torstai 13. maaliskuuta 2014

Väiskillä koulua

 Mielikuvituksellinen otsikko, mutta viime tunnilla mun Väiskillä ratsastaminen jatkui edelleen ja kun menin sen karsinalle, niin siellä odottikin mukavan kurakerroksen itselleen hankkinut hevonen. Harjaukseen meni aikaa ja karsinaan nousi kiva pöly, tiiakin tuli auttamaan sitten kun pistin varusteita. Ei onneksi oltu kauheen myöhässä kun päästiin maneesiin. Väiski oli jo menossa ennen kun pääsin selkään ja kiire sillä oli päästä kävelemään edelleen kun laitoin jalustimia. Alkuverkaksi tehtiin pysähdyksiä ja päätyihin ympyrät.

 Tunnin päätehtävä oli kuitenkin tuollainen kuin alemmassa kuvassa. Paljon voltteja siis ja vähän liioiteltu loiva kiemuraura. Mentiin ensin jonkin aikaa harjoitusravissa. Mun piti muistaa reilut puolipidätteet ja asetusten vaihdot ajoissa. Väiski oli tosi mukava ja sain taas huomata, että aina kun istuin vahingossa kääntyneenä väärään suuntaan tai jotain, niin ruuna pyrki heti oikomaan volteilta pois. Voltit tuntuivat paranevan kokoajan kun muistin oman ylävartalon ja ne kunnon puolipidätteet.


 Tehtävään lisättiin sitten ensimmäiseltä voltilta laukannosto ja laukka niin pitkälle kun pystyi menemään, mutta ei kuitenkaan vastalaukkaan asti vikalle voltille. Ensin en antanut tarpeeksi pohkeita ja laukka oli sellaista matalaa ja rikkoja tuli. Toisilla kerroilla menikin sitten paremmin ja Väiskin isossa laukassa oli kiva istua. Vika voltti oli laukan jälkeen aika vaikea, kun asetus piti saada vaihdettua nopeasti ja ravikin vielä kuntoon. Tehtiin samaa toiseen suuntaan ja sitten ravattiin loppuravit niin, että koitettiin saada heppoja mahdollisimman paljon eteen ja alas.

 Tunti oli yleisesti tosi kiva ja sääkin oli ihanan lämmin. Tänään meen myös koulutunnille, koska halusin ottaa mahdollisimman monta koulutuntia ennen sunnuntain koulukisoja! Toivottavasti tänään pääsee menemään kisahepoilla. Lisäsin muuten tohon sivupalkkiin tulevia tapahtumia -osion.

 Selvitin tunnin jälkeen taas Iitan jouhet sekä nypin vähän harjaa. Se onkin nyt jo aika siistissä kunnossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti