keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Koulua Kertulla - mihin ne jalat unohtui?

Ensin suuri kiitos kaikille blogin sadalle lukijalle!

Ulkoasukin on vihdoin vaihtunut, suunnittelin jo pitkään sen vaihtoa mutta ei ollut ikinä aikaa väsätä banneria. Mielipiteitä tästä ulkoasusta/bannerista saa laitella. Tein ensimmäisen kerran tuollaisen kaarevan bannerin ja ainakin tällä hetkellä itse pidän tuosta.


 Kyllä, eilen kun katsoin tuntilistaa kenellä menisin, niin Kerttuhan se siellä luki edelleen! Sain jo tietää aikasemmin, että menisin varmaankin sillä, mutta ajattelin, että se saattaisi vaihtuakin. Onneksi ei vaihtunut! Menin hoitamaan tamman valmiiksi ja se olikin saanut itsensä ihan likaiseksi. Noora tuli vähän ajan päästä myös tallille ja hoiti vähän aikaa Kerttua mun kanssa, ennen kun meni hoitamaan Miksiä valmiiksi. Halusin koittaa ottaa vähän yhteiskuvia Kertun kanssa, kun mulla ei ole oikein mitään tollasia kuvia ja pari onnistuikin ihan hyvin.

Laitoin tamman ja itseni kokonaan valmiiksi, ja kun kaikki olivat valmiina niin talutettiin hepat maneesiin. Kaikilla muilla tunnilla oli ponit, joten musta tuntui tosi isolta siellä Kertun selässä. Tunnilla tehtiin ensin ravissa molempiin päätyihin pääty-ympyrät ja myöhemmin sai tehdä myös käyntisiirtymisiä minne vaan. Mä ratsastin alkutunnista kokoajan liikaa vain käsillä ja Kerttu tuntuikin aika kovalta suusta. Jälkeenpäin kun mietin, niin mun olisi ehkä pitänyt lyhentää jalustimia vähän, jolloin oisin saanut ehkä paremmin jalatkin käyttöön. Tyhmänä en sitten lyhentänyt niitä jalustimia koko tunnin aikana, vaikka se aina välillä kävi mielessä.


 Seuraavaksi käännettiin aina L-päädystä lamppurivin alle, missä mentiin kokoajan suoraan mutta hevosen päätä piti taivuttaa aina mahdollisimman paljon molempiin suuntiin vuorotellen. Kerttu tarjosi ensin pohkeenväistöä ja vaikka minkälaista väistöä, mutta sitten sekin taisi tajuta harjoituksen idean ja viimeiset kerrat onnistuivat oikein hyvin. Huomasin tosin, että tamma oli aika jumissa vasemmalle, koska oikealle taivutus onnistui paljon helpommin. Toiselle pitkälle sivulle tehtiin aina ravivoltit ja sitten kun jätettiin taivuttelut pois, niin ravattiin kokoajan ja tehtiin edelleen ne voltit pitkälle sivulle, sekä myös pituushalkaisjalta tehtiin voltit oikealle.

Voltit meni vähän niin ja näin, sähläsin jotenkin tosi paljon ja pituushalkaisijan voltit menivät aina vähän yli linjasta. Siirryttiin sitten kuitenkin laukkatehtävään välikäyntien jälkeen, ja jakauduttiin siis kahdelle pääty-ympyrälle. Ympyrä piti jakaa neljään osaan, ravissa piti mennä osa päädystä pitkän sivun pisteeseen ja kaikki muut kolme osaa piti laukata. Myöhemmin vielä neljäsosalla pituushalkaisijalta pitkän sivun pisteeseen piti lyhentää laukkaa. Laukkatehtävä meni aluksi ihan penkin alle, kun en saanut laukkaa pyörimään kunnolla takaa ja oikaisinkin ympyrää ihan liikaa.


Kerta kerralta kuitenkin aina parani ja laukka tuntui aina välillä pyörivän aika hyvinkin takaa. Laukan lyhennys oli kuitenkin tosi haastavaa Kertun kanssa. Lyhennys onnistui välillä ihan hyvinkin, mutta sen jälkeen en saanut laukkaa taas kunnolla eteenpäin. Oikeaan kierrokseen sain laukan pyörimään heti paremmin ja yksi kerta onnistui lyhennyksen jälkeenkin eteenpäin ratsastaminen hyvin. Sain kuitenkin hidastella tosi paljon, että Santin ratsastaja ehti mennä alta pois. Jäi vähän harmittamaan kun en saanut lopuksi mitään hyvää suoritusta, kun piti jo lopettaa kun tunti oli venynytkin jo jonkun verran. Ravattiin loppuravit L-päädyssä kun toinen ryhmä tuli sisälle. Kerttu oli oikein oma ihana itsensä koko tunnin ajan, aina tosin piti vähän katsella siellä L-päädyssä kuten yleensä.

Loppuun vielä tämä kooste, missä näkyy pätkiä kaikista tehtävistä.


Paras

7 kommenttia:

  1. söpöi noi vikat kuvat! :) Miks sä et menny muuten lisävarusteil ku kaikki muut meni? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D ja en menny niillä koska Kertun selkä ei kai ois oikee tykänny siitä.. :)

      Poista
  2. Heh onneks noi jotkut kuvat ees onnistu ! (:

    VastaaPoista
  3. Oi vähän ihana banneri! :) Tosi kiva postaus ja ihanat kuvat! :)

    VastaaPoista