensäkin.

Nuoret, Hulda ja Hilda

Toinen vanhemmista, Vanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti